İZİN VERMEYECEĞİZ

MT Plastik AŞ. Fabrika Müdürü Mehmet Alp, kamuoyuna yansıdığı şekliyle fabrikalarında bir grevin söz konusu olmadığını dile getirerek, sendikalara yüklendi. Alp, “Bunların niyeti işçilerin hakkını hukukunu korumak değil. İşvereni zor durumda bırakarak ihracat yapmamızın önüne geçmek istiyorlar ve bu yönde de adımlar atıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi.

İZİN VERMEYECEĞİZ
24.07.2020 - 17:13
2380

Organize Sanayi Bölgesinde bulunan MT Plastik AŞ. Fabrika Müdürü Mehmet Alp, 24 Temmuz Basın Gazeteciler ve Basın Bayramı münasebetiyle basın mensuplarıyla bir araya geldi.

 

Alp, medya mensuplarının basın bayramını kutlamasının ardından, basın mensuplarının soruları üzerine MT Plastik AŞ önünde başlayan grev konusunda da açıklamalarda bulundu.

 

"HUKUKİ SÜREÇLERİMİZİ TAMAMLADIK"

 

Fabrikalarının önünde kendilerine göre kanunsuz ve hukuka aykırı bir grev süreci başlatıldığını ifade ederek sözlerine başlayan Alp, “Biz bununla ilgili hukuki süreçlerimizi tamamladık. Gerekli başvurularımızı yaptık, mahkemelere tüm belge ve bilgileri sunduk. Şu anda hukuki sürecin sonuçlanmasını bekliyoruz. Ancak bu süre zarfında karşı sendika bizim aleyhimize birçok şey yapmaya başladı” dedi.

 

Birleşik Metal-İş Sendikasının kendilerine yaptığı grev bildiriminde MT Reklam Aş. işvereni şeklinde yazmasına rağmen MT Plastik AŞ. önünde grev yaptığına dikkati çeken Mehmet Alp, “MT Plastik AŞ ile MT Reklam AŞ.’nin ortaklık yapıları tamamen farklıdır. Birbirleriyle hiçbir alakaları yoktur” diye konuştu.

 

Alp, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı;

 

“Birleşik Metal İş sendikasının yetki belgesi sahibi olduğu MT Reklam AŞ.’de bizim sendikalı çalışan işçimiz yoktur. Şu anda grevde olan ve 2014 ‘ten beri mücadele verdiğini savundukları 2 işçi MT Plastik AŞ.’nin işçisidir ve bunlar 2017 sonunda işe giren işçilerdir. Yani 2014 süreciyle hiçbir alakası yoktur.

 

ÜRETİMLERİMİZ PLANLADIĞIMIZ ŞEKİLDE DEVAM EDİYOR


Sendika kötü niyetli olarak tüm bunları bize karşı kullanmaktadır. Biz ihracatçı bir firmayız. Ürettiğimiz ürünleri ağırlıklı olarak Amerika ve Avrupa’ya satıyoruz. Bize müşteri kaybettirebilmek için yurt dışı bayilerimizi arayarak bizim grevde olduğumuzu, üretimi durdurduğumuzu ve tedarikte sorun yaşayabileceğimizi söylüyorlar. Böyle bir durum söz konusu değildir. Tüm işçilerimiz fabrikamızda çalışmaya devam etmektedir. Üretimlerimiz planladığımız şekilde devam ediyor.

 

Aynı sendika tedarikçilerimizi de arayarak ve bankalara da MT Plastik AŞ ve MT Reklam AŞ işyerinde greve gidildiği yönünde bilgiler vererek bankaların kredileri geri çağırmasını istiyorlar, tedarikçileri şüphelendiriyorlar.”

 

Üretimlerini durdurmalarının söz konusu olmadığını ifade eden Alp, “Ayrıca grev MT Plastik AŞ ile ilgili değil. Aynı sendika greve katılmayan işçilerimizi tehdit ve şantajla kandırmaya çalışıyor. Ancak olumlu bir cevap alamadı. Bu sefer bizim işçilere basın ve sosyal medya üzerinden ‘Beslemeler, satılmışlar’ gibi hakaretlerde bulunuyorlar. Tabi ki bunlar içinde biz girişimlerimizi yapacağız” dedi.

 

“Grevin sona erdirilmesi için bugün hem Gebze hem Düzce mahkemelerinde bir kararın çıkmasını bekliyoruz. Biz gerekli müracaatlarımızı yaptık. Türk sendika hukukuna göre yetki belgesi alındığı tarihteki işçi sayısının 4/3’ü sendikadan istifa etmiş ise grev hakkı ve yetki belgesi iptal oluyor. Biz de hiç sendikalı yok” cümleleriyle konuşmasını sürdüren Mehmet Alp, şunları söyledi;

 

“Bunların niyeti işçilerin hakkını hukukunu korumak değil"

 

“Bunların niyeti işçilerin hakkını hukukunu korumak değil. İşvereni zor durumda bırakarak ihracat yapmamızın önüne geçmek istiyorlar ve bu yönde de adımlar atıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz tabi ki. Biz her yıl 10 milyonlarca dolarlık yatırım yapıyoruz. Önümüzdeki hafta yurt dışından bayi ziyaretleri olacaktı. Eğer bugün mahkemeden karar çıkıp tedbir kararını aldıramazsam bir bahane bulup potansiyel müşterimin ziyaretini ertelemek zorunda kalacağım.”

 

"Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır"

 

23 Temmuz Perşembe (Dün) günü fabrika önünde Birleşik Metal İş Sendikası Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu’nun bir kısım sendikacı ile birlikte kanuni hakları doğrultusunda yaptığı açıklamalara da değinen Alp, “Ancak daha sonra hazırladıkları basın bülteninde MT Plastik tarafından işten atılan işçilerin hakkına destek vermek için geldiklerini açıkladılar. Tüm basın bülteni baştan aşağıya yalanlarla dolu. Biz milliyetçi bir firmayız. Ürettiğimiz ürünleri katma değeriyle birlikte Avrupa’ya Amerika!ya satarak ülkemize döviz getiren, istihdam sağlayan bir firmayız. Atatürk’ün bir lafı vardır; ‘Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır’ biz bu düstur ile görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ama maalesef sendika bunları yapmamıza da engel olmaya çalışıyor. Sendika lehine bir karar çıkması neticesinde kaybeden Düzce olacaktır, Türkiye olacaktır” şeklinde konuştu.

 

Mehmet Alp, açıklamasının sonunda ellerinde tüm belgeleri mahkemeye sunduklarını ve kendi lehlerine bir karar çıkmasına kesin gözüyle baktıklarını belirterek, “Çünkü biz haklıyız” dedi.