Geniş kapsamlı basın toplantısında neler anlattılar?

AK Parti Düzce İl Danışma Toplantısı, parti binasında yoğun katılım ile yapıldı. İl Başkanı Mustafa Keskin, toplantıda, Düzce gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Geniş kapsamlı basın toplantısında neler anlattılar?
4.09.2019 - 15:23
309

  AK Parti Düzce İl Danışma Toplantısı, parti binasında yoğun katılım ile yapıldı. İl Başkanı Mustafa Keskin, toplantıda, Düzce gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

 

   AK Parti Düzce İl Danışma Toplantısına, İl Başkanı Mustafa Keskin, AK Parti Düzce Milletvekilleri Fahri Çakır, Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları, teşkilat başkanları ve yöneticileri katıldı.

 

“YARGI SÜRECİNİ BEKLİYORUZ”

 

   Toplantının basına açık kısmında konuşan İl Başkanı Mustafa Keskin, bir gazetecinin AK Partili isimlerin karıştığı skandal ile ilgili sorusu üzerine, “Yargı sürecini bekliyoruz. Yargı sürecinin sonunda ne çıkarsa biz gereğini yaparız” dedi.

 

“ÖNÜMÜZDE KONGRE SÜRECİ VAR”

 

   “Önümüzde AK Partimizin kongre süreci var” diyen Keskin, “Kongresi sürecinde de inşallah partimize milletimize ve Düzce’mize hayırlı olur. İl başkanları toplantısından sonra delege seçimleriyle başlayacak. Kadın kollarımız İl ve İlçe kongrelerimizin ardından Genel Merkezimizde büyük kongre yapılacak. İnşallah hayırlara vesile olur” şeklinde konuştu.

 

 

“62 DOKTOR ATANDI”

 

   AK Parti Düzce Milletvekillerinin Düzce için yoğun bir şekilde çalıştıklarını söyleyen Keskin, “Hem Belediyemizle hem vekillerimizle, hem köylerde yaptığımız çalışmalardan bilgi vereceğiz. İl ve ilçe Başkanlığı olarak belediyemizde mahalle programları gerçekleştiriyoruz. Sel felaketinden sonra yapılan yardımların karşılanması için, canla başla mücadeledeyiz. Vekillerimiz de Ankara ayağında takip ediyorlar. Son günlerde hem vekillerimizin hem bizlerin çalışmaları sonucu 62 doktor atandı” diye konuştu.

 

“HASTANELERİ GÜÇLENDİRECEĞİZ”

 

   Kalp krizi geçiren vatandaşların çevre illere gönderilmesi ile ilgilide konuşan Keskin, “4 tane uzman kardiyolog doktorumuz var. Düzce Üniversitesi hastanesinde anjiyo cihazının yenilenmesi ile ilgili bir süreç var. İnşallah Düzce’ye daha fazla imkânlarla hastanelerimizi güçlendireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“KİMSEYİ TORPİLLE İŞE SOKMADIK”

 

   Düzce Belediyesi ve diğer kurumlara torpille atanan parti yöneticileri ile ilgili soruya, “Biz kimsenin hakkına girmeyiz” diye cevap veren Keskin, konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

   “ AK Parti il başkanı olarak görev yaptığım 6 sene, merkez ilçede 8 ay il başkanlığında bana en çok gelen iş bulma konusu. Ben AK Parti İl Başkanı olarak, kamuya personel alımında personel alımında kura çektirerek örnek vermem gerekirse, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne, 15 kişi alınacak. 2 bin 800 kişi başvurdu ve bizde Noter huzurunda kura çektik, o şekilde eleman aldık. Kimse bana, bu devlet kurumlarında AK Parti adam sokuyor, AK Parti size iş bulur diyemez. Bunu biz ortadan kaldırdık. Böyle bir şey yok. İlk geldiğimde hastaneye 32 kişi alınacaktı, 5 bin kişi başvurdu. Bizlerin görevi hak hukuk korumak. Ben teşkilat olarak belediyede 3 dönem çalıştım. Ben hiç bir şekilde belediyeye kimseyi vermedim, vermeyeceğim de. Bizler birbirimizin yaptığı işlere saygılıyız. Belediye başkanı kimi işe alakcaksa, o bilir. Bizler belediyeyi idare ediyormuş gibi bir algı yaratmayalım. Biz siyasi yönden, Belediyemizin başarılı olması için elimizden geleni yapacağız. Belediyemizin ve vekillerimizin arkasındayız. Bu konu önemli bir konu. Parti olarak kimsenin CV’sini almıyoruz.”

 

 

FARUK ÖZLÜ 5 AYLIK GÖREV SÜRESİNDE

NE YAPTIKLARINI ANLATTI…

 

    Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ise, 5 aylık görev süresini anlattı. Özlü şunları kaydetti:

 

   “Yaklaşık 5 ay oldu belediye hizmetleri bakımından. 5 aylık bir sunum hazırladık. Bunu da sizinle yakında paylaşacağız. Bugün daraltılmış bir program olduğu için sunumu ileriki bir tarihte yapacağız. 5 Nisan 5 Eylül tarihini kapsayan bir sunum sizinle paylaşacağız.

 

“ÇOK GÜZEL PROJELERİMİZ VAR!”

 

   “İlk olarak mali disiplin tedbirlerini uyguladık, bundan kastımız belediyemizin gelir ve giderleri arasında dengesizlik var bunu dengelemeye çalışıyoruz. Buradaki amacımız gelirleri artırmak giderleri kısmak. Denk ve hizmet odaklı bir hizmet için uğraşıyoruz. 21 maddeden oluşuyor bu programımız. Çok yakın zamanda bunun detaylarını paylaşacağız. Belediyemiz açısından bakım onarım yılı olacak. Bu yıl büyük projelerin alt yapısın oluşturuyoruz. Yani yapacağımız önemli hizmetlerin projelerin planlanmasını ve projelendirmesin yapıyoruz. Asar suyunun rekreasyonu için 2019 yılında yaklaşık 2 milyon civarında hibe aldık, bunun yazışmaları sürüyor. Konuralp’te Kültür Sokağı kurmak için 1 buçuk milyon hibe aldık. Yaklaşık 5 milyon hibe aldık borçlanmıyoruz. İki etaplı millet parkı projesi projemiz var. Bunun için bakanlığımız ile yazıştık. Bunun birinci etabı Anıt park, İnönü’n ve Avni Akyol parkı olacak. Bunun görüşmeleri sürüyor. İkinci etabı Stadyumun olduğu yer olacak. Burası da Millet Bahçesinin ikinci etabı olacak. Geçenlerde bir arkadaşımız sordu. Ne olacak, ne yapacaksınız? Dedi. Birincisi stadyumu Şıralık Mahallesine taşıyacağız. Güreş meydanındaki tribünleri de söküp Şıralık’a götüreceğiz.”

 

“DÜZCE BELEDİYESİNDE ÖDENMEMİŞ BİR MAAŞ YOK!”

 

   “Maaşlar konusu zaman zaman konuşuluyor. Düzce Belediyesinin ödenmemiş maaşı yoktur. Ödenmeyen ücretler vardır. Bunlar geçmişten gelen ek mesai ücretleridir. Bunlar çalışanlarımızın ek ikramiyeleridir. Bunları ödemedik, bunları gelir gider dengesini denkleştirdiğimizde en kısa zamanda ödeyeceğiz. Kredi kullanmak ve faizle borçlanıp ödemek istemiyoruz. Projelerimizi hibelerle yapıyoruz. Borç dökümü ile ilgili sunum yapacağım. Her şey şeffaf olacak.”

 

“TOPLU TAŞIMADA ZARAR EDİYORUZ”

 

   “Otobüslerle ilgili sayım yaptık. Düzce’de günde ortalama 20 bin kişi toplu taşımayı kullanıyor. Yaklaşık 50 bin kişinin kullanması lazım. Ama bu sayı tutmuyor. Düzce ölçeğindeki bir il için, 6 ve 8 metre büyüklüğünde ki otobüsler olması gerekiyor. Yılbaşına kadar bu çalışmayı yapacağız. Toplu taşıma şuanda zarar ediyor.”

 

“DÜZCELİLER’DEN DESTEK BEKLİYORUZ”

 

   “Et kombinasını devrettik. 800 bin lira zarar ediyorduk, kiralarla birlikte yaklaşık 300 bin lira artıdayız. Yaptığımız işleri maliyetine yapacağız. Her bir kuruşun hesabını vereceğiz. Belediyenin 82 milyon tahsil edemediği alacakları var ve bunun 13 Milyonu su paraları. Burada Düzceliler ’den destek istiyoruz. Gelir -  gider dengesini sağlamalıyız.”

 

“KATI ATIK İLE İLGİLİ ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR…”

 

“Katı atıkla ilgili 10 dan fazla firmayla görüştük. Sıfır atık istiyoruz. Sözleşme imzaladığımız bir firma var. Düzenli depolama yapıp, enerji üreteceğiz. Komşu illerle de görüşüyoruz. Çöp geliyor, ayrıştırıyorsunuz geriye sadece yanmayan kokmayan bulaşmayan kısımlar kalıyor. Çöpte yüzde 12, yüzde 15’ine denk geliyor. Ne kadar organik madde var ne kadar kül var bunların analizini yaptık.”

