İYİ Parti’den Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesi!

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve teşkilat üyeleri, Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporuna itiraz dilekçesi verdi.

İYİ Parti’den Kanal İstanbul’a itiraz dilekçesi!
31.12.2019 - 15:58
596

   İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er ve teşkilat üyeleri, Kanal İstanbul Projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu'na itiraz dilekçesi verdi.

 

   İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er ve partililer itiraz dilekçesi vermek için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne gitti. Başkan Er, Kanal İstanbul'un 8 yıldır bekletilen bir proje olduğunu ve  bugün neden gündeme geldiğini iyi sorgulamak gerektiğini belirtti.

 

   Er, "Kanal İstanbul projesini her yönüyle olumsuz bir proje. Tüm uzmanlar kendi branşları üzerinden projenin riskini anlatıyor. Çevre ve ekolojik denge açısından, deprem açısından, güvenlik açısından ve tabiki ekonomik açıdan bu projenin büyük riskleri var. İstanbul'un büyük çoğunluğu projeye karşı çıkmasına rağmen bu projede ısrar etmek doğru değildir.  Bizlerde üzerimize düşen görevimizi yapıyor ve yanlış olduğunu düşündüğümüz kanal İstanbul projesinin ÇED raporuna itiraz ediyoruz ve projenin rafa kaldırmasını umut ediyoruz" dedi.