ANTİK TİYATRO, KENTE ZENGİNLİK KATACAK!

Batı Karadeniz’in en iyi korunmuş antik tiyatrolarından biri olan Konuralp Antik Tiyatro’sunda Düzce Belediyesinin desteği ile yapılan kazılarda hummalı çalışma devam ediyor. Sonbahar aylarını iyi değerlendirmek isteyen belediye kazı ekipleri, dur durak bilmeden antik tiyatroyu gün yüzüne çıkarmaya gayret gösteriyor.

ANTİK TİYATRO, KENTE ZENGİNLİK KATACAK!
1.11.2021 - 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
556

   Tarihi milattan önce 3. yüzyıla dayanan Konuralp Prusias ad Hypium Antik Kenti bölgesinde kazı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Her geçen gün heyecan verici keşiflerin de yapıldığı kazılarda arkeologlar, çıkan tarihi eserleri titizlikle tasniflemeyi de sürdürüyor. Tiyatronun birçok alanının ortaya çıkarıldığı sahne bölümüne kadar gelen ekipler, taban kısmının kazılarına ağırlık verdi.

TARİHİ SERAMİKLER TEMİZLENİYOR

   Düzce Belediyesi’nin desteği ile süren kazı çalışmalarında yıllardır toprak altında kalan seramik kalıntıları, arkeologlar tarafından temizlenerek tasnifleniyor. İtina ile topraktan arındırılan seramik parçalarının sağlıklı bir kalıntıya dönüşüp dönüşmeyeceği de inceleniyor. 

"TARİHİ DOKU ZENGİNLİĞİMİZ OLACAK"

   Prusias ad Hypium Antik Kenti Tiyatrosundaki hummalı kazı çalışmalarının durmadan devam edeceğini açıklayan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, tarihi dokunun ilin zenginliğine önemli katkı sağlayacağının altını çizdi. Düzce’ye gelen herkesin antik tiyatro’da yapılan çalışmalardan dolayı hayranlık duyduğunu belirten Başkan Özlü, “Tarihi doku ile günümüz şartlarını bir araya getirerek harmanlayarak çalışmalar yapıyoruz. Bu dokuyu kaybedemeyiz. Tarihimizin kaybolmaması, geleceğimize ışık tutması ve kentimizin zenginliğine katkı sağlaması için titizlikle çalışıyoruz. Konur Alp Gazi’nin yaşadığı bu eşiz topraklar, günümüze kazandırılarak hem ülkemize hem de dünyaya sergilenecek” ifadelerinde bulundu.


Editör: B. Zengin