FİLİSTİN PROGRAMINA YOĞUN İLGİ

Düzce Belediyesinin Filistin’e destek amacıyla konferans ve hain saldırılarda yaşamını yitirenleri anmak amacıyla Filistin Programı gerçekleştirildi. Tarihçi, Yazar Prof. Dr. Erhan Afyoncu’nun ‘Filistin’de 400 yıl’ başlığı altında verdiği konferansın yanı sıra Grup Genç’te ‘Filistin Ezgileri’ni Düzceliler ile buluşturdu.

FİLİSTİN PROGRAMINA YOĞUN İLGİ
27.11.2023 - 20:25
Kaynak: Haber Merkezi
147

Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü, 7 Ekim tarihinden İsrail’in Filistin’de özellikle sivilleri hedef alarak uyguladığı insanlık dışı şiddet ve saldırılarında yaşamını yitiren düzenlenen program ile andı.



Soğancı mevkiinde bulunan KYK yurdu konferans salonunda düzenlenen ve Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü ile vatandaşların katılım sağladığı program, Tarihçi-Yazar Prof.Dr. Erhan Afyoncu’nun ‘Filistin’de 400 yıl’ konferansı ile başladı.

Afyoncu, Filistin’de, Dünya tarihinin en karanlık sayfalarından birisine şahit olduğumuza dikkati çekerek, Filistin’de çoluk çocuk, cami kilise, hastane denilmeden büyük bir katliam yaşandığını belirterek başladığı konuşmasında, Osmanlı İmparatorluğunun hakimiyetindeki 400 yıllık dönemde Filistin’de nasıl bir hayat olduğunu sunum eşliğinde detaylı şekilde katılımcılarla paylaştı.



Konferansın ardından sahneye çıkan Grup Genç ise Filistin Ezgilerinden oluşturdukları parçaları katılımcılarla birlikte seslendirdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız