Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi!

Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis Toplantısı, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi!
28.11.2019 - 15:34
348

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olağan Meclis Toplantısı, Şehit Emniyet Müdürü Ufuk Baysan Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

 

   Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Ahmet Dertli, yoğun gündem içerisinde toplantıya katılım sağlayan meclis üyelerine teşekkür etti. Toplantıda ilk olarak oda faaliyetleri gündeme alındı.

 

   Tuncay Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

 

   “16 Ekim’de Odalar ve Borsalar Birliği’nin çağrısı üzerine il genelindeki sivil toplum kuruluşlarımızın da katılımıyla Barış Pınarı Harekatına destek açıklamasını yaptık.

 

   Aynı gün, siz meclis üyelerimizin de katılımlarıyla yeni Emniyet Müdürümüz Mehmet Ali Akkaplan’ı ziyaret ederek kendisine yeni görevinde başarılar diledik.

 

   MARKA Genel Sekreterimiz Mustafa Çöpoğlu odamızı ziyaret etti.

 

   Bildiğiniz gibi 20 Ekim’de TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Topuk Yaylası’nda misafir ettik. Rifat Başkanımızla birlikte bölge oda ve borsa başkanlarımızı da ağırladık ve bölge istişare toplantısı yaptık. Gece 01.30’a kadar Rifat Başkanımıza sorunlarımızı ilettik ve kendisi de bizlere bazı sunumlar yaptı.

 

   21 Ekim’de Yine Rifat Hisarcıklıoğlu ile birlikte Valimiz Dr.Zülkif Dağlı, Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü ziyaretlerini gerçekleştirdik. TOBB İlkokulunun açılışı ve Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ziyaretleri, Rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar ziyareti, Üniversite Öğrencilerine yönelik Girişimcilik ve Liderlik Semineri ve Rifat Başkanımızın katıldığı son program olan Teknopark İş Dünyası Zirvesi. Dolu dolu bir program yaptık. Rifat Başkanımız ve bölge oda başkanlarımız çok memnun kaldılar. Programlar boyunca birlik ve beraberliğimizi en iyi şekilde ortaya koyduğunuz için teşekkür ederim.

 

   Aynı günün akşamında yemek organizasyonumuzda bir araya geldik. Yemeğimize Vali Dr. Zülkif Dağlı ve Belediye Başkanımız Dr. Faruk Özlü’nün yanı sıra çok sayıda sanayicimiz de katılım sağladı. Davetimize icabet eden herkese tekrar teşekkür ediyoruz.

 

   23 Ekim’de hiç zaman kaybetmeden Antalya Yörex Fuarı’na katılım sağladık. Geçtiğimiz yıl önemli geri dönüşler aldığımız fuarda bu yıl da standımız ciddi oranda rağbet gören bir stant oldu. Ayrıca Antalya’daki toplantıda TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşması sırasında bizden bahsederek onore etti. Bu başarı hepimizin arkadaşlar.

 

   30 Ekim’de Valimiz Dr. Zülkif Dağlı’nın eşi Nurgül Dağlı’nın babasının vefatı dolayısıyla sayın Valimize taziye ziyaretinde bulunduk.

 

   31 Ekim’de Turan Otel’de KOBİ'lerin AB Ülkelerine İhracatlarındaki Zorluklar konulu çalıştayını gerçekleştirdik.

 

   2 Ekim’de TV8 İnt Kanalında yayınlanan Ekonomi Dünyası programına röportaj verdik ve yatırımcılarımızı Düzce’ye davet ettik.

 

   7 Kasım’da Sayın Valimizin başkanlığında gerçekleştirilen Mesleki Eğitimde işbirliği toplantısına katılım sağladık.

 

   8 Kasım’da aylardır çalışmalarını titizlikle yürüttüğümüz Akreditasyon denetimimiz tamamlandı.

 

 

   11 Kasım’da Yönetim Kurulu Üyelerimiz Bülent Sivrikaya ve Metin Coşkun, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın başlattığı 11 Milyon fidan dikim kampanyasına odamız adına katılım sağladılar. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

 

   12 Kasım’da Habertürk Gazetesi'nden Mehmet Şimşek'e 12 Kasım depreminin yıldönümü dolayısıyla vermiş olduğumuz demeç yayınlandı. Geniş kapsamlı ve önemli bir çalışma oldu gerçekten.

 

   13 Kasım’da Düzce 1. OSB’de bulunan Ticari İşyerlerinin temel atma törenini gerçekleştirdik.

 

   15 Kasım’da Sayın Valimiz Dr. Zülkif Dağlı, proje okulumuz Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Ziyarette bulunan yönetim kurulu ve meclis üyesi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz.

 

   16 Kasım’da Düzce Endüstri Meslek Lisesi Mezunları Derneği’nin düzenlediği toplantıya katılarak Ahilik kültürünün yeni nesle aktarılması için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından müfredata konulması gerektiğini katılımcılarla paylaştık.

 

   20 Kasım’da Ziraat Bankası Sakarya Bölge Yöneticisi İbrahim Arslan, Sakarya Bölge Satış ve Performans Yöneticisi Volkan Çelik ve Düzce Şube Yöneticisi Burhan Koç odamızı ziyaret etti.

 

   22 Kasım’da Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen "Geçmişten Geleceğe Havacılığımız-Yerli ve Milli Olmak" seminer programına katılım sağladık.

 

   23 Kasım’da Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz, İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulları ile birlikte Düzce Belediyesi tarafından organize edilen, bu haftaki konuğu Fiba Holding Onursal Başkanı Hüsnü Özyeğin olan Vizyon Konferansları programına katılım sağladık.

 

   24 Kasım’da TRT Haber Kanalında Düzce Kabağı ile ilgili yapmış olduğumuz röportaj yayınlandı.

 

   25 Kasım’da İl Kadın Girişimciler Kurulumuzun düzenlediği Yapabilirsin seminerine katılım sağladık”

 

  Oda faaliyetlerinin ardından Ekim ayı mizanları ve yönetim kurulu önergeleri gündeme alınarak karar bağlandı.

 

   Toplantının son bölümünde MÜSİAD Düzce Şubesi tarafından kurulması planlanan ortak girişim grubu projesi ve katılım şartları Meclis Üyesi Selahattin Aydın tarafından açıklanırken, bu girişim grubunun ilimizin ortak girişimcilik kültürünün artması açısından önemli olduğu görüşlerine yer verildi.

 

Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne teşekkür

 

   Toplantıda söz alan Yönetim Kurulu Üyesi Bülent Sivrikaya, geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlenen ve Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin odamız sponsorluğunda katılım sağladığı Mobile Fest Mobil Uygulama Fuarı’nda öğrencilerin önemli başarı yakaladıklarını, okulun TOBB ile yapılan protokol gereği himayemizde olması dolayısıyla da gurur duyduklarını ifade etti.

 

 Yurt Dışı Fuarına Katılım

 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın yurt içi ve yurt dışı fuarlara katılım sağlaması gerektiği ve bu konuda yönetim kurulunun ekonomik olarak en ideal fuarlardan biri olan Ukrayna’daki Turizm Fuarı’na Valilik ve Belediye desteğiyle oda adına katılım sağlanacağı açıklandı. Fuar hazırlıkları kapsamında 5 kişilik Ukrayna Fuar komisyonu kuruldu.