24 Kasım Öğretmenler Günü

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Baro Başkanı Av.Azade Ay, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ve CHP İl Başkanı İlhan Duru, 24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili birer mesaj yayımladılar.

24 Kasım Öğretmenler Günü
23.11.2019 - 10:43
413

Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Değerli öğretmenlerimiz;

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1928 yılında Millet Mektepleri Başöğretmenliği unvanını kabul ettiği tarih olan 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğretmenlik; bilgi, tecrübe ve irfanla çocuklarımızı, gençlerimizi geleceğe hazırlama mesleğidir. Bu yönüyle öğretmenler, eğitim öğretim sistemimizin temel yapı taşları, istikbalimizin de mimarlarıdır. Öğretmenlerine hak ettikleri değeri vermeyen, onların fedakârlıkları karşısında ahde vefa göstermeyen hiçbir toplumun geleceği yoktur. İlim ve bilgide üstünlüğü kaybeden bir milletin, kendini geliştirmesi ve refah seviyesini yükseltmesi imkânsızdır. Gençlerimizin her açıdan iyi yetiştirilmeleri, tarihlerini iyi öğrenmeleri, medeniyet değerlerini özümsemeleri, sorumluluk sahibi olmaları, milletimizin istikbali açısından büyük önem taşımaktadır.

Kutsal olduğu kadar mesuliyeti de yüksek bir mesleği icra eden; sevgi ve fedakârlık timsali olan öğretmenlerimiz, gerçekleştirdikleri eğitim öğretim faaliyetiyle adeta istikbalimizi de şekillendirmektedirler.

Yurdumuzun her köşesinde fedakârca çalışan, en zorlu şartlarda dahi mesleklerini sevgiyle icra eden öğretmenlerimiz, her türlü övgü ve takdire layıktır. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, başarılarının devamını diliyorum. Türk eğitimine yıllarını vermiş emekli öğretmenlerimize sağlık, huzur ve esenlikler temenni ediyor, hayatını kaybeden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum.”

 

DÜZCE MİLLETVEKİLİ AYŞE KEŞİR

Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Bizler, “İlim Çin’de de olsa gidip arayınız” diyen ve kalemin kılıçtan daha keskin olduğuna inanan bir medeniyetin mensuplarıyız. O medeniyeti de inşa eden öğretmenlerimizdir. Şeyh Edebali’siz Osman Gazi, Akşemseddin’siz Fatih, İbn-i Kemal’siz Yavuz düşünülemez.  Öğretmen sadece öğreten değil, öğrencisinin içindeki yeteneği keşfeden, O’na bir hayat çizgisi çizendir. Yarının Türkiye’sini, dünyanın geleceğini inşa eden sevgili öğretmenlerimizdir.

Ülkemizin 81 vilayetinin her bir köşesinde, fedakârca, görevlerini yerine getiren öğretmenlerimize şükranlarımı sunuyorum. Gazi Mustafa Kemal’e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, yurt içinde ve yurt dışında görev yapan, tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü gönülden tebrik ediyorum.

Görevi başında şehit olan başta Aybüke Öğretmen ve Necmettin Öğretmen olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi dua ve rahmetle yâd ediyorum.

 

DÜZCE BARO BAŞKANI AZADE AY

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Öğretmenler günü mesajında şunları kaydetti;

“Yurdun dört bir yanında türlü zorluklarla, imkansızlıklarla , baskı ve korkular içinde, çatısız okullarda, yokluk içerisindeki öğrencilerle adeta tek yürek olarak adaleti, ahlakı, hakkı, hukuku, onuru, şevkati, kardeşliği, paylaşmayı, insan olmanın tüm değerlerini bizlere öğreten, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere O'nun yeni nesilleri emanet ettiği  özverili ve saygıdeğer  tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlarım.”

 

DÜZCE BELEDİYE BAŞKANI FARUK ÖZLÜ

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Özlü mesajında şöyle dedi;

“Memleketinin en ücra köşesinde, belki bir köy mektebinde, yarınlara birer ilmek atan, belki kendisini iyileştirecek bir doktoru yetiştirmek için var gücü ile emek harcayan, bir anne, bir baba kadar çocuklarımızın üzerinde hakkı olan Sevgili öğretmenler; Geleceğin Türkiye’si sizlere emanet, o emaneti muasır medeniyetlerin üzerine çıkaracak olan sizlersiniz. 24 Kasım Öğretmenler Gününüzü en içten dileklerimle kutlar, meslek hayatınızda başarılarınızın daim olmasını dilerim.”