 

“BEN CUMHURBAŞKANIMIN TALİMATINA AYKIRI BİR İŞ YAPMAM”

 

   “Ben Cumhurbaşkanımızın talimatına aykırı bir iş yapmam. Kadrolu işçiler vardır, bir de şirketler üzerinden çalışan arkadaşlar vardır. Şirket normal şirket. Hem partide görevli olacak, hem şirkette olacak böyle bir şey olmaz. 3 ayrı şirketimiz oldu. Bunları da sizlerle paylaşacağım.”

 

 

AYŞE KEŞİR: “YARALAR SARILIYOR”

 

   Başkan Özlü’nün ardından söz alan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir ise, Düzce’de yaşanan sel felaketinin tüm yaralarının sarılmaya devam ettiğini belirterek, “Yaklaşık 1 ay kadar bütün yoğun mesaimizi Valilik, Belediyemiz ve Teşkilatımız ile birlikte sel bölgesine verdik. Zaman zaman merkeze geldiğimde, burada ki arkadaşlara, hiç gitmediyseniz bunu anlamanız mümkün değil dedim. Ağır bir süreç yaşadık. Büyük bir devletimiz var! Hep birlikte yaralarımızı sarmaya başladık. Bu süreçte hep birlikte bir şeyler yapmaya çalıştık. Tabi yapılacak acil yardımlar, aynı günde yapıldı. Acil yardımlar, o an yaraların sarılması için gelen kaynaklardı. Akabinde yapılması gerekenler var. 151 yol kayboldu. Devlet su işleri üzerinden ciddi planlamalar yapılıyor. Yaklaşık 6 bin dönüm arazi kaydı. Bunların hepsinin teknik takvimi var. İlk 10 gün bizim acil hedef noktamız 7 canı aramak oldu. Yaklaşık 15 gün sonra KOSGEB bunu ilan etti, ama bunun da bir takvimi var” diye konuştu. 

 

“DÜZCELİLER AK PARTİ’YE TEVECCÜH GÖSTERDİ”

 

   En son konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Fahri Çakır ise, şunları söyledi:

 

   “Milletimiz Düzceli Şeyh Edebali’nin Osman Gaziye söylediği gibi; Bundan sonra talep etmek istemek, bize çözüm size. Bizler çözüm için varız. Düzceli bizi seçti ve ak partiye teveccüh gösterdi. Yerelde ve genelde bize teslim etti.

 

   Buradaki hikâyenin özeti şu. Bu teşkilattaki toplantılar, il danışma meclisinde yapılıyor. Bizim 1 aylık periyotta yapıyoruz. Bu danışma meclisini daraltınca maksadımızı ortaya koyamıyoruz.

 

   AK Parti olarak Düzce teşkilatı dimdik ayaktadır. Afetin yaraları sarılıyor. Eksiklerimiz var olacaktır. AK Parti 10 milyonu aşkın üyesi olan, çini saymazsak en büyük STK’dır. Kurucusu olduğum bir partide, eksik yapabilir. Yolda inen binen olabilir. Yeni siyasi hareketler olabilir olacaktır. Tamamen yasalara uygun herkes siyaseti de yapma kudretine sahiptir. AK Parti oda girse, bu da çıksa sizler destek verdiğiniz sürece yoluna doludizgin devam eder. Biz ak parti siyaseti ile ilgili kısımda den-yolumuza Düzce ölçeğinde devam edeceğiz.

 

   Bir takım meselelerde çok feveran edilmemesi gerekiyor. Bazı haksızlıklara uğruyoruz. Bundan da açıkçası darlandığımız serzenişte bulunacağımız anları yaşıyoruz. Fındık meselesi gündemde yok çok şükür. Fındığa parayı verdik, dolu dolu para verdik. O kadar çok dalaşma konusu oldu ki, bir akım yazıldı çizildi. Siz medya mensupları tarafından vekiller fındığa sahip çıkılmadı dendi. Kitap yazacak kadar hatıramız var. Dışarıya ihraç malı vesaire vesaire.  Karadeniz vekilleri ve büyüklerimizle, bu konuyu tartışarak talep ederek sonuç aldık. Fındıktan çok dayak yedik, az da yüzümüz gülsün. Derdimiz daha evvelde de söyledim, ekmeği pekmeze denk getirmek lazım. Ne yapıtıysak beraber yaptık.”