Zabıtanın Görevi Huzur Sağlamak mı? Huzuru Bozmak mı?

Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin gücü, geçimlerini topladıkları kağıtlardan kazanan iki küçük çocuğa yetti.

Zabıtanın Görevi Huzur Sağlamak mı? Huzuru Bozmak mı?
12.11.2019 - 17:14
478

Spor Sokakta çöpten kağıt toplayan iki küçük çocuğa zabıtanın müdahalesi sonucunda olay çığrından çıktı.

 

Bugün sabah saatlerinde, Spor Sokakta çöplerden kağıt toplayan iki küçük çocuğa uygunsuz bir şekilde müdahale eden 2 zabıta memuru, münakaşaların ardından diğer ekip arkadaşlarına da haber verdi.

 

   O sırada çekim yapan burasıdüzce gazetesi ekiplerinin gözü önünde ve ortada hiçbir olay yokken polise de haber veren zabıta ekiplerince olay yavaş yavaş büyümeye başladı.

 

   Halk Bankasının arkasında bulunan alanda devam eden olaylardan ötürü, çevrede bulunan vatandaşlardan ve esnaftan da zabıtaya karşı tepkiler gelmeye başladı.

 

   Polisin de olay yerine gelmesiyle ortalık büsbütün karışırken, polis burada bir esnafa müdahale ederek kelepçe takmaya kalktı.

 

ZABITA MEMURUNDAN GAZETECİYE ÖNCE TEHDİT SONRA ŞİDDET

 

   Tüm bu olayları çekmeye çalışan basın mensuplarına karşı önce “İzinsiz çekemezsiniz, sizi dava ederiz” tehditlerinde bulunan zabıta ekipleri, ardından içlerinden birinin çekim yapan arkadaşımızın elindeki kamerayı almaya kalkıp şiddet uygulamaya çalışması üzerine, araya giren vatandaş ve ekip arkadaşları tarafından uzaklaştırıldı.

 

   Tutuklanmaya çalışılan esnafın hemen akabinde serbest bırakılmasının ardından ise olay kendiliğinden yatıştı. Vatandaşlar zabıtaya karşı, “Siz huzur bozmayın, huzuru sağlamaya çalışın” diyerek tepki gösterdiler.

 

ZABITADAN GERÇEK DIŞI AÇIKLAMA

 

   Öte yandan olayın asıl ilginç yanı ise; Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan ve basına servis edilen haber oldu.

 

   Olayın tamamen çarpıtılarak verildiği açıklamada, zabıtaya karşı kesici aletlerle ve sopalarla mukavemette bulunulduğu belirtildi. Oysa ki olaya tamamen şahit olan gazetemiz ekibi ve orada bulunan esnaflar, böyle bir olayın kesinlikle yaşanmadığının altını çizdi.

 

   İşte Zabıta Müdürlüğünün o gerçek dışı açıklaması ve belediyeden gazetelere servis edilen haber;

 

   Düzce Belediyesi sokak satıcı ve kağıt toplayıcılarına karşı denetimlerini sıklaştırdı. Yaya ve araç sirkülasyonunun yoğun olduğu bölgelerde sabah erken saatlerde denetime çıkan ekipler, daha önce birçok kez uyarıda bulunduğu ve uyarılara rağmen kağıt ve hurda toplamaya devam eden şahıslara müdahale etti. Müdahale sırasında Zabıta ekiplerine sopa ve kesici aletlerle mukavemette bulunan şahıslar hakkında cezai işlem uygulanırken yaşanan arbede sonucu olay yerine Polis ekipleri de gitti. Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada müdahale edilen şahıslara daha önce uyarıda bulunulduğu belirtilerek ‘gün içinde vatandaşların yoğun olduğu Gaziantep ve İstanbul Caddesinde bulunmamaları konusunda uyarıda bulunduğumuz şahıslar, araç ve yaya trafiğini tehlikeye atmaktadır. Bir çok kez uyarıda bulunduğumuz kişiler bu uyarılara aldırış etmeden şehir merkezinde gezmeye devam etmiştir. Denetim çalışmamızda ekiplerimize takılan bazı kendini bilmez şahıslar, sopa ve kesici aletlerle memurlarımıza ve olaya müdahale için orada bulunan Polis ekiplerine direniş göstermişlerdir. Konu adli makamlarca da takip edilecektir, vatandaşlarımıza konu hakkında gösterdikleri duyarlılık için ayrıca teşekkür ederiz" denildi.