BAŞKAN ÖZLÜ’DEN UZUNMUSTAFA’DA ÇADIR TOPLANTISI

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Uzunmustafa Mahallesi’nde çadır toplantısı düzenledi.

BAŞKAN ÖZLÜ’DEN UZUNMUSTAFA’DA ÇADIR TOPLANTISI
29.02.2024 - 19:27
Kaynak: Haber Merkezi
63

Toplantıya şeref konuğu olarak katılan ve Özlü’ye destek veren Düzce Eski Belediye Başkanlarından Ruhi Kurnaz, “Depremden önce 2 sel felaketi geçirdim. Bir tane bakan getiremedim. Bırakın bakanları 1 milletvekilini, DSİ Genel Müdürü’nü getiremedim. Şimdi bakıyorum bir sel oluyor, falanca bakan gelmiş, falanca genel müdür gelmiş. Koskoca Bakan’ı getirdiler, Düzce’ye belediye başkanı yaptılar. Düzce için en büyük şeref bu” şeklinde konuştu. 31 Mart’ta yapılacak seçimlere yaklaşık bir ay kala mahalle ziyaretlerini sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Akpınar ve Uzunmustafa Mahallelerini ziyaret etti. Roman vatandaşların ağırlıklı olarak ikamet ettikleri Akpınar Mahallesi’nde özellikle çocukların yoğun ilgisi ile karşılaşan Başkan Özlü, 31 Mart seçimleri için destek istedi. Ayrıca kendisine iletilen taleplerin yerine getirileceği sözünü verdi. Ardından Çay Mahallesi’nde bulunan Maraş Sitesi sakinleri ile bir araya gelen Başkan Özlü, taleplerini dinledi ve sohbet etti. Özlü, taziye evine de uğrayarak mahalle sakinlerinden merhum İrfan Ayvaz’ın ailesine başsağlığı dileklerini de iletti. 
Başkan Özlü’nün son durağı ise Uzunmustafa Mahallesi oldu. Burada kurulan ve mahalle halkının yoğun katılım sağladığı çadırda düzenlenen toplantıya Düzce Eski Belediye Başkanlarından Ruhi Kurnaz da şeref konuğu olarak katıldı. 

ÖZLÜ: ŞUBE MÜDÜRÜ’NDEN RANDEVU ALAMAYACAK İNSANLARA İTİBAR ETMEYİN
Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, yaklaşık 5 yıldır tam zamanlı olarak görevinin başında olduğunu ve günün 16 saati çalıştığını söyledi. Düzce Belediye Başkanlığı’nın hayatının en büyük sosyal sorumluluk projesi olduğunu dile getiren Özlü, zor şartlarda görev yaptığını, pandemi, 2 sel ve 1 deprem afeti nedeniyle filen 2,5 yıl çalışabildiklerini vurguladı. Bu süre içerisinde Düzce’nin çözülemeyen, kangren olmuş bütün problemlerine el attıklarını vurgulayan Özlü, Düzce’nin çöp sorununu ortadan kaldırdığını, eskiden vahşi depolama yapılırken, şu anda Türkiye’nin en modern tesislerinde çöplerin işlenerek enerjiye ve gübreye dönüştüğünü belirtti. “Düzce’de son 5 yılda ne olduğunu görmek isteyen kardeşlerimiz sadece şehir meydanına baksınlar” diyerek sözlerine devam eden Özlü, “Biz sadece belediye hizmetleri yapmadık. Okullar, kütüphaneler yaptık, şehir stadı inşa ettik. Belediyecilik muhteva itibariyle siyasi bir görev değil. Sosyal yardımlar yapıyoruz. Bunun neresi siyasi? Ayırıyor muyuz? Fakirse, fukaraysa yardım yapıyoruz. Günde 400 haneye 2 öğün sıcak yemek gönderiyoruz, 130 hanenin evde bakım hizmetlerini görüyoruz. Ayrım yapmıyoruz, eşit davranıyoruz. Çünkü biz herkesin belediye başkanıyız” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan oy kullanırken siyasi görüşlerini bir kenara bırakmaları ve oy verecekleri adayları değerlendirirken3 kritere dikkat etmeleri ricasında bulunan Özlü, “Adaylara bakın hangisinin sicili temiz, hangisi Düzce’ye daha fazla kaynak getirebilir ve hangisi bu kaynakları layığı ile harcar. Ankara’da bir şube müdüründen, bir daire başkanından bile randevu alamayacak insanlara itibar etmeyin” dedi.

“2 SEL FELAKETİ GEÇİRDİM, BİR BAKAN, BİR MİLLETVEKİLİ GETİREMEDİM”
Ardından ise Eski Belediye Başkanı Ruhi Kurnaz bir konuşma yaptı. Belediye başkanlığı döneminde 2 sel ve 2 büyük deprem afeti geçirdiğini ve bu dönemlerde yaşadığı zorlukları anlatan Kurnaz, şöyle konuştu: “27 Mart 1994’te belediye başkanı oldum. 1 Nisan’da göreve başladım. 5 Nisan Tansu (Çiller) Hanımın tasarruf genelgesine takıldık. 5 Nisan 1994’te doğalgaz için müracaat ettim. Doğalgaz 28 Mart 2004 yılında geldi. 10 sene sonra Bakanlar Kurulu kararı ile meclisten çıktı. Depremden önce 2 sel felaketi geçirdim. Bir tane bakan getiremedim. Bırakın bakanları 1 milletvekili, DSİ Genel Müdürü’nü getiremedim. Şimdi bakıyorum bir sel oluyor, falanca bakan gelmiş, falanca genel müdür gelmiş. Bakan’ı getirdiler, Düzce’ye belediye başkanı yaptılar. Düzce için en büyük şeref bu. Ardından deprem oldu. Ben enkazların arasında dolaşırken, benim sesimi duyup enkazın içinden ‘başkanım beni kurtar’ diye insanlar yalvarıyordu. Biz ‘bu gecelerin sabahı yok mu yarabbi, bu karanlık bitmeyecek mi, aydınlık gelmeyecek mi’ dediğimiz zaman, bizi 10 gün kimse duymadı. Biz bugünleri yaşadık, kimseyi uyandıramadım. Çünkü kimsesizdik. Ben 10 sene muhalefetteydim. Hala o sesleri duyabiliyorsam, çektiğim acıdır bana o sesleri duyuran. Bakanlar Kurulu kararı ile Düzce’nin şehir imar planı iptal edildi. Düzce’nin koordinatları ile ülkenin koordinatları birbirini tutmadı. Zemin etüdü yapamıyoruz, halihazır harita hazırlayamıyoruz. Harita Genel Müdürlüğü izin vermiyor. Ankara’da Harita Genel Komutanlığı önünde bekliyordum. Şakır şakır yağmur yağıyor. Beni içeri almadıkları için Harita Genel Müdürlüğü önünde gidip geliyorum. Yağmur bir tarafta, gözyaşlarım bir tarafta. Vali Fikret Güven denk geldi. Beni aldı içeri girdik. Tam 2,5 sene uğraştım halihazır harita yaptırmak için. 1999 depreminden bugüne 25 sene geçti. Siz çocuklarınızın, yavrularınızın geleceğine oy verin. Bu yetmez, bir komşunuz eğer AK Parti’ye karşı çıkıyorsa, onu ikna etmek için defalarca evine gideceksiniz. Sizden tek ricam bu.” Konuşması sırasında oldukça duygulanan Kurnaz, çadırda bulunan vatandaşlara da duygusal anlar yaşattı. 

ŞENGÜLOĞLU: 5 YIL ÖNCE NE SÖZ VERİLDİYSE HEPSİ GERÇEKLEŞTİ
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise, AK Parti iktidarında iktidar-muhalefet belediyesi ayrımı yapılmaksızın tüm belediyelere adil davranılarak eşit imkanlar sunulduğuna işaret etti. Başkan Faruk Özlü’nün 100 proje kitabından söz eden Şengüloğlu, şunları söyledi: “Diğer adaylarda böyle bir kitap gördünüz mü? Gerçekten yapacak olan kişi, projelerini kitaba basar ve halkına sunar. Tıpkı önceki seçimde olduğu gibi. 5 sene önce biz mahalle mahalle dolaştık sayın başkanımızla. Ne söz verildiyse hepsi gerçekleşti. Bu hizmetleri aksatmadan bir 5 seneye daha ihtiyacımız var. Düzce kabuğunu kırdı. Düzce’yi Türkiye’nin en gelişmiş 10 ili arasına sokmak için gayret gösteriyoruz. Sayın başkanımız gece-gündüz çalışıyor. Gününün 16 saatini harcıyor. Bazıları için belediye başkanlığı bir etiket ve kariyerdir. Sayın Faruk Özlü’nün buna ihtiyacı yok. Tek derdi memleketine ahde vefasını ödemek. Bunun için burada. Birileri akşamdan sabaha bir şey düşünüyor, onu yapacağım, bunu yapacağım diyor. Arkasında bir hesap-kitap, proje yok. Konuşacak bir şey bulamıyorlar, dedikodu yayıyorlar. Biz bu dedikodulara gözümüzü kulağımızı kapattık, işimize bakıyoruz. Sizlerden 5 yıl için daha vize istiyoruz. Sizlerin desteği çok önemli. Bir ricamız daha var, komşularınızı, arkadaşlarınızı da ikna edin. Sandıktan öyle bir oy çıksın ki, bir daha konuşacak bir şeyleri kalmasın.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız