Şahin, İKV’nin Yürütme Kurulu’nda!

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB İstanbul’da gerçekleştirilen İktisadi Kalkınma Vakfı 57. Genel Kurulu’nda TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu’nun Yürütme Kurulu’nda görev aldı.

Şahin, İKV’nin Yürütme Kurulu’nda!
14.12.2019 - 12:20
388

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB İstanbul’da gerçekleştirilen İktisadi Kalkınma Vakfı 57. Genel Kurulu’nda TOBB Başkan Yardımcısı Ayhan Zeytinoğlu’nun Yürütme Kurulu’nda görev aldı.

 

  İktisadi Kalkınma Vakfı’nın (İKV) 57. Olağan Genel Kurulu 13 Aralık 2019 tarihinde vakfın Mütevelli Kurum başkanları, Destekçi Kurum temsilcileri ve delegelerin katılımıyla TOBB İstanbul Hizmet Binası’nda yapıldı. İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun yeniden vakfın başkanı seçildiği Genel Kurul’a Türkiye ve Odalar Borsalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu da katıldı.

 

 

   TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, İKV’nin 1960’lı yıllarda kurulmasının özel sektörün vizyonunun bir göstergesi olduğunu söyledi.  İKV’nin Türkiye’nin AB Kütüphanesi ve uzmanı olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, kamuya hiçbir karşılık beklemeden danışmanlık yaptığını hatırlattı. Türkiye ile AB konusunda hiçbir konuda ilerleme sağlanamadığını ve tek gündemin mülteci konusu olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, bu konuda da bir ilerleme sağlanmadığını anlattı.

 

   İKV Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, İKV’nin 54. yılında Türkiye-AB ilişkileri uzmanı olarak yola devam ettiğini söyledi. Dünyanın önemli bir dönemden geçtiğini belirten Zeytinoğlu, liberal düzen yerine popülizmin öne çıktığını ifade etti. Son dönemde AB içindeki reform çalışmaları, AB’nin kurumlarındaki değişiklikler ve Brexit sürecini yakından takip ettiklerine değinen Zeytinoğlu, geçtiğimiz yıl Gümrük Birliği ve vize görüşmelerinde bir ilerleme olmadığını ve Doğu Akdeniz’de yaşanan gelişmelerin ilişkileri olumsuz etkilediğini dile getirdi.

 

   İKV'nin yeni Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:

 

   Yönetim Kurulu Başkanı: Ayhan Zeytinoğlu

 

   Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Prof. Dr. Halûk Kabaalioğlu

 

   Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı: Zeynep Bodur Okyay

 

   Yönetim Kurulu Muhasip Üyesi: Atila Menevşe

 

   Yürütme Kurulu Üyesi: İsmail Gülle

 

   Yürütme Kurulu Üyesi: Simone Kaslowskı

 

   Yürütme Kurulu Üyesi: Tuncay Şahin

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Yavuz Altun

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Ali Sami Aydın

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Ömer Gülsoy

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Bülent Kasap

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Mehmet Kaya

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Işınsu Kestelli

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Akansel Koç

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Süleyman Uyar

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Levent Taş

 

   Yönetim Kurulu Üyesi: Sedat Zincirkıran

 

   Denetçi: Dr. Zeynel Abidin Erdem

 

   Denetçi: Mustafa İçöz