Mete Yarar Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Akçakoca İlçe Temsilciliği tarafından, Düzce Üniversitesi Akçakoca Meslek Yüksekokulu koordinasyonunda, Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar’ın katılımıyla düzenlenen “Yeni Dünya Düzeninde Türkiye’nin Yeri ve Yeni Dünya Dengelerindeki Konumu” adlı program, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Mete Yarar Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu
16.11.2023 - 20:02
Güncelleme 16.11.2023 - 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
153

Programa; Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Akçakoca Kaymakamı Mustafa Can, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hüdaver Gösterişli, Düzce Üniversitesi Genel Sekreteri Nihat Yıldız, Akçakoca Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Arif Güngör, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, protokol üyeleri, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) temsilcileri, Düzce Üniversitesi akademik ve idari personeli, öğrenciler ile basın mensupları katıldı.

 

TÜGVA Güzelin, Hakkın ve Hakikatin Yanında

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan TÜGVA Akçakoca İlçe Temsilcisi Halil İbrahim İşlek; iyinin, güzelin, hakkın ve hakikatin yanında olan TÜGVA olarak, medeniyetimizi yeninden ihya ve inşa etmek için kurulduklarını, köklerinden aldığı güçle, göklere yükselen ülkemiz için çalışacaklarını ifade etti.

TÜGVA Düzce İl Temsilcisi Osman Yel ise yaptığı konuşmada, bulunduğu asra mührünü vuran bir ecdadın torunları olduklarını söyleyerek, bu ülkeyi bize vatan kılan şehitlerimize çok şey borçlu olduğumuzu, büyük Türkiye ülküsü için mücadele verdiklerini dile getirdi.

“Güçlü Olmak İçin Yüksek Teknoloji Üretmeliyiz”

Programda konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ise, Kuzey Afrika ve Ortadoğu’nun şekillendiği yeni dünya düzeninde Türkiye’nin dikkatli olması gerektiğini belirterek, Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülke olarak güçlü olmamızın önemi üzerinde durdu. Güçlü olmak için yüksek teknoloji üretmemiz gerektiğine dikkat çeken Rektör Sözbir, gençliğe ve üniversitelere bu konuda büyük sorumluluklar düştüğünü vurgulayarak sözlerini sonlandırdı.

“Dünyada Liderlik El Değiştiriyor”

Programın davetli konuşmacısı Güvenlik Danışmanı ve Yazar Mete Yarar, dünyada liderliğin el değiştirdiğini belirterek bu değişimin yaşanacağı 10 yıla şahitlik edeceğimizi dile getirdi. Teknoloji ve yaşam standardı olarak yukarıda olan Batının, aynı zamanda acımasızlığıyla da ünlü olduğunu söyleyen Mete Yarar, Batılı ülkelerin yurt dışından sömürdüğü ve transfer ettiği kaynaklardan beslendiğinin altını çizdi.

“Coğrafyamız Kader Değil Bir Mükafat”

Medeniyetimizi koruyarak yaşam standardımızı yükseltmemiz gerektiğine işaret eden Yarar, coğrafyamızın kader değil bir mükafat olduğunu sözlerine ekledi. Devletler arasında güçlünün hukukunun olduğunu, gücün yoksa hukukun da olmadığını dillendiren Mete Yarar, dünyada en büyük savaşın ekonomi üzerinde döndüğü değerlendirmesinde bulundu.

 

“Düşünce Tarzımızı Kavga Ederek Değil, Üreterek Oluşturmayız”

Türkiye’nin savunma sanayinde geriden gelip Batılı ülkeleri geçtiğine dikkat çeken Yarar, düşünce tarzımızı kavga ederek değil, üreterek oluşturmamız gerektiğini belirterek konuşmasını sonlandırdı.

Program, soru-cevap ve hediye takdiminin ardından sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız