Euro yükselecek mi, düşecek mi?

Euro, Türk Lirası karşısında bugün yeniden yükselişe geçti ve 13 lira seviyesinden işlem görüyor. Yatırımcılar bu seviyeden işlem gören euroda yükselişin devam edip etmeyeceğini merak ediyor. Koronavirüs endişelerinin artmasıyla euro 16 ayın zirvesinin yakınında durmaya devam ediyor.

Euro yükselecek mi, düşecek mi?
25.11.2021 - 17:15
Güncelleme 25.11.2021 - 17:17
Kaynak: Haber Merkezi
743

   Avrupa'da koronavirüs endişelerinin artması ile birlikte 16 ayın zirvesinden uzaklaşmayan euro, Türk Lirası karşısında yükselişine bugün devam ediyor. Tarihi zirvesini 15,20'ye taşıdıktan sonra dün bir miktar gerileyen euro/TL bugün 13,64 seviyesinden işlem görüyor.

   T.C. Merkez Bankası'nın eylül ayından bu yana 400 baz puan faiz indirimi yapması ile birlikte TL, döviz karşısında değer kaybederken, yatırımcılar bu durumun sürüp sürmeyeceğini merak ediyor. TCMB'nin faiz indirimlerinin devam etmesi halinde hem euro hem de doların TL karşısında yükselişinin süreceği düşünülüyor.

TCMB Başkanı Kavcıoğlu bankacılarla bir araya geliyor

  TCMB Başkanı Kavcıoğlu ve BDDK Başkanı Akben, son gelişmeleri değerlendirmek üzere öğleden sonra bankacılarla bir araya gelecek. Toplantıdan somut bir karar çıkması beklenmezken, genel durum değerlendirmesi yapılması bekleniyor.

Dolar euro karşısında 16 ayın zirvesine yaklaştı

   Avrupa'daki koronavirüs endişelerinin artmasıyla birlikte dolar, euro karşısında 16 ayın zirvesine yakın işlem gördü. Dolar endeksi, geçen hafta 96,266 ile kaydettiği 16 ayın zirvesinden çok uzaklaşmayarak 96,065 seviyesinden işlem gördü.

   Dolar, riske duyarlı Avustralya ve Kanada doları karşısında Ekim ayının başlarından bu yana görülen en yüksek seviyeye yakın seyrederken, ham petroldeki gerileme emtia bağlantılı para birimleri üzerinde baskı oluşturdu.

(dünya)


Editör: B. Zengin