TÖRENE MUSTAFA ABDÜLCEMİL KIRIMOĞLU DA KATILDI

Düzce Belediyesi imkanları ile geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılan Kırım Türkleri Eğitim ve Kültür Merkezi düzenlenen görkemli tören ile hizmete açıldı. Açılışta Kırım Türklerinin efsanevi lideri, Ukrayna Yüksek Şurası Üyesi, Aktivist Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu da katıldı.

10.12.2023 - 16:12
Kaynak: Haber Merkezi
152

Geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılan Kırım Türkleri Eğitim ve Kültür Merkezi çok sayıda vatadaşın katılımıyla düzenlenen tören ile hizmete açıldı. Törene; Kırım Türklerinin efsanevi lideri, Ukrayna Yüksek Şurası Üyesi, Aktivist Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Düzce Valisi Selçuk Aslan, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Milletvekili Talih Özcan, Düzce Kırım Türkleri Derneği Başkanı Burhan Tutkun'un yanı sıra çok sayıda STK ve dernek üyesi katıldı. 

"BU MERKEZ DE DİĞERLERİ GİBİ SİZLERE EMANET"
Düzce Belediyesi mehteran takımının "Kırımdan gelirim" adlı marşıyla başlayan açılış törenininde konuşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü; "Kırım, aramızda büyük bir manevi bağ olan memleket yıllar önce haksız işgallerle yerlerinden edilmiş kardeşlerimizin tarihi geçmişidir. Düzce'yi yurt edinmiş, burada bir yaşam kurmuş hemşehrilerimizin geçmiş ile bağlarını gelecek kuşaklara taşıyabilecekleri bir merkez dernek temsilcileri ve kardeşlerimize açtık. Nusrettin Camii karşısında bu güzel merkezi kısa sürede Belediyemizin imkanları ile inşa ettik. Bu merkezin hem mahallemize hem de Kırım Türkü kardeşlerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza değer katacağına inanıyorum. Bir de Kırım Türkleri'nin lideri, efsane aktivist "Mustafa Aga"nın Düzce ile olan yakınlığı bizleri bu merkezi yapma konusunda harekete geçirdi. Bugün burada kendisini ağırlamaktan onur duyduk. Kafkas kökenli kardeşlerimiz için de Uzun Mustafa Mahallesinde bir kafkas anıtı inşa ediyoruz. Onun da açılışını önümüzdeki haftalarda gerçekleştireceğiz. Bugünden itibaren tıpkı diğer yaptığımız kütüphaneler, parklar, okullar gibi; kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi de sizlere emanettir." şeklinde konuştu. 

Youtube kanalımıza abone olarak yeni
videolarımızdan ilk siz haberdar olun.
Youtube Adresimiz

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız