AÇILIŞ BAKAN TEKİN’İN KATILIMIYLA YAPILDI

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla yenileme çalışmalarının başlatıldığı Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi fuaye alanında genişletme çalışmaları tamamlanırken açılış töreni Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla yapıldı.

AÇILIŞ BAKAN TEKİN’İN KATILIMIYLA YAPILDI
21.02.2024 - 21:05
Kaynak: Haber Merkezi
101

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün talimatıyla kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezi yenileme çalışmaları kapsamında yapılan fuaye alanı genişletme işlemi geçtiğimiz günlerde tamamlanmıştı. Açılış için gün sayan merkezin hizmete alınması Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in Düzce ziyareti sırasında düzenlenen törenle gerçekleştirildi. Törene Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, kurum müdürleri ve davetliler katıldı. Düzce programı kapsamında kültür merkezinin genişletilen fuaye alanında Emekli Öğretmen Hikmet Amuca’nın Kumiko sanatı eserlerinden oluşan sergiyi gezen Bakan Yusuf Tekin, yapılan çalışmalar için Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’ye teşekkür etti.

BİN 300 METREKARE FUAYE, 2 YENİ KONFERANS SALONU
Kültür merkezinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler paylaşan Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, daha önce 500 metrekare kapalı alana sahip fuaye alanının 800 metrekare daha eklenerek toplamda bin 300 metrekareye çıkarıldığını belirtti ve şunları söyledi: “500 metrekare fuaye alanına 800 metrekare daha ilave ettiğimiz Prof. Dr. Erol Güngör Kültür Merkezimizi genişlettik. Bin 300 metrekareye çıkardığımız fuaye alanına ek olarak 2 yeni konferans salonu da ekledik. Bakanımız Sayın Yusuf Tekin’in katılımları ile bir açılış düzenledik. Burası Düzce'nin kültürel faaliyetlerinin yürütüldüğü güzel bir mekan haline geldi. Devlet Tiyatroları Düzce sahnesini açtık, bugüne özel burada bir sergiyi de gezme şansı bulduk. Kumiko sanatı ile ortaya çıkarılmış birbirinden güzel eserleri inceleme şansı bulduk. Japon sanatı olarak adlandırılıyor ve her bir parça emekle bir araya gelerek bu eserler ortaya çıkıyor. Serginin sahibi Sayın Hikmet Amuca’ya çok teşekkür ediyorum. Devlet Tiyatroları Düzce sahnesi ile birlikte de kültür merkezimiz en renkli ve yoğun alanlardan biri olacak. Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin başta olmak üzere bugün bizimle olan herkese çok teşekkür ediyorum. Düzce’mize hayırlı, uğurlu olsun.”


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız