Hafızlık eğitimi uzaktan eğitim metoduyla devam ediyor!

Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de hafızlık eğitimi ve akademik eğitim, uzaktan eğitim metoduyla devam ediyor.

Hafızlık eğitimi uzaktan eğitim metoduyla devam ediyor!
7.05.2020 - 15:41
680

   Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de hafızlık eğitimi ve akademik eğitim, uzaktan eğitim metoduyla devam ediyor.

 

   Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesinde de hafızlık eğitimi ve akademik eğitim, uzaktan eğitim metoduyla devam ediyor. Bu kapsamda stratejiler belirlenerek uzaktan eğitim programları oluşturuldu.

 

   Oluşturulan eğitim programı ile;

 

   - Hafızlığa yeni başlayan öğrenciler, durumlarına göre değerlendirilerek bir kısmına haslama (ezberledikleri yerleri pekiştirme), bir kısmına haftada 5 ders, bir kısmına da örgün eğitim döneminde olduğu gibi mutat program uygulanıyor.

 

   - Altıncı sınıfa giden öğrencilere okuldaki programın aynısı uzaktan eğitim ile uygulanarak  %90 oranında örgün eğitim dönemindeki başarı yakalandı.

 

   - Yedinci sınıfa giden ve altıncı sınıfta hafızlığını tamamlayamayan öğrenciler için bu dönem hafızlıklarını tamamlamak için bir fırsat oldu.

 

   - Sekizinci sınıf öğrencileri LGS ağırlıklı bir program uyguladıkları için haslama yerine günlük bir cüz yüzünden okuma yapılıyor.

 

   - Hafızlığını bitiren ve hafızlık diploması alma aşamasında olan öğrenciler için de daha yoğun bir program uygulanıyor. Bu öğrenciler günlük en az iki cüz haslama yapılıyor.

 

   - Hafızlığını bitirerek hafızlık diplomasını alan öğrencilere, öğrencinin durumuna göre günlük 10-20 sayfa arası ezber haslama (ezber pekiştirme) programı yapılıyor.

 

   Uzaktan eğitime başlanılan 16 Mart 2020 tarihinden 5 Mayıs 2020 tarihine kadar, Düzce Hafız İHO’da toplam 23 öğrenci hafızlığı bitirdi. Bu süreçte Düzce İl Müftülüğüne bağlı kurslarda da toplam 51 öğrenci hafızlığı bitirdi. Covid-19 ile mücadele devam ederken hafızlık eğitimi ve ezber süreci de kesintiye uğramadan devam ediyor.