Ağaç budama ekipleri Küçüksu Parkında!

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde bulunan büyük ağaçlarda bakım budaması ve kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

Ağaç budama ekipleri Küçüksu Parkında!
19.12.2019 - 16:39
302

   Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri şehir merkezinde bulunan büyük ağaçlarda bakım budaması ve kaldırma çalışmalarına devam ediyor.

 

   Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü şehir merkezinde bulunan büyük gövdeli ağaçlarda bakım budaması çalışmalarını sürdürüyor. Şehrin göbeğinde bulunan ve özellikle parklarda vatandaşların ortak kullanım alanlarında bulunan geniş ve büyük gövdeli ağaçlarda tespit yapan ekipler, kontrolsüz büyüyen ağaçlarda budama yaptı. İnönü, Avni Akyol Parkı ile Anıtpark meydanında bulunan ağaçlarda yapılan budama ve kaldırma işleminin aynı gerekçeler ile Küçüksu Parkı ve Nikah Salonu çevresinde de devam ettiğini belirten Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri “şehir ağaçları özellikle çocuklarımızın ve ailelerinin vakit geçirdiği parklar ile ortak kullanım alanlarında kontrolsüz şekilde büyümemelidir. Geniş gövdeli ağaçların peyzaj mimarisi ve çevre sağlığı açısından kontrol altına alınması büyük önem arz etmektedir.

 

   Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri ile yapılan biyolojik incelemede tıpkı Merkez Parklarımızda olduğu gibi Küçüksu Parkı’nda da ağaçların kontrolsüz ve dengesiz bir büyüklüğe ulaştığını tespit ettik. Çoğu ağaçta içten çürüme dış kısımlarından belli olmayabilir ancak burada bulunan ağaçlarda durumun daha ağır olduğunu gördük. Ağaçların gövdeleri mantar ve çeşitli hastalıklar nedeniyle tamamen oyulmuş. Bu ağaçlar vatandaşlarımız için çok büyük bir tehlikedir, devrilmesi halinde maddi zarara sebep olabilir ve hatta can kaybına dahi yol açabilir. Sağlığına kavuşacak durumda olan ağaçlarda bakım budaması yaptık ancak gövdesi çürümüş ağaçları tamamen kaldırdık. Bu ağaçların yerine yeni fidan dikimi için çalışmamız var. Budama işlemimiz sırasında çevreye verdiğimiz geçici rahatsızlık için özür diliyor, vatandaşlarımıza gösterdikleri anlayış için teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.