Düzce Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Konulu Program Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ile Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi iş birliğiyle düzenlenen “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” adlı program, Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Düzce Üniversitesi’nde “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele” Konulu Program Gerçekleştirildi
8.03.2024 - 18:24
Kaynak: Haber Merkezi
49

Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Fatih Durmuş moderatörlüğünde gerçekleştirilen programa konuşmacı olarak; Av. İrem Albayrak Öner, Av. Sümeyra Özçelik, Av. Duygu Altınsoy Ceylan, Av. Merve Çakmak ile Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nden Hasret Ceylan Işık katıldı.

Program Av. İrem Albayrak Öner’in “Kadına Yönelik Şiddetin Tanımı ve Türleri” sunumuyla başladı. Av. İrem Albayrak Öner, fiziksel, psikolojik, ekonomik, cinsel şiddet bakımından başta AİHM kararları olmak üzere, yargı kararlarına yansıyan örnek olaylar üzerinden konuyu değerlendirdi. Programın diğer konuşmacısı Av. Merve Çakmak “Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Mevzuat ve Uygulamada Karşımıza Çıkan Sorunlar” başlıklı sunumu gerçekleştirdi. Av. Merve Çakmak, ulusal ve uluslararası temel metinleri aktardıktan sonra 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun hakkında bilgi verdi.

Programın bir diğer konuşmacısı Av. Sümeyra Özçelik “Anayasa Mahkemesi’nin Soyadına İlişkin Güncel Kararı ve Uygulamadaki Durum” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi. Av. Sümeyra Özçelik, soyadı konusunu AİHM, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay kararları ışığında ele aldı. Av. Duygu Altınsoy Ceylan ise “Düzce Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Merkezi ve Adli Yardım Komisyonunun Çalışma Esasları” başlıklı sunumu gerçekleştirirken, Düzce Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Hasret Ceylan Işık ise, İl Müdürlüğü’nün kadına karşı şiddeti önlemeye ve engellemeye yönelik aldığı tedbirleri anlattı.

Düzce Üniversitesi akademik ve idari personeli ile öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği program, soru cevap kısmının ardından, Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi İbrahim Külünk’ün konuşmacılara teşekkür belgesi takdim etmesi ile sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız