ÖZLÜ, PROJELERİ YAKIN TAKİPTE

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin değişimi, dönüşümü ve Türkiye’ye örnek bir belediyecilik anlayışıyla hizmet üretilmesi adına proje çalışmalarını yakından takip ediyor.

ÖZLÜ, PROJELERİ YAKIN TAKİPTE
27.05.2021 - 17:16
435

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin değişimi, dönüşümü ve Türkiye’ye örnek bir belediyecilik anlayışıyla hizmet üretilmesi adına proje çalışmalarını yakından takip ediyor. Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Özlü, Düzce’nin kronikleşmiş tüm sorunlarını çözmeye kararlı olduklarını belirtti.

Düzce’nin en önemli yatırımlarından biri olan ve faaliyete geçirilmesinin ardından uzun yıllardır var olan çöp sorununu kökten çözme konusunda büyük adım atılan Katı Atık Ayrıştırma, İşleme ve Enerji Üretim tesisinde incelemelerde bulunan Başkan Özlü, “ Düzce’nin kronikleşmiş bütün sorunlarını çözmeye kararlıyız. Geçtiğimiz yıllarda Düzce’nin en önemli sorunlarından birisi de çöp depolama sahasıydı. Hecinler bölgesine 50 Milyonluk yatırımla 18 ayda kurduğumuz bu fabrikaya Düzce’nin ve ilçelerinin çöpleri  geliyor. Ön ayrıştırma tesisi dediğimiz bölmeye çöpler boşaltılıyor. Ön ayrıştırma da ikili ayrıştırma sistemine göre organik ve inorganik olarak ayrılıyor. Organik kısımlar fermantasyon havuzlarında, biyogaz havuzlarında gaz ve enerjiye dönüştürülüyor. Gaz balonu içerisinde depolanıyor ve motorlarda yakılarak elektrik enerjisi üretiliyor” dedi.

ÖZLÜ, “BU TESİSLE ONUR VE GURUR DUYUYORUZ”


Tesisin Türkiye’nin en modern tesislerinden biri olduğunu belirterek konuşmasını sürdüren Başkan Özlü, “Buraya giren katı atık ve çöp ayrıştırılıyor. Enerjiye, gübreye, atıktan türetilmiş yakıta ve dolgu maddesine dönüştürülüyor. Bu tesisle onur ve gurur duyuyoruz. Bu tesiste yapmamız gereken birkaç küçük iş daha kaldı. Burada bir sera kuracağız. Bu serada Düzce’mize uygun dağ çileği yetiştireceğiz. Tesisimizi ziyarete gelenlere bu dağ çileğinden hediye edeceğiz. Bir de peyzaj düzenlemesi yaparak görüntüyü güzelleştireceğiz” şeklinde konuştu.


Editör: B. Zengin