TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2023 RAPORUNU PAYLAŞTI

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ‘Temiz Şehir Düzce’ mottosundan hareketle 2023 yılı genelinde evsel atıktan elektronik atığa, ambalaj atığından şehrin genel temizliğine kadar gerçekleştirdiği çalışmaların raporunu kamuoyu ile paylaştı.

TEMİZLİK İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜ 2023 RAPORUNU PAYLAŞTI
17.01.2024 - 19:03
Kaynak: Haber Merkezi
65

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2023 yılında toplam 180 bin ton evsel atığın toplanarak bertaraf edilmesini sağlarken, şehrin dört bir yanında sürdürdüğü temizlik çalışmalarıyla daha temiz ve daha yaşanabilir bir Düzce’nin ortaya çıkmasına katkı sağladı.

1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2023 tarihleri arasında gerçekleştirdiği ve temizlik ile atık toplama çalışmalarını içeren raporunu kamuoyu ile paylaşan müdürlük, hava kalitesini iyileştirme çalışmaları kapsamında Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından alınan hibe desteği ile 2022 yılında Camikebir Mahallesinde başlatılan ve 51 hanenin dönüşümüne katkı sağlayan çalışmayı 2023 yılında da devam ettirdi. Müdürlük, bakanlıktan bir kez daha hibe alarak 85 hanenin daha doğalgaz dönüşümlerinin yapılmasını sağlayarak, hava kirliliği ile mücadelesini sürdürdü.

HER HAFTA 25 KM’LİK HAT YIKANIYOR
Bu çerçevede, il genelinde ana arter, cadde ve sokakların iki vardiya halinde düzenli olarak yıkanmasını sağlayan, haftalık olarak perşembe geceleri cami meydanları, belediye meydanı, İstanbul caddesi ve Atatürk bulvarında düzenli olarak yıkama çalışmalarını devam ettiren müdürlük, haftalık ortalama 25 km uzunluğundaki hattın yıkanmasını sağladı.


PAZARYERLERİ ÖZEL EKİPLE TEMİZLENİYOR
Mahallelerde kurulan pazaryerlerine yönelik temizliklerin aksatılmadan devamlılığını sağlayan müdürlük, haftanın 6 günü pazaryerlerinde esnafların tezgahlarını toplamasının ardından 4 kişilik ekiple süpürme ve tazyikli su ile yıkama çalışması gerçekleştirirken, her hafta ortalama 56 bin m2’lik alanı temizledi. 56 mahalle genelinde hazır ekipleri  ile mıntıka temizliğini rutin halde yürüten müdürlük, merkezi mahalleler ve nüfus yoğunluğu fazla olan mahallelerde hafta da bir; diğer mahallelerde ise iki hafta da bir olmak suretiyle detaylı temizlik çalışması gerçekleştirdi.



PARKLAR PERİYODİK OLARAK TEMİZLENİYOR
56 mahalle genelindeki tüm çocuk parklarının haftalık ve düzenli olarak temizlenmesine ön ayak olan müdürlük, ayrıca Millet Bahçesi ve Melensu Park’ın temizliği haftanın 7 günü gündüz ve gece vardiyaları ile gerçekleştirilmesine devam etti. Kent Park,15 Temmuz Parkı, Nikah Salonu Engelsiz Yaşam Parkı gibi büyük parklarda sürekli personel bulundurulması ve temiz tutulması sağlanırken, D-100 Karayolu, D-655 Akçakoca Yolu ve Kuzey Çevre Yolu üzerinde bulunan üst geçitlerin temizliği de periyodik olarak sürdürüldü.

507 YENİ KONTEYNER YERLEŞTİRİLDİ, 1200 KONTEYNER TAMİR EDİLDİ
Konteynerlerin tamir ve bakımlarını da aksatmadan devam ettiren müdürlük, bin 200 adet konteynerin tamir ve bakımlarının en kısa sürede gerçekleştirilmesini ve zamandan tasarruf edilmesinin yanı sıra çöp konteyner talebi olan mahallelere de 507 adet konteyner yerleştirilmesini sağladı.



İKİLİ TOPLAMA SİSTEMİ UYGULAMAYA KONULDU
Söz konusu dönemde 4 adet mobil atık getirme merkezi alımı gerçekleştiren ve belirlenen mahallere yerleştiren müdürlük, kamu kurumları, okul, bankalar ve başvuruda bulunan özel şirketlerden ambalaj atıkları toplam işlemine devam ederken, bin 500 adet iç mekan atık kutusu teminini sağladı. Müdürlük, hizmet sınırları içerisinde yer alan sitelerde ambalaj ve evsel atıkların ayrıştırılması noktasında ikili toplama sistemini uygulamaya sokarken, ilk etapta 31 sitede uygulamaya başladı.

980 KG ATIK PİL TOPLANDI
Atık pil toplama faaliyetlerini de aksatmadan yerine getiren müdürlük, tüm ilk ve orta öğretim okulları, üniversite kampüsü, kamu kuruluşları, hastaneler, işyerleri ve sanayi kuruluşları olmak üzere 300 adet iç mekan, 6 adet dış mekan atık pil toplama noktası oluşturularak 980 kilogram atık pil toplama işlemini gerçekleştirdi.

ELEKTRONİK VE İLAÇ ATIKLARI UNUTULMADI
Elektronik atık toplanması noktasında da önemli yol kat eden müdürlük, merkez genelinde 10 toplama noktasıyla 700 kilogram elektronik atığın toplanmasını, sıfır atık projesi kapsamında 2022 yılında 5 eczane ile başlatılan ve bu yıl 10 eczaneye yerleştirilen toplama noktaları ile de bin 400 kilogram atık ilacın toplanarak bertaraf edilmesine katkıda bulundu.

45 TON GİYSİ ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRILDI
Şehir merkezinde 250 farklı noktada oluşturulan eski giysi ve tekstil atıklarının toplanmasına da öncülük eden müdürlük, bu sayede 45 ton atığın ekonomiye kazandırılmasını sağlarken, başta lokantalar ve hazır yemek üreten tesisler olmak üzere bitkisel atık yağ çıkan işletmelerden elde edilen 14 ton atık yağın da bertarafında önemli rol üstlendi.

3200 ÖĞRENCİYE SIFIR ATIK EĞİTİMİ VERİLDİ
Sürdürülebilir kalkınma ilkeleri çerçevesinde atıkların kontrol altına alınması, gelecek nesillere temiz gelişmiş ve yaşanabilir bir dünya bırakılması, israfın önlenmesi, doğal kaynakların daha verimli kullanılması ve atık oluşumunun minimize edilmesi amacı kapsamında okullarımızda 3 bin 200 ilkokul öğrencisine ulaşılarak sıfır atık eğitimleri verilmesini sağladı.



HAFRİYAT ATIKLARI KONUSUNDA ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI
Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği kapsamında kurulan Temizlik İşleri Müdürlüğü Hafriyat Yönetim Birimi tarafından hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarının çevreye zarar vermeyecek şekilde öncelikle kaynakta azaltılması, toplanması, geçici biriktirilmesi, taşınması, geri kazanılması, değerlendirilmesi ve bertaraf edilmesine ilişkin ilgili yönetmelik kapsamında 460 bin ton hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atığının bertarafına imkan sağlayan müdürlük, aynı dönem içerisinde 15 hafriyat firmasının Düzce Belediyesi Hafriyat Yönetim Bilgi Sistemine kaydının gerçekleştirilmesine 25 adet hafriyat kamyonunun lisanslandırılmasına yardımcı olurken, toplam 543 ruhsatlı inşaat kazısını da denetlenme görevini yerine getirdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız