Meslek Lisesi’nden bir proje daha!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın kontrol ve himayesine verdiği Düzce Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen “İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı” kapsamında destek almaya hak kazandı. Bu sayede 2018 yılında tamamlanan projenin ardından bu yıl da yeni bir projeye de imza atmış oldu.

Meslek Lisesi’nden bir proje daha!
9.10.2019 - 13:07
305

   Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen 2019 İmalat Sanayiine Yönelik Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Çilimli Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü ortaklığı ile Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Grafik ve Fotoğraf Alanında hazırlanmış olan “Yenilikçi Tasarım Teknikleri İle Geleceği Tasarlayanları Eğitmek” isimli proje hibe almaya hak kazanmıştır.  Projenin toplam bedeli 655.000 TL tutarındadır.

 

   Proje kapsamında Grafik Fotoğraf Alanına gerekli tasarım ve baskı atölyeleri kurulacak. Ar-Ge Departmanlarında çalışabilecek düzeyde öğrenci yetiştirecek ve Grafik Tasarım ve Baskı Ünitelerini kullanabilecek nitelikli personel yetişecek ve Düzce ilinde sanayinin ve sektörün ihtiyaç duyduğu; Mac-OS İşletim sistemini kullanabilen, Grafik Tasarım Programlarına hakim, farklı çıktı ürünleri, baskı makinelerini, Lazer CNC ve CNC Makinelerini kullanabilen AR-Ge ve Üretim Gelişme Departmanlarında çalışabilecek yenilikçi, analitik düşünme yeteneklerine ve girişimcilik bilincine sahip nitelikli elemanlar kazandırılmasına olanak sağlayacaktır.

 

   Bu kapsamda Doğu Marmara Kalkınma Ajansı tarafından projenin ilk izleme faaliyeti gerçekleştirildi. İzleme ajans yetkilileri Merve Erdem Kaya ve Ömer Kaya tarafından gerçekleştirildi.