ÖZLÜ’YE ÇAMKÖY’DE MUHTEŞEM KARŞILAMA

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Çamköy Mahallesi’nin iki ayrı yakasında düzenlediği toplantılarda, seçmenlerle bir araya geldi. Roman vatandaşların yaşadığı bölgede coşku ile karşılanan Özlü, eline mikrofonu alarak fonda müzik eşliğinde, Roman manisi söyledi.

ÖZLÜ’YE ÇAMKÖY’DE MUHTEŞEM KARŞILAMA
4.03.2024 - 21:34
Güncelleme 4.03.2024 - 21:43
Kaynak: Haber Merkezi
54

31 Mart seçimleri öncesinde çalışmalarını tempo düşürmeden sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu, Belediye Meclis Üyesi Adayları ve partililer ile birlikte Çamköy Mahallesi’ne gitti. Özlü ilk olarak Karadeniz kökenli vatandaşların ağırlıklı olarak yaşadıkları bölgeyi ziyaret etti. Bir kahvehanede düzenlenen toplantıda, seçmenlere hitap eden Özlü, diğer 56 mahalle gibi bu mahalleyi de sık sık ziyaret ettiğini, bu seferki ziyaretinin ise yerel seçimler için olduğunu kaydetti. Çamköy Mahallesi’nin bütün dertlerini ve sorunlarını bildiklerini ve tek tek çözüme ulaştırdıklarını anlatan Özlü, “5 sene önce aday olduğumda bu şehir için ne söz verdiysem hepsini yaptım. Söz verdiğim her şeye başladım, ele aldım, bir kısmı bitti, bir kısmı devam ediyor. Tabi ki her şeyi yaptık, bitirdik iddiasında değiliz. Yapacaklarımız da var” dedi. Görev süresindeki 5 yılın yaklaşık yarısının afetlerle mücadele ederek geçtiğini anlatan Özlü, “Covid-19 çıktı, 2 yıl neredeyse evlere kapandık. Biz bu süreçte de boş durmadık.3,5 milyon maske ürettik ve Düzcelilere dağıttık. Yaklaşık 100 bin kişiyi evlerinden aradık, bir ihtiyacı olup olmadığını sorduk, gönüllerini aldık. Neredeyse her yeri ilaçladık. Görev süremizin yaklaşık 2 yılı böyle geçti” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimleri için “Türkiye Yüzyılında Düzce İçin 100 Proje” kitabı hazırladığını ve hem yapılan, hem devam eden ve hem de yapacağı çalışmaları bu kitapta topladığını kaydeden Özlü, “Her şey açık ve net. Bizim projelerimizin hepsi gerçektir” şeklinde konuştu. Belediye Başkanlığındaki 4 yıllık deneyim, gözlem ve çalışmaları sonucu “Belediyeciliğin Esasları” kitabını yazdığını ve belediyeciliğin teknik bir iş olduğunu ifade eden Özlü, “Belediyecilik insana hizmet sanatıdır. Biz işlerimizi yaparken insan ayırmıyoruz, herkese eşit hizmet götürüyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımızın özünde insan ve insana hizmet ve insanların memnuniyeti vardır” dedi. 

“BİZ NE İSTERSEK YERİNE GETİRİYORLAR”
Seçmenlerden 31 Mart’ta oy kullanırken partiye değil, adaylara bakmalarını ve adayları da 3 kriter çerçevesinde değerlendirmelerini isteyen Özlü, “Belediye başkanının siyasal bir kişilik değil, hizmet adamı olması lazım. Tercih ederken partileri bir kenara bırakın adaya bakın. Birincisi ahlaki siciline bakın.  İkincisi; kim Düzce’ye fayda sağlar, daha fazla kaynak getirir ve iş yapabilir. Telefon ettiği zaman hangisi Düzce’ye bir bakan getirebilir, buna bakın. Üçüncü konu; oy vereceğimiz adamın devletin kaynaklarını, parasını pulunu nasıl ve nereye harcayacağına bakacağız. Şu anda hükümetimiz, saygıdeğer Cumhurbaşkanımız ve bakanlarımız, biz ne istersek sağ olsunlar yerine getiriyorlar. Öyle adaylar var ki bırakın bir bakanı Düzce’ye getirmeyi, bakandan randevu alamaz. Daire başkanı ile görüşemez. Bunlar konuşuyorlar. Bunları ciddiye almayın. Bir aday düşünün, kendisine oy veremiyor. Yahu kardeşim sen kendine oy veremiyorsun, milletten utanmadan oy istiyorsun. Bunlara hadlerini bildirin. Bunlara hep beraber 31 Mart’ta hadlerini bildireceğiz. 31 Mart seçimlerinde ben sizlerden tam destek istiyorum. İstikbal vaat etmeyen çözümler ve alternatif adaylar var. Bunlara boşuna prim vermeyin, zaman harcamayın. Biz çok güzel bir yol tuttuk. Bu yolu takip ediyoruz” dedi. Başkan Faruk Özlü, işadamı Refik Kuruoğlu’nun desteği ile Çamköy kavşağında peyzaj çalışmaları yürütüldüğünü ifade etti. Çamköy kavşağından başlayarak, Melen boyundan hal kavşağına uzanan 25 metre genişliğindeki ve 6 kilometre uzunluğundaki çevre yolu yatırımından da söz eden Özlü, “Yaklaşık 550 milyon liralık bir yatırımdır, bu yol şu anda yapılıyor. Bittiği zaman hem Çamköy’deki iç bulvar rahatlayacak, hem de Çoban, Öztürkler ve Olimpiyat kavşaklarındaki trafik rahatlayacak” şeklinde konuştu. 31 Mart seçimlerini için destek talebini yineleyen Özlü, “Lütfen bizi destekleyin. Çok güzel işler yapıyoruz. Bu şehrin çehresini hep beraber değiştirelim” dedi. 

ŞENGÜLOĞLU: BOŞ VAATLERE İNANMAYIN
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise, seçmenlere hitabında şunları söyledi: “Başkanımız