"Bu hat tek para kazanacak hattır"

Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Şamandar, Yüksek Hızlı Tren hattının Düzce’den geçmesi yönündeki Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-Gebze-İstanbul hattı çalışmalarıyla ilgili “Bu hat yolcu olduğundan dolayı Türkiye’nin en önemli projesidir. Aynı zamanda bu hat tek para kazanacak hattır” dedi.

28.12.2019 - 13:01
774

D.Ü. Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ayhan Şamandar,  YHT projesiyle ilgili dünden bugüne yaptığı bilinen bilinmeyen çalışmalarını Düzce Rota Haber Genel Yayın Yönetmeni Barış Zengin’e özel olarak Gazete burasıdüzce için yorumladı.

 

   İlk, orta lise tahsilini Düzce’de tamamlayan, ardından Gazi Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Yapı (İnşaat) Lisans bölümünü bitiren, ardından ilki yine Gazi Üniversitesi’nde ikincisi ise Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nde olmak üzere yüksek lisans yapan Şamandar, Doktorasını da Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği bölümünde yaptı.

 

   2012 yılında doçent 2017 yılında ise Prof. unvanını alan Ayhan Şamandar, sırasıyla Kaynaşlı MYO Müdürlüğü, Düzce MYO Müdürlüğü’nün ardından halen Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini sürdürüyor.

 

JAPON HOCALARIN HEYECANI

 

   YHT’ye ilgisinin 1999 yılına dayandığını, o yıl Düzce’ye gelen Japon Prof. Dr. Shigeri Kakumoto’nun Yüksek Hızlı Trenden bahsettiğini belirterek, şunları söyledi:

 

   “Daha sonra 2011 yılında itibaren konu gündemimize girdi. Japon hocanın heyecanını ilgisini görünce ben de konuya dahil oldum. İşin içine girdikçe bu konunun ülkenin en önemli projesi olduğunu anladım. Bu projeden başka projeyi gözüm görmez oldu. İstanbul ve Ankara’yı 1,5-2 saatte birbirine bağlıyorsunuz. Projenin etkisi çok büyük.”

 

MEVCUT PROJENİN BARINDIRDIĞI RİSKLER

 

   Ankara-İstanbul YHT hattı Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergahında planlandığının bilindiğini ifade ederek açıklamalarına devam eden Ayhan Şamandar, “Bu güzergahta YHT, Ankara-İstanbul arasında sadece Sakarya'da durmaktadır. Planlanan hat üç sebepten dolayı verimsizdir” diyerek şunları kaydetti;

 

   “Birincisi, Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya kesimi mühendislik açısından çok zor bir topoğrafyaya sahiptir. Bu güzergahta 49 adet tünel ve 25 adet viyadük ihtiyacı ortaya çıkmaktadır.  Dolayısıyla maliyet 6 milyar $ kadar çıkmaktadır.

 

   İkinci olarak günlük gidiş-gelişlerde yaklaşık 45-50 bin kişinin kullandığı düşünülürse güzergahın kendini amorti etme süresi 60 yılın üzerindedir. Yani, günde 200 bin kişinin altında yolcu taşıyan hatlar ekonomik değildir. Ayrıca, bu güzergah Kuzey Anadolu fay hattının tam üstündedir ve mevcut projede faya paralel gitmektedir. Bu hat deprem açısından çok ciddi bir risk taşımaktadır.”

 

    Düzce’nin de dahil edilmek istendiği projede Tokyo-Osaka şehirleri arasında bulunan Shinkansen yüksek hızlı treninin örnek alındığını ve Japon akademisyenlerle beraber yapmış oldukları çalışmaların sonucunda Ankara-Sincan-Çayırhan-Sakarya-İstanbul güzergahına alternatif olarak, çok daha verimli ve ekonomik olan Ankara-Kızılcahamam-Gerede-Bolu-Düzce-Hendek-Sakarya-İzmit-

 

Gebze-İstanbul güzergahını önerdiklerini dile getiren Prof.Dr. Şamandar, “Özellikle 2015 yılından sonra YHT hep gündemimizde oldu. Geçen yıl Japon hocalarımızla beraber ulaştırma bakan yardımcımızla görüştük. Bu yıl Ayşe Keşir vekilimiz randevu aldı ve Ulaştırma Bakanlığı ile yine görüştük. Bu yılki toplantı da çok verimli geçti. İşin uzmanı genel müdürler ile konuştuk. Sonuçta önerimizin üzerinde çalışacaklarını söylediler. Fizibilite yapacaklar” dedi.

 

YAP-İŞLET-DEVRET’E  ÇOK UYGUN

 

   Mevcutta planlanan hattın Düzce’nin de dahil edildiği kendi projelerinin yolcu sayısından 3 kat düşük olduğunu, bunun da hattın amortisinin hiçbir zaman gerçekleşemeyeceği anlamına geldiğini belirten Ayhan Şamandar, “Mudurnu hattına harcanacak 6 milyar dolar hiçbir şekilde geri dönmüyor. Hatta Mudurnu hattı, işletme giderlerini bile karşılamıyor. Ancak bizim Sayın Cumhurbaşkanımıza önerdiğimiz güzergah yap-işlet-devret’e de çok uygun” şeklinde konuştu.

 

EN AZ 2 MİLYON KİŞİ DÜZCE VE BOLU’YA YAYILACAK

 

YHT’nin Düzce’den geçmesi ile ilgili yapılan çalışmaların bir kere görüşme ile olacak iş olmadığını ve devamlı üzerine gidilmesi gerektiğini ve siyasetin yavaş ilerleğini ifade ederek çağrıda bulunan Şamandar, “Vekillerimizin devamlı bu işle uğraşmaları gerekmekte. Bu proje hem bölgenin, hem Türkiye’nin birinci konusudur. Bu hat yolcu olduğundan dolayı Türkiye’nin en önemli projesidir. Aynı zamanda bu hat tek para kazanacak hattır. Bu hat sayesinde İstanbul'dan en az 2 milyon kişi Düzce ve Bolu’ya kadar yayılacaktır. Deprem bekleyen İstanbul bu sayede kısmen kurtulacaktır. Yine bu hat sayesinde Batı ve Orta Karadeniz de sisteme dahil olacaktır” dedi.

 

PROJENİN FAYDALARI

 

   Prof. Dr. Ayhan Şamandar, önerdikleri projenin faydalarını da şu şekilde sıraladı:

 

   “Bizim önerdiğimiz projede, hat mevcut hattan 1 milyar $ daha düşük maliyetlidir. Bu güzergahın kendini amorti etme süresi kısa sürede 200 bin yolcu kapasitesine ulaşarak maksimum 19 yıl olacaktır. Bu güzergahtaki 6 il 4 ilçe hızlı, ekonomik, konforlu, güvenli ve çevreci bir ulaşıma sahip olacak ve bölgede turizm, sanayi, tarım, sağlık ve eğitim konularında önemli gelişmeler sağlayacaktır.

 

   Önerdiğimiz güzergahtaki illerde Türkiye nüfusunun %37’si (30 Milyon) yaşamakta, milli gelirin %50’si (400 Milyar $) elde edilmekte ve ülkemiz ihracatın %60’ı (100 Milyar $) gerçekleşmektedir.15 dakika ara ile İstanbul-Ankara arası karşılıklı tren seferleri planlanmıştır. YHT’nin elektrikli olması şehirlerdeki hava kirliliğine olumlu etkili olacaktır. Trafik kazaları, can ve mal kaybı azalacaktır.”