Başkan Özlü, geride kalan 5 ayı değerlendirdi

Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, 5 aylık görev süresini düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi. Başkan Özlü, Belediyenin borcundan, alınan mali önlemlere, kurulan şirketlerden, millet bahçelerine, Fisko Kavşağının kapatılmasından, tramvayın akıbetinin ne olacağına kadar kamuoyunun merak ettiği birçok konuya açılık getirdi.

Başkan Özlü, geride kalan 5 ayı değerlendirdi
13.09.2019 - 18:06
566

   Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce Belediyesine ait Aydınpınar Tesislerinde, Yardımcıları Celal Kasapoğlu, Hüdaver Gösterişli ve Cengiz Tuncer’inde katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısında 5 aylık görev süresini değerlendiren Özlü, sözlerine  “Uzun zamandır yapmayı planladığımız bu toplantıyı yapıyoruz. Bu toplantımızın amacı görev yaptığımız 5 ayda neler yaptık, onları sizinle paylaşacağım ve bundan sonraki süreçte neler yapacağımızı yine sizlerle paylaşacağım.  Bunu aslında bir gecikmiş bir toplantı olarak düşünün. İnşallah bundan sonra her ay, geçen ay ne yaptık, bu ay ne yapacağız şeklinde sizleri bilgilendireceğiz. Şimdiye kadar yaptıklarımızı kısmen paylaşmış olduk” ifadeleri ile başladı.

 

“BELEDİYENİN GELİRDEN ÇOK GİDERİ VAR!”

 

   Düzce Belediyesinin gelirden çok giderinin olduğunu belirten Özsü; “Düzce Belediyesinin aylık ortalama gideri 7.8 Milyon, geliri 6. 7 Milyon. Yani Düzce Belediyesi her ay yaklaşık 1. 1 Milyon açık veriyor. Yani geçen 5 ayın ortalaması. Bu, hiçbir şey yapmasak, sadece belediyeyi açsak, ışıklar yansa, insanlar çalışsa, yani asfalt dökmüyoruz, çöp toplamıyoruz, Belediyemizin sabit gelir gider tablosu” dedi.  

 

“ESKİ BORÇLAR NEDENİYLE İLLER BANKASINDAN GELEN PARA EKSİK GELİYOR”

 

   “Bizim gelirlerimizin aşağı yukarı yarısından fazlasını İller Bankası Gelirleri oluşturuyor” diyen Özlü, Belediyenin geçmişten gelen borçları nedeniyle, İller Bankasının tarafından gönderilen paranın kesintiye uğradığını belirtti. Özlü; “ İller Bankası Gelirleri Türkiye’de toplanan vergilerin, illerin nüfus oranına göre belirlenmesi ile ortaya çıkan paydır. Burada Düzce’nin payı, geçen 5 aylık bir dönemde Düzce’nin alması gereken pay vergi gelirlerinden yaklaşık 48 Milyon TL’dir. Ama son 5 ayda Düzce’ye gelen para 15 Milyon TL’dir. Yani 32 Milyon Lira, her ay bizim gelirimiz kesiliyor. Bize aslında almamız gereken paranın yüzde 30’u geliyor. Yani 100 lira gelirimiz var, 70 Lirası kaynağından kesiliyor, bize 30 Lirası geliyor. Bu 70 lira kaynağından neden kesiliyor? Çünkü eski borçlarımız var! İller Bankasına borçlarımız var, Özel Bankalara Borçlarımız var! Dolayısıyla bu para kesiliyor. Biz İller Bankası gelirlerimizin sadece yüzde 30’unu alabiliyoruz” diye konuştu.  

 

“TOPLAM BORCUMUZ 477 MİLYON 500 BİN TL”

 

   Son 5 ayda Belediyenin 26 Milyon TL Borcunu ödediklerinin altını çizen Özlü; açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

 

   “ Bana, göreve geldiğim günlerde arkadaşlar sordular. Dediler ki; ‘basından takip ediyoruz. Açıkla bakalım Düzce Belediyesi’nin ne kadar borcu var, kim ne kadar borç yapmış? Ben tabi zamanı var, hemen gelir gelmez, şu şu kadar, bu bukadar   borç yapmış demenin bir manası yok! Bakın 31 Mart 2014 yılında Düzce Belediyesinin borcu 181 Milyon TL. Yine 1 Ekim 2017’de Düzce Belediyesinin borcu 287 Milyon TL, 31 Mart 2019 tarihinde 477 Milyon 500 Bin TL. Biz seçimlerin olduğu gün 31 Mart Yerel Seçimlerinde Düzce Belediyesinin borcu 477 Milyon 500 bin TL’dir. Son 5 aylık dönemde biz hiç borçlanmadık, hiç kredi kullanmadık. Kendi öz kaynaklarımızla bu işi çevirmeye çalışıyoruz. Son 5 aylık dönem sonunda yani 15 Ağustos itibarı ile Düzce Belediyesinin borcu 451 Milyon TL. Yani 477 Milyon Liradan Düzce Belediyesinin 451 Milyon Liraya düştü. Yani yaklaşık son 5 ayda 26 Milyon TL borç ödemiş olduk.”

 

“AMACIMIZ BELEDİYENİN GELİR GİDER DENGESİNİ SAĞLAMAK”

 

   Düzce Belediyesinin borçları ile ilgili gelir – gider dengesini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Özlü, “Borçlarımız azalıyor, ancak bizim amacımız borçları sıfırlamak değil. Borçları çevrilebilir hale getirmek. Her kurumun alacağı da olur, borcuda olur. Ama önemli olan, borçlarımızı ödeyebiliyor muyuz, borçlarımızı çevirebiliyor muyuz? Amacımız Düzce Belediyesinin borçlarını azaltmak ve Düzce Belediyesinin gelir – gider dengesini sağlamak” şeklinde konuştu.

 

“ALACAKLARIMIZI ALABİLSEK, PİYASA BORÇLARINI KAPATIRIZ”

 

   Düzce Belediyesinin alacakları ile piyasaya olan borçların ödenebileceğini kaydeden Özlü, “Bizim, piyasaya olan borçlarımız var, İller Bankasına olan borçlarımız var, Özel Bankalara borçlarımız var. Düzce Belediyesinin alacakları da var. Düzce Belediyesinin piyasadan 82 Milyon TL alacağı var. Emlak Vergisinden ödenmemiş, 21 Milyon alacağımız var, 13 Milyon Lira su alacaklarımız var, belediye tesislerinin kira alacakları 10 Milyon Lira, Çevre ve Temizlik Vergisi 8.5 Milyon Lira, İlan ve Reklam Vergisi 6.4 Milyon TL. Toplamda bizim Belediyemizin 82 Milyon TL piyasadan alacağı var. Yşne Düzce Belediyesinin piyasaya borcu, 85 Milyon TL. Yani bizim piyasadan alacaklarımız, piyasa borçlarımızı kapatıyor. Piyasaya borcumuzda artıyor. Çünkü geçmişte yapılan kontratlar var, onların ödemeleri geliyor. Ama piyasadan alacaklarımız da artıyor. Yani biz piyasandan alacaklarımızı tahsil edebilsek, piyasaya olan borçlarımızı ödeyebileceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TUVALETLERİ MECBUREN PARALI YAPTIK!”

 

   Düzce Belediyesinin, eski Belediye Başkanı Dursun Ay döneminde ücretsiz yapılan tuvaletlere 1 yıl içerisinde 359 Bin TL maliyetinin olduğunu ifade eden Özlü, “Kamuoyundan tuvaletler konusunda şikâyetler aldık, tuvaletler neden ücretli yapıldı diye. Geçen 1 yıl içerisinde 359 Bin TL’lik temizlik malzemesi almışız. Yine 9 kişi görevlendirmişiz, onların bize aylık masrafı 25 Milyon TL. Yani tuvaletlerin ücretsiz olmasının bize maliyeti yaklaşık 660 Bin TL. Peki bunun karşılığında halkımız memnun mu? Değil. Çünkü bizim tuttuğumuz arkadaşlar tuvaletleri bir sabah, bir akşam temizliyor. Tuvaletlere havlu koyuyoruz, götürüyorlar, sabun koyuyoruz adam alıp götürüyor. Yani bir sahibi olmadığı için 360 Bin TL’lik malzeme tam yerini bulmuyor. Toplantı yaptık Valimiz ile Müftümüz ile ve Cami Derneklere Başkanlarımız ile, Cami Dernekleri işinden biz çekiliyoruz. Şöyle bir karar aldık, bunları çalıştıracağız, ama cuzzi bir ücreti olması lazım. Yine Cami önlerinin peyzajı bize ait. Onları biz temizleyeceğiz, çiçeklendireceğiz. Yine Camilerin temizliği konusunda, bu denetimli serbestlikten  çalışan arkadaşların ulaşım koordinasyon işlerini biz sağlayacağız” ifadelerine yer verdi.

 

“ARAÇLARDAN TASARRUF ETTİK”

 

   Düzce Belediyesinde kullanılan makam araçları için oluşturdukları havuz sistemi sayesinde büyük tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Özlü, “Biliyorsunuz araçlarımızı havuza çektik. Eskiden şahıslara tahsisli şoförlü araçlar vardı. Şu anda hizmet  araçlarımız havuzda. Belediyemizde ki hangi birimde çalışan bir müdürümüzün ihtiyacı varsa aracı çağırıyor, biniyor gidiyor. İşini bitirdikten sonra, aracı tekrar havuza bırakıyor. Bu şekilde araçların boşta durmasının hem önüne geçtik, hem de tasarruf sağladık. Bakın 5 ayda 229 Bin Litre yakıt tasarrufu sağlamış olduk” dedi.

 

“VARDİYA SİSTEMİ İLE VERİMLİLİĞİ ARTIRIYORUZ”

 

   Konuşmasında vardiya sistemine de değinen Başkan Özlü, konuşmasını şu şekilde dürdü:

 

   “Göreve geldiğimizde gelirleri, giderleri karşılamayan bir Belediye vardı. Yapacağımız tek şey giderleri tasarruf etmek, kısmak ya da dikkatli harcaman ve verimliliği artırmak.  Mali disiplin tedbirlerinin amacı, harcamalarımızı dikkatli yapmak. Koyduğumuz mali disiplin kuralları geçerli, bunları koruyoruz. Bu konuda neler yaptık? Mesaileri kaldırdık, bizim Düzce Belediyemizde mesai yok! Yangın olur, sel olur, onlar hariç. Mesela geçen Temmuz ayında yaşadığımız sel felaketine kurtarmaya giden arkadaşlarımıza, mesailerini ödedik. Çünkü bir sel felaketi yaşadık. Yaklaşık 75 Bin TL tutan mesai ücretlerini 15’inde ödüyoruz. Bu tedbirlerin amacı, harcamalarımızı düzenli yapmak, harcamalarımızı kontrol etmek. Yani kendi evimizin, kendi ailemizin bütçesini harcar gibi harcamak. Bu mesailerin bize maliyeti aylık 600 Bin TL idi. Mesaileri kaldırdık ve vardiya sistemine geçtik. Nedir vardiya sistemi? Gün 24 saat, 3’e bölün , 3 tane 8 saat. Aslında bazı kurumlarda, fabrikalarda bu sistem çalışıyor. Arkadaşlarımızın bir kısmı ağırlıklı gündüz çalışacaklar, mesela gece su patladı, müdahale edilmesi lazım, ona akşam veya gece vardiyasında çalışacak arkadaşlar müdahale edecekler. Vardiyaya kalanlar gündüz çalışmayacaklar.  İş gücü analizi yapıyoruz. Burada eski hurda araçlarımız var! Bunları satışa çıkarttık. Arkadaşlar Emniyet Müdürü ile görüştüler. Bu hurdaların satışını yapacağız. Bunları sattıktan sonra Belediyemizin bütçesine alacağız.”

 

“BORÇLARIMIZI YAPILANDIRACAĞIZ”

 

   İller Bankası borçlarını yapılandıracakları bilgisini veren Özlü, “Ben dün Ankara’ya gittim, Çevre Bakanlığımıza müracaat ettim. Çünkü faizler düştü. Eskiden yüksek faizle aldığımız krediler vardı. Yüzde 30’lara yakın faizle kredi almışız, şu anda yüzde 15’lere kadar düşebiliyor. Bu yüksek faizle aldığımız kredileri düşük faize göre yapılandıracağız. Az önce de söylediğim gibi, borcun miktarından ziyade, borcun çevrilebilirliği önemli. Biz daha çevrilebilir borç oluşturacağız” diye konuştu.

 

“İŞTEN İŞÇİ ÇIKARTMADIM...”

 

   “Biz 31 Mart’ta Belediyeyi devraldığımızda bin 286 personelimiz vardı, şu anda bin 285 personelimiz var” diyen Özlü, şunları kaydetti:

 

   “ Çünkü ayrılanlar var, ayrılanların yerlerine aldığımız personelimiz var. Mesela memurlardan 211 kişi imiş, 203’e düşmüş. Arkadaşlar emekli olup ayrılmışlar. Sözleşmeli personellerimizden ayrılanlar var! Hizmet alımlarında ayrılanlar var! Ama aşağıya baktığımızda da şirketlerden bizim işe aldıklarımız var. Dolayısıyla toplama baktığımızda personel sayısı aşağı yukarı aynı. Ben seçimden önce söz vermiştim; ‘kimseyi işinden çıkartmayacağız’ diye. Mali sıkıntılardan dolayı arkadaşlarımızı işten çıkartmayacağız ama arkadaşlarımızın performanslarıydı, ya da başka bir hadise olur onlar ayrı.”

 

“YATIRIM KOORDİNASYON OFİSİ KURDUK…”

 

   “Burada amacımız, eskiye çamur atmak, geçmişi kurcalamak asla değil. Bunlar objektif tablolar. Bu tabloları hazırlarken de Belediyemizin mali hizmetler birimi ve diğer birimlerimiz ile birlikte hep beraber çalıştık. Düzce Belediyesi olarak yeni bir yapılanmaya gittik. Düzce Belediye Başkanlığı’nın bir iletişim ofisi var. Bu ofisimiz, eskiden Basın ve Halkla İlişkilerin yaptığı işleri yapacak, sosyal medya işlerimizi takip edecekler. Hazırladığımız projelerin takibi için, Projeler Ofisimizi kurduk. Seçim döneminde söz vermiştik, Düzce’ye yatırımcı getireceğiz, sanayi parsellerini sanayici ile buluşturacağız, toplam 5 OSB’de 15 bin kişiye iş imkanı sağlayacağız diye. Bununla ilgili bir Yatırım Koordinasyon Ofisi kurduk. Bugüne kadarda İstanbul’dan – Ankara’dan gelen çok sayıda yatırımcı ile görüştük.”

 

“MESLEK EDİNDİRME KURLASI AÇIYORUZ”

 

   “Ben sosyal yardım adı altında gereğinden fazla harcama yapılmasına çok taraftar değilim. İnsanlarımıza meslek edindirmek, onlara iş imkanı sağlamak daha doğru. Dolayısıyla Düzce’de İstanbul ve Ankara Büyük Şehirlerinde olduğu gibi Düzce Belediyesi çatısı altında Meslek Edindirme Kursları açacağız. Bu nedenle Düzce DERMEK’i kurduk. Düzce DERMEK, Düzce Belediyesi Meslek Edindirme kursları demek. İşte aşçılıktan tutunda, el sanatlarına kadar, geniş bir yelpazede 26 ayrı alanda meslek edindirme kursları açıyoruz.”

 

“KONURALP İÇİN TARİHİ ALAN MERKEZİ YÖNETİM OFİSİNİ KURDUK”

 

   “Bizler tarihi Konuralp bölgemizi Tarihi Alan Yönetim Merkezi yönetmeyi düşündük. Kısa adı Kunton olan Konuralp Tarihi Alan Merkezi yönetim ofisini kurduk. Burası, eski Konuralp Belediyesi Hizmet binası ve Düzce Belediyesi ek Hizmet binasında olacak. Bunun içerisinde tarihçiler var, arkeologlar var ve danışmanlarımız var. Bunları sizlere gelecek hafta detayları ile tanıtacağız.”

 

“BELEDİYEYİ YÖNETİM OFİSLERİ VE PROJE OFİSLERİ İLE YÖNETİYORUZ…”

 

   “Hayvan Rehabilitasyon Merkezini faaliyete geçirdik, şu anda çalışıyor ve mevcut hayvan barınağını kapattık. Hepsini yeni yaptığımız rehabilitasyon merkezine taşıdık.  Belediyenin hizmet birimlerinin yapacağı rutin işler var. Bu rutin işlerin dışında, öncelik arz eden işleri de yönetim ofisleri ve proje ofisleri ile yönetiyoruz.”

 

“İŞLERİMİZİ KREDİ ÇEKMEDEN GÖRÜYORUZ”

 

   Biliyorsunuz son 5 ayda hiç kredi çekmedik. Bizi arayan bankalar oldu, size kredi verebiliriz dediler, ama biz kredi almadık. Çünkü biz borçlanarak değil, kendi öz kaynaklarımızla tekerleği döndürmeye çalışıyoruz. Borçlanma olur mu? Olur ama ileride. Bugünlerde borçlanmayacağız, borçlarımızı yapılandıracağız, gelirlerimizi arttıracağız, giderlerimizi kontrol altına alacağız.

 

   Konuşmasında Düzce Belediyesi bünyesinde yeni kurulan şirketlere de değinen Özlü, Şu ifadelere yer verdi:

 

   “Biliyorsunuz Düzce Belediyesin 2 tane şirketi var! Bunlar İNTAŞ ve YEYPAŞ. Şimdi İntaş denince akla taş toprak geliyor. Ama İNTAŞ taş işi yapmıyor. İNTAŞ İnsan Kaynakları firması olmuş. Yani Belediyeye alınan taşeron personelin çalıştığı şirket olmuş. Taşla ve toprakla alakası yok! YEYPAŞ sosyal tesisleri işletiyor, asfalt plentini de işletiyor. Bu doğru değil. Biz Belediye şirketlerimizi ihtisaslaştırmaya gittik. Düzce BELTAŞ diye bir şirket kurduk. Yani asfalt plenti, beton santrali ve kilit parke gibi işlerinin olduğu kurumları, Düzce BELTAŞ’a aktardık. Bunun dışında Düzce İnsan Kaynakları şirketi, Düzce BELKA’yı kurduk. Çünkü buradaki amacımız ihtisaslaşma. Herkes belirli bir alanda çalışsın, belirli bir işi yapsın ve o işi iyi yapsın.”

 

“BELTUR’LA DÜZCE’Yİ TANITACAĞIZ…”

 

   Yine Düzce Belediyesi bünyesinde kurulan BELTUR şirketinin, Düzce’nin turizmine hizmet etmeyi amaçladıklarını söyleyen Özlü, “Düzce BELTUR yeni bir şirket. Bu şirketi yeni kurduk. Bu şirket, Düzce Belediyesi Turizm İşletmeleri Anonim Şirketi. Düzce BELTUR, Düzce’de ki turizm potansiyelini tetiklemek için kurduğumuz bir şirket. Bu şirketin 3 ana görevi var! 1’incisi, Düzce Belediyesine ait sosyal tesisleri, Düzce BELTUR çalıştıracak. Düzcelilere, Düzce’de yaşayanlara, ucuz yemek hizmeti sunmak istiyoruz. Şirketin ticari amacından ziyade, sosyal amacı ön planda olan bir şirket olacak. Yani bir kahvaltının bize maliyeti 10 TL ise, bu kahvaltıyı yüzde 10 ilavesi ile 11 TL’ye vereceğiz. BETUR’un 2’inci görevi, Düzce’nin turizm alanlarının tanıtılması. Bunun için Düzce Anıt Park’tan Düzce’nin doğal ve tarihi alanlarına vatandaşların daha kolay gitmelerini sağlamak amacıyla ring seferler düzenleyeceğiz. Bir minibüs farklı saat aralıkları ile düzenli olarak kalkacak ve Düzce’nin zenginliklerini görebilecekler. Dolayısı ile Düzce’nin turizm potansiyelini yükseltmek için BELTUR çalışacak. BELTUR’un 3’üncü görevi, Türkiye’nin her yerini gezen turlar var! Bu turlar, geliyor Bolu’da kalıyor, Safranbolu’da kalıyor. Ama bu turlar, Düzce’den transit geçiyor. Biz istiyoruz ki BELTUR bu tur şirketleri ile irtibat kursun, onları Düzce’de 1 gün konaklatalım. Veya gelsin, Düzce’de bir mola versin, Aydınpınar Şelalesini bir görsün, Sarıkaya Mağarasına gitsin, Konuralp’teki tarihi alanları görsün. Yani ulusal turizm hareketinin zincir halkasına Düzce’yi katmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

 

“TOPLU TAŞIMDAN ZARAR EDİYORUZ…”

 

   “Sabah – Akşam saatleri hariç otobüsler boş gidiyor” diyerek, toplu taşıma hizmetlerinde Düzce Belediyesinin zarar etiğini belirten Başkan Özlü, “ İçinde 3 – 4 kişi var! Bu otobüsler 7.5 milyon zarar ediyor yılda. Bunu kurtarmamız lazım. Bu işi bilenlere sorduk. Temmuz ayında toplu taşıma araçlarında ölçüm yaktık, hangi hatta kaç yolcu gidiyor. Temmuz ayı için ilk çıkan sonuç, bizim Düzce’de 20 bin kişi günde toplu taşıma aracı kullanıyor. Bu otobüslerin karlı çalışabilmesi için, günde 50 bin kişinin bu otobüslere binmesi gerekiyor. Uzmanlar diyor ki; bir hatta bir günde 200 kişi seyehat ediyorsa, bu hatta 12 kişilik midibüs koy diyor. Bir hatta günde 400 kişi seyahat ediyorsa, bu hatta 18 kişilik midibüs koy diyor. Bir hatta günde 600 kişi seyahat ediyorsa, buraya 10 metre otobüs koy diyor. Bir hatta 800 kişi seyahat ediyorsa, buraya körüklü otobüs koy diyor. Şimdi bizim otobüslerimizin hiç birisi bu kriteri sağlamıyor. İlk çıkan sonuçları söyleyeyim; Düzce’de bu otobüs büyüklüğüne göre 50 bin kişi otobüs kullanmazsa, zarar ediyor. Peki ne yapacağız? Otobüsleri küçülteceğiz. Düzce’nin müşteri potansiyelinin kaldıracağı otobüs büyüklüğü, 6 – 8 metre midibüsler” ifadelerini kullandı.

 

“O YAPILAR KONURALP’E HİÇ YAKIŞMIYOR…”

 

   Konuralp’te ki yüksek yapıların bölgenin tarihi dokusuna yakışmadığını öne süren Özlü, “Konuralp’e gidip, orada ki çirkin yapılara bir bakın. Bu yapılar konuralp’e hiç yakışmıyor. Düzce Belediyesi İtfaiyesi’nin 8 kattan fazla bir binadaki yangına müdahale etme imkanı yok! Bu binalar 18 kat. Allah Korusun 8’inci kattan sonra bir yangın çıksa, müdahale şansımız yok! Kimse kusura bakmasın. O yüzden ev alacak olanlar, buna bir dikkat etsinler! Peki bu eksiklik mi? Evet bir eksiklik. Bunun aracı var. Fakat bu araç devasa bir araç, bizim sokaklara sığmıyor. Dolayısıyla ev almak isteyenlere benim tavsiyem şudur. 8 Kattan yüksek binalardan ev almayın. Bizde Konuralp bölgesinde ki yapılaşmayı bu yüzden zemin +4 olarak sınırlandırdık. Şu anda alınmış ruhsatlar hariç” ifadelerine yer verdi.

 

“PARKLARI HALKA AÇTIK…”

 

   Konuşmasında, Düzce Belediyesi tarafından müstecirlerin elinden alınan parklar konusuna de değinen Özlü, “Parklar konusunu biliyorsunuz. Bu parklar, hukuka uygun bir şekilde halka açıldı. Bu parklarda hiçbir zaman kebapçı, dönerci olmayacak. Burası, halkın parkı olacak. Şimdi bir mahkeme süreci var. Mahkeme süreci bir noktaya geldikten sonra burasını Millet Bahçesi 1’inci Etabı diye düşündük. Çevre Bakanımıza arz ettik. Millet Bahçesi 2 etaplı olacak Düzce’de. 1’inci etabı, Anıt Park, Avni Akyol ve İnönü parkının birleşiminden meydana gelecek. Burası tertemiz, Avrupa’da ki örnekleri gibi bir merkez bank şeklinde olacak” dedi.

“KENTE JETONLU BİSİKLETLER ALINACAK…”

 

   Özlü konuşmasına şu şekilde devam etti:

 

   “Düzce’de bisiklet yolu eksikliği var. Bu konu ile ilgili bir çalışma yapıyoruz. Bunun bazı örnekleri bazı illerde var. 1 TL atıyorsun, bisiklete binip hastaneye gidiyorsun. İstiyorsan orada bırakıyorsunuz, istiyorsanız aldığınız yere bırakıyorsunuz. Düzce’de geniş bisiklet yolları olan bir ağ hattı üzerinde çalışıyoruz. Bunların bir uygulaması İstanbul Caddesinde olacak.  Tranvay şu anda bozuk, çalışmıyor. Rayları kaldırıyoruz. Tranvay ve Rayları Melensu Park’a götürüp burada nostalji olarak kullanacağız. Yani çöpe atmayacağız, kullanacağız.”

 

“KAYIP HURDA OLAYI YARGIDA”

 

“Kayıp hurdalar ile ilgili savcılık bir soruşturma başlattı. Geçmiş dönemde belediyede ne olmuşsa, kimin elinde ne evrak varsa veya bilgi varsa, ya bize versin ya da savcılığa versin. Bu haberler çıkınca savcılık bir soruşturma başlattı. Bize de bir yazı yazdı. Dedi ki ‘elinizde ne belgeler var, ne evraklar var. Bizde bu konu ile ilgili ne kadar evrak varsa hepsini toplayıp savcılığa verdik. Yani konu yargıda.”

 

MAAŞLARI O AY İÇİNDE ÖDÜYORUZ

 

   Belediye işçilerinin Maaşları konusuna da değinen Başkan Özlü; “Düzce belediyesi maaş ödeyemiyor deniyor. Ama 1 inde ama 30 unda ödüyor. Tüm maaşlarımızı ödÜyruz. Ödemediklerimiz var ikramiye ve mesailer var. Bu ay Düzce belediyesi bütün maaşları ödeyecek. Yine Temmuz ayına ait mesaileri ödeyecek ikramiyeleri ödeyecek. Nisan Mayıs Laziran mesaileri var. Onlarla ilgili inceleme yapıyoruz ona bakacağız. Adını söylemiyeceğim bir büyük ilçedin yetkilileri geldi 4 aydır maaş ödeyemiyor” dedi.

  

FİSKOBİRLİK KAVŞAĞI VİYADÜKSÜZ ÇÖZÜLMEZ

 

   Başkan Özlü son günlerde eleştirilen Fiskobirlik kavşağındaki son duruma da açıklık getirdi. Özlü; “2020 yatırım yılında 3 konu üzerinde durulacağını söyledi. Kuzey çevre yolu, olimpiyat kavşağı ve fiskobirlik kavşakları için çalışma başlatacağını söyleyen Özlü Fisko birlik kavşağı için şu ifadeleri kullandı; “Biz orada güvenliği sağlamak için bir çalışma başlattık. Bas geç şeklinde ışıklandırma yaptık. Fiskobirlik kavşağı kapanıyor. Orayı bölmekle tıkanıklığı aşıyoruz. Oncak iki mahalleyi birbirine böldünüz diyorlar. Trafikte beklenmektense oraya gitmek daha kolay. Orada bir kaos vardı. oranın kalıcı çözümü viyadüktür. Hemen yapamayız karayollarının orası. Bu zaman alacak bir iş  2-3 yılı bulur buranın tamamlanması” ifadelerini kullandıo.  kadar burası ancak olur” diye konuştu.