Kadın Kooperatifi bilgilendirme programı düzenlendi!

Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması” eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla, Vali Sayın Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Kadın Kooperatifi bilgilendirme programı düzenlendi!
26.11.2019 - 16:25
601

   Cumhurbaşkanlığı Birinci 100 Günlük İcraat Programı kapsamında yer alan “Kadın Kooperatiflerinin güçlendirilmesi, sürdürülebilirliklerinin sağlanması, kurumsal kapasitelerinin geliştirilmesi ve görünürlüklerinin arttırılması” eyleminin gerçekleştirilmesi amacıyla, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinesinde Ticaret İl Müdürlüğü, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İŞKUR İl Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

 

   Programda “Ekonomik ve ticari hayatın en önemli faktörlerinden biri de hiç kuşkusuz kooperatifler olduğu, kooperatiflerin; hakları ve sorumlulukları eşit kişilerin karşılıklı yardımlaşma, dayanışma ve kefalet araçlarını kullanarak, tek başına yapamayacakları işleri bir araya gelerek, en iyi biçimde ve en düşük maliyetle yapmalarına fırsat veren teşekküller olduğu vurgulandı. Ayrıca kooperatiflerin diğer şirket türlerinden farklı olarak, gelir dağılımında adaletin tesisi ile refahın tabana yayılması, istihdama katkı sağlaması, kişilerde aidiyet duygusunu geliştirmesi, işinin sahibi ve ortağı yapması, ölçek ekonomisi sağlayarak maliyetleri düşürmesi, özelliklerinden hareketle, bugün insanların en doğal hakları olan barınma, giyinme ve gıda başta olmak üzere, enerji ve eğitim alanlarında da faaliyet göstermeye başladığı ifade edildi.

 

   Ticaret Bakanlığı görev ve yetki alanındaki kooperatif ve üst kuruluşlarının kuruluş, işleyiş ve denetim, bilgi işlem destekleme hizmetlerinin yanında kooperatifçiliğe yönelik genel politika ve stratejinin belirlenmesine yönelik çalışmaları yürüttüğü, birlikte iş yapma gücünü artıran, geliştiren, geniş kesimleri ekonomik faaliyetlere dâhil edebilen, birlikteliğin sinerjisini reel ekonomiye yansıtan, alan el değil veren el olmayı öğreten, Türkiye’nin sosyal sermayesini güçlendiren bir iş modeli olan kooperatifçiliğin ülkemizin hedeflerine ulaşmada önemli katkılar sağladığına vurgu yapılan toplantıda; kooperatifçiliğin geliştirilmesi, daha geniş alanlara yayılabilmesi ve nitelikli şekilde yapılabilmesi için Düzce Valiliği koordinesinde kurumlarımızın özverili çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

 

   Ayrıca programda; Kooperatif Nedir? Nasıl Kurulur? Genel Kurul Nasıl Toplanır, Yetkileri Nelerdir? Kooperatif Ana Sözleşmelerinde Neler bulunur? Kimler Ortak Olabilir? konularında kadın kooperatifçilerimize de bilgiler verildi.