BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN GİRİŞİMLERİYLE 2. ARAÇTA DÜZCE’DE

Düzce Belediyesi, hava kirliliği ile mücadelede kararlı şekilde çalışmalarına devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleri, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle Türkiye’de 3 tane bulunan Hava Kalitesi Ölçüm aracının 2’si sürekli Düzce’de kalacak. Böylece kirlilik kaynaklarının belirlenmesinde nokta atışı tespitler yapılacak.

BAŞKAN ÖZLÜ’NÜN GİRİŞİMLERİYLE 2. ARAÇTA DÜZCE’DE
3.01.2021 - 13:43
940

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü tarafından sadece kış mevsimi değil yılın tamamını kapsayacak şekilde ‘Temiz Şehir Düzce’ başlığı altında hava kirliliğine yönelik başlatılan mücadele kapsamında Düzce’ye gelen hava kalitesi ölçüm cihazlarıyla hem kirlilik kaynakları tespit edilecek hem de insan sağlığı üzerinde ki etkilerine karşın önemli veriler elde edilerek yol haritası hazırlanacak.

 

Başkan Özlü’nün girişimleriyle Türkiye’de 3 tane bulunan hava ölçüm aracından ilki Aralık ayı başında Düzce’ye getirilmişti. Özlü’nün Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ikinci araçta Düzce’ye gelerek hava kalitesi ölçümlerine başladı.

 

NOKTA ATIŞI TESPİT YAPILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Düzce’ye gönderilen ölçüm cihazlarının sürekli olarak Düzce’de kalacağını ve analizler yapacağını ifade eden Başkan Özlü, şunları dile getirdi;

 

“İlimizde hava kirliliğine neden olan kaynakların tespitinin yapılması adına şehrimizin Kuzey ve Doğu kısımlarında bulunan bölgelere yerleştirilen araçlarla birlikte kirlilik kaynağına yönelik nokta atışı tespit yapılmış olacak.

Bu analizlerde birim hava içerisindeki ağır metal, elemental karbon gibi maddelerin de tespiti yapılacak ve ilimizin havasının insan sağlığı üzerindeki etkilerinin tespiti açısından da önemli bir veri elde edilmiş olacak. Hava Kalitesi Ölçüm araçları ilimizde kalacak olup bundan sonraki çalışmalarımızda yol çizmemizde önemli rol oynayacak.”