Devlet Hastanesi’nde çölyak hastalarına özel öğün!

Düzce Atatürk Devlet Hastanesi’nde, çölyak hastası personel, hasta ve hasta yakınlarına özel olarak glütensiz öğün çıkarılıyor.

Devlet Hastanesi’nde çölyak hastalarına özel öğün!
30.09.2021 - 18:07
Güncelleme 30.09.2021 - 18:07
Kaynak: Özel Haber
479

    Yaklaşık 3 aydır devam eden bu hizmetin kamuoyuna duyurulması amacıyla, Düzce Beyazay Derneği’nin de katılımı ile tanıtım toplantısı düzenlendi. Düzce Atatürk Devlet Hastanesi yemekhanesindeki tanıtım toplantısına, İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, Devlet Hastanesi Başhekimi Volkan Temi, Beyazay Derneği Başkanı Nurullah Çelebi, basın mensupları ve çölyak hastaları katıldı. Davetlilere, glütensiz yemeklerden ikram edildi.

   Düzce İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, hastanede 20 civarında çölyak hastası personel bulunduğunu, Düzce ili genelinde ise 800-1000 civarında çölyak hastası bulunduğunu tahmin ettiğini söyledi. Bağırsak hassasiyetinden dolayı bu hastaların glütensiz beslenmeleri gerektiğini ve kendilerine iletilen talep üzerine Devlet Hastanesi yemekhanesinde glütensiz öğünler çıkarmaya başladıklarını ifade eden Yılmaz, “Türkiye’de belki de ilk diyebileceğimiz bir projeyi hayata geçirdik. 20 civarında hastane personelimiz ile çölyak hastası olduğunu belirten hasta ve hasta yakınlarımıza glütensiz yemekler veriliyor” dedi.

   Devlet Hastanesi’ndeki bu hizmetin başlamasına öncülük eden ve kendi çocuğu da çölyak hastası olan hemşire Filiz Elif Samancı da, duyarlılıklarından dolayı İl Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz’a teşekkür ederek, çiçek takdim etti. Samancı, hastane kantinlerinde de çölyak hastalarına uygun ürünlerin satılmasını talep etti. Ayrıca, Düzce’de çölyak hastalarını örgütlemek istediğini ve bu konuda destek beklediğini de sözlerine ekledi.

(Düzce Postası)


Editör: B. Zengin