Caymaz’dan 18 Mart açıklaması..

DEVA PArtisi Düzce il Başkanı Murat Caymaz, 18 Mart Çanakkale Zaferinin 106. yıldönümü münasebetiyle mesaj yayınladı. Caymaz, mesajında, "Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz" dedi.

Caymaz’dan 18 Mart açıklaması..
17.03.2021 - 17:56
940

DEVA Partisi Düzce il Başkanı Murat Caymaz, Çanakkale Zaferinin 106'ncı yıldönümü sebebiyle mesaj yayımladı.

 

Caymaz, mesajında şu ifadeleri kullandı;

"Şanlı tarihimizdeki kahramanlık destanlarından biri de Çanakkale Zaferidir. İnancın, fedakârlığın ve azmin sembolü olan Çanakkale Zaferi’nin 106. yıl dönümünü büyük bir onur ve heyecanla idrak ediyoruz.

Çanakkale Zaferi, sadece millî tarihimizin değil insanlık tarihinin en ihtişamlı kahramanlık destanıdır. Çanakkale; yurdun dört bir yanından gelen yüz binlerce vatan evladının, istiklâl ve istikbal uğruna dünyaya meydan okuduğu yerdir.

Çanakkale Savaşı bir vatan müdafaasıdır. Bir vatana sahip olmanın en büyük izzet olduğunu bilenlerin bu mücadelesini bütün yönleriyle anlamak ve gelecek nesillere anlatmak çok önemlidir.

Bu eşsiz zaferle ortaya konulan sarsılmaz vatan sevgisi ve millet olma bilinci, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde nihai zafere ulaşılan Kurtuluş Savaşı’na da meşale olmuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle; 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106. yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milletimize bu eşsiz zaferin gururunu yaşatan,  vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

 
 

Editör: B. Zengin