DÜZCE GÜNLERİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI

Düzce, Düzce Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Ağustos ayının 1’i itibariyle başlayarak 8 gün boyunca sürecek olan Dünya Düzce Günleri ile birbirinden ünlü isimleri ağırlamak için gün sayıyor.

DÜZCE GÜNLERİNDE GERİ SAYIM BAŞLADI
30.07.2022 - 13:28
Kaynak: Haber Merkezi
539

Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Dünya Düzce Günlerinin ilki 1 Ağustos 2022 tarihinde başlıyor. Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından geçtiğimiz günlerde açıklanan ve her yıl 8. ayın 1'ine denk gelen tarihte kutlanacak olan "Dünya Düzce Günleri'nin etkinlik takvimi netleşti. 8 boyunca düzenlenecek Ulusal ve uluslararası alanda dikkat çekilerek, kentin kültürel, sosyal ekonomik ve turizm açısından bilinirliğinin artırılması hedefleniyor.

 

BİRBİRİNDEN ÜNLÜ İSİMLER GELECEK

Düzce'nin plaka kodu olan 81 numarası referans alınarak, 8. ayın 1'i'ne denk gelen hafta Dünya Düzce Günleri olarak kutlanacağını hatırlatan Başkan Özlü, 8 gün boyunca sürecek etkinliklerin takviminin belirlendiğini açıkladı. Dolu dolu geçen etkinlikler ile şehrin tanınırlığının artması ve sosyal bütünleşmenin kuvvetlenmesi hedefleniyor.

 

ETKİNLİKLER 1 AĞUSTOS’TA BAŞLIYOR

Anıtpark meydanında sekiz gün boyunca eğlenceli yarışma ve sportif aktivitelerin yanı sıra sürpriz etkinlik, dans gösterileri ve Düzce’ye yönelik sanal turların düzenleneceği etkinlikler 1 Ağustos 2022 Pazartesi günü başlayacak.

 

GÜNDÜZ PROGRAMLARI DA DOLU DOLU GEÇECEK

8 Gün boyunca dolu dolu geçecek olan etkinlikler kapsamında gündüz programlarında, stant açılışları, Sanal Düzce Turu, sportif yarışmalar, halk oyunları gösterileri, ödüllü yarışmalar ve bir çok sürpriz etkinlik planlandı.

 

İLK GÜNÜN SANATÇISI FATMA TURGUT

Düzce’yi fetheden Konuralp Gazi’nin Türbesinin ziyaret edilerek, dua edilmesiyle start alacak program, tarihi Konuralp Pilavı ikramı ile devam edecek. Etkinlikler aynı gün anıtparktaki bir çok etkinlikle devam edecek. İlk günün konuğu olan sanatçı Fatma Turgut muhteşem sesiyle saat 21.30’da Anıtpark meydanında kurulacak alanda sahne alacak.

 

RETROBÜS İLE NOSTALJİ RÜZGARI

2 Ağustos 2022 Salı günü 70'ler, 80'ler ve 90'ların efsane isimlerini anarak, dönemin unutulmaz eserlerini yorumlayan müzik grubu Retrobüs saat 21.30’da Düzceliler bir araya gelerek nostalji rüzgarı estirecek.

 

ÜÇÜNCÜ GÜN RAPÇİLERİN

3 Ağustos 2022 Çarşamba günü iki konsere ev sahipliği yapacak olan Anıtpark meydanının ilk misafiri saat 20.00’da başlayacak konserleriyle rapçi Tefo / Seko olurken, gecenin finalini ise saat 21.30’da bir başka rap müzik sanatçısı Ayaz Erdoğan yapacak. KARADENİZ

 

ESİNTİLERİ İMERA’DAN

 4 Ağustos 2022 Perşembe gününde ise Düzceliler, Karadeniz müziğinin önde gelen gruplarından İmera ile müziğe doyacak. Saat 21.30’da sahne alacak olan grup, birbirinden güzel parçalarını Düzceliler için seslendirecek.

 

O BİR DÜZCELİ; ŞEVVAL EKİZ

5 Ağustos 2022 Cuma günü sahne alacak olan O Ses Türkiye yarışması tüm Türkiye’nin gönlünü kazanan Düzce’nin evladı Şevval Ekiz saat 21.30’da Düzceli sevenleri ile buluşacak.

 

DÜZCE, HAFTA SONU KOLPA İLE COŞACAK

6 Ağustos 2022 Cumartesi akşamı ise gençlerin yakından takip ettiği müzik grubu Kolpa, sevilen parçaları ile Düzcelilerin hafta sonunu keyifli hale getirmek için sahnede olacak.

 

TSM’NİN GÜÇLÜ İSMİ AYŞE TAŞ

Dünya Düzce Günlerinin 7 Ağustos 2022 Pazar’a denk gelen 7’nci gününde ilk olarak Müzisyen Pınar Süer sahneye çıkacak. Saat 20.00’da başlayacak konserin ardından ise Türk Sanat Müziğinin güçlü isimlerinden Ayşe Taş saat 21.30’da sahne alarak sanat musikisinden derlediği parçaları Düzcelilere okuyacak.

 

ETKİNLİKLERİN SON GÜNÜ DERYA ULUĞ SAHNE ALACAK

Etkinliklerin son gününde 8 Ağustos 2022 Pazartesi günü saat 21.30'da Türk Pop Müziğinin son dönemdeki güçlü seslerinden Derya Uluğ Düzcelilerle buluşacak. Hit olmuş parçalarını seslendirecek olan Uluğ’un konseri ile Dünya Düzce Günlerinin ilki sona erecek.


Editör: B. Zengin