MİLLİ EĞİTİMİN HAL-İ PÜRMELÂLİ

MİLLİ EĞİTİMİN HAL-İ PÜRMELÂLİ
9.12.2019 - 09:35
772

Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK,Cumhuriyeti kurduktan sonra üç kurumun başına MİLLİ ifadesini de koydu. Bunlar MİLLİ Eğitim, MİLLİ Savunma ve MİLLİ İstihbarat.

 

Demek ki; Eğitimin MİLLİ, Savunman MİLLİ ve İstihbaratın MİLLİ olacak kardeşim.

 

Geçen hafta tüm ülkeyi yasa boğan bir facia yaşadı güzel ülkem. Ordu'da 21 yaşındaki bir kızımız, cezaevi firarisi bir şerefsiz tarafından katledildi. Bu kardeşimiz BALE sanat dalında faaliyet yapıyormuş. Artık kadın cinayetlerinin olağan olduğu bir ortamda bu hepimizi çok üzdü.

 

"AMA"beni en çok üzen ilimizin Milli Eğitim Müdürü oldu. Düzce'nin Eğitim sorunlarını halletmiş gibi bir de bu konuya eğilmiş muhterem. Birde çıkmış televizyonlarda beyanat veriyor zatı şahaneleri. "Olayı gerçekleştiren suçlu bir insan var" derken devamında "AMA........."

 

İşte bu "AMA" gerçekten yüreğimi parçaladı. Ve medyanın gündemine tak diye oturdu. İl Milli Eğitim müdürü bu "AMA" ile ne demek istedi diye merak ettim.

 

Devam ediyor Muhterem "Ama olayında çok değişik boyutları var. Dolayısı ile biz çocuklarımızı her yönü ile çok iyi yetiştirmemiz gerekiyor."

 

Birden şu cümleleri de sıralayacak diye ödüm koptu. "Aslında katilin hiç bir suçu yok, genç kız onu tahrik etmiştir. Baksanıza Bale yapıyor" sözünü de çok bekledik.

 

Yani anlayacağınız Müdür hiç üzerine vazife değilken ortalığa pislemiş. Pislemekle kalmamış birde yüzüne gözüne bulaştırmış.

 

Olay TBMM gündemine kadar taşında. Düzce'nin 3 Milletvekilinden de çıt çıkmadı. Neden sessiz kaldıklarını da gerçekten merak etmedim. Çünkü biliyorum sonunda bir BEKA sorunu çıkacak.

 

İnsan değerinin bu kadar pespaye olduğu bir dönem yaşadık mı hatırlamıyorum. Ama Devletin dininin ADALET ve AHLAK olduğunu çok iyi biliyorum.

 

***

Duyduğumuza göre Muhterem Müdürümüzün Tarikat,Cemaat bağlantısı araştırılıyor. Demek ki Eğitimimizde zinhar MİLLİLİK kalmamış. Savunmamız da KATAR ve BMC ye devredilince orada da MİLLİLİK iflas etmiş. İstihbaratımız ise malum.

 

Aslında bu yazımı bir emekli olarak geçim sıkıntısına ayıracaktım AMAAA, Adalet ve Ahlak dibe vurunca aç kalmayı yeğledim.

***

Sayın Düzce İl Milli Eğitim Müdürümüzden hassaten bir ricam olacak;

Televizyonlarımızda her gün gündelik programlarda aldatma, dolandırıcılık, alıkoyma, evlilik gibi büyük bir kurumda gayri meşru çocuk tartışmaları çatır çatır yapılırken, hatta bu konuda cinayetler işlenirken, RTÜK denilen kurum da bu konularda sessiz kalırken, bir de bu konuya el atmanızı arz ediyorum.

 

6 yıllık evliliklerinde 2 çocuğun babası evin reisinden habersiz oluyor ve ülkede geniş bir kitle bunu hayret veya özenti ile izliyor.

 

Demek ki tuz kokmuş Beyler, Bayanlar..

Allah ıslah etsin...

 

ahmet-codur@hotmail.com