TSO Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti!

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, video konferans yöntemiyle Meclis Başkanı Ahmet Dertli yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya 11 Meslek Komitesinin başkanları da katıldı.

TSO Olağan Meclis Toplantısı gerçekleşti!
2.10.2020 - 14:21
850

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan meclis toplantısı, video konferans yöntemiyle Meclis Başkanı Ahmet Dertli yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıya 11 Meslek Komitesinin başkanları da katıldı.

 

   Dünya genelinde yaşanan pandemi dolayısıyla fiziki olarak gerçekleştirilemeyen meclis toplantısı, webinar programı vasıtasıyla video konferans olarak, çoğunluk meclis üyeleri ve komite başkanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

 

   Toplantıda ilk olarak Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, oda faaliyetlerini meclis üyelerine aktardı. Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “ 4 Eylül’de Vali Vekili Sayın Süleyman Hürrem Aksoy, yetkililerin de katılımıyla ilimizde, covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan; maske, mesafe ve temizlik tedbirlerine yönelik olarak denetimler gerçekleştirdik. Bu denetimleri muhtelif zamanlarda Sayın Valimiz Cevdet Atay’la birlikte de ilimiz genelinde gerçekleştirdik. 8 Eylül’de video konferans olarak gerçekleştirilen Türkiye-AB gümrük birliğinin güncellenmesi konulu seminer programına katılım sağladık.  Aynı gün; video konferans olarak gerçekleştirilen iktisadi kalkınma vakfı yönetim kurulu toplantısına katılım sağladık. 9 Eylül’de KOSGEB ve TOBB işbirliğinde gerçekleştirilen KOBİ gelişim destek programı (KOBİGEL) bilgilendirme seminerine katılım sağladık.

 

   11 Eylül’de covid-19 önlemlerine uyum ve idari tedbirler hakkında açıklama yaparak üyelerimizin yaptırımlara maruz kalmamaları yönünde açıklama yayınladık.  Aynı gün; düzce valisi Sayın Cevdet Atay ile birlikte ilimizde faaliyette bulunan TB SEWTECH otomotiv fabrikasını ziyaret ederek, incelemelerde bulunduk. Aynı program dahilinde proje ortağı olduğumuz NİSGEM’i ve üyelerimizden Standard profili de ziyaret ettik. 12 Eylül’de düzce milletvekilimiz Ayşe Keşir odamızı ziyaret etti. Kendisine kısa bir brifing verdik.  14 Eylül’de marka genel sekreterimiz Mustafa Çöpoğlu’nun da katılımlarıyla DÜSTİM projemizin imza törenini odamızda gerçekleştirdik. 15 Eylül’de Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk özlü ile birlikte modern sanayi sitesi protokolü imza töreni öncesinde emniyet genel müdürü Mehmet Aktaş’ı ziyaret ettik. Gün içinde de çevre ve şehircilik bakanlığı ev sahipliğinde gerçekleşen, çevre ve şehircilik bakanlığı, Düzce Belediyesi, toki, Düzce Ticaret ve Sanayi Odası arasında modern sanayi sitesinin yapımı ile ilgili protokol imza törenine katılım sağladık. 16 Eylül’de Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci odamızı ziyaret etti. 12-16 Eylül tarihleri arasında TOBB MEYBEM aracılığıyla 61 kişinin galericilik sınavına katılımına aracılık ettik. 16 Eylül’de TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu başkanlığında video konferans olarak gerçekleştirilen TOBB Ticaret ve Sanayi Odaları konsey toplantısına katılım sağladık. 21 Eylül’de Alaplı TSO yönetim kurulu başkanı recep ocak odamızı ziyaret etti.

 

   22 Eylül’de yürütme kurulu üyesi olduğum iktisadi kalkınma vakfı tarafından düzenlenen doğu Akdeniz uyuşmazlıkları ve Türkiye-AB ilişkileri konulu video konferans programına katılım sağladık. 23 Eylül’de TÜSİAD tarafından gerçekleştirilen salgın sonrası dünya'nın ve Avrupa’nın belirsizlikleri konulu video konferans toplantısına katılım sağladık. 24 Eylül’de düzce 1. OSB yönetim kurulu başkanı selim Yirmibeşoğlu ile birlikte üyemiz turna Ahşap'ın Ankara Çubuk'ta kurduğu 22 bin metrekarelik yeni yatırımı dolayısıyla firma sahibi Mehmet Saygun'u ziyaret ettik. Yine aynı gün, Selim Yirmibeşoğlu başkanımızla birlikte Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede'ye çalışma ziyaretinde bulunduk. 26 Eylül’de Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan'ın Düzce Konuralp Prusias ad Hypium antik kent ve tiyatro kazı alanı ziyaretinde Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk özlü ile birlikte eşlik ettik.

 

   Toplantıda ayrıca Ağustos ayı mizanları görüşülerek karara bağlandı. Meclis üyelerinin beklenti ve taleplerinin de gündeme geldiği meclis toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Dertli’nin kapanış konuşmasıyla sona erdi.