Elleriyle yanık kremi yapıp, yangın bölgelerine gönderdi

Düzce Umut Gönülleri Derneği üyesi kadınlar, yangın bölgelerinde yanık vakası geçiren vatandaşlar ve hayvanlar için, kendi emekleriyle hazırladıkları yanık kremi gönderdi.

Elleriyle yanık kremi yapıp, yangın bölgelerine gönderdi
5.08.2021 - 14:03
Kaynak: İHA
623

Akdeniz ve Ege bölgelerinde meydana gelen orman yangınları ile mücadele devam ediyor. Yangınların söndürülmesi için çalışmalar devam ederken, Türkiye'nin birçok şehrinde de bölgeye yardımlar gönderiliyor. Düzce’de de gönüllü anneler bölgelere yardım eli uzatmak için mutfağa geçti. El yapımı yanık kremi hazırlayan anneler, kilolarca ağırlığında ki yanık kremlerini Manavgat’a göndererek destek verdi.

"Bugün gönderdik ama tekrar yapıyoruz"
Evde kendi elleriyle hazırladığı yanık kremlerini kavanozlara koyan Düzce Umut Gönüllüleri Derneği üyelerinden Arzu Yağız, "Manavgat ilçesinde çıkan yangın için, "ne yapabiliriz?" diye çok düşündüm. Allah’ın sessiz kulları olan hayvanlar için yanık kremi yapmaya karar verdim. Dernek olarak da böyle bir karar aldık. Bu karara hepimiz destek verdik. Herkes kendi evinde krem yapıp getirdi. Bugün ulaştırdık ama tekrar yapıyoruz. Yapmaya da devam edeceğiz inşallah" dedi.

"Kime verdiysem faydasını gördü"
Kremin aspirin, mum ve zeytinyağı ile yapıldığını söyleyen Yağız, "Bunları kaynatıp erittikten sonra sıcak hali ile kavanozlara koyuyoruz ve bölgeye gönderiyoruz. Vatandaşlar kendi evlerinde yapmak isterlerse 10 tane aspirine 2 su bardağı zeytinyağı 2 tane de ham saf mum kullanmalı. Renksiz doğal mumlardan olacak. Malzemelerimiz bu kadar, daha sonra ateş üzerinde mumlar eriyene kadar karıştırıyoruz. Mumlar eridikten sonra sıcak bir şekilde kavanozlara döküyoruz. Bu yanık kremi sürüldüğünde derin bir yanık olsa bile su toplamıyor. Hemen deri kendisini topluyor. Acı zaten olmuyor. İçerisinde ağrı kesici hapımız olduğu için çok faydasını görebiliriz. Ben çok kişiye yaptım verdim. Çok yanığı olan birisine de verdim. Aradı ve bana teşekkür etti. Kime verdiysem kime ulaştırdıysam herkes faydasını görmüş. Ben de orada yanan hayvanlar için veya insanlarımız için böyle bir şey yapmaya karar verdim" ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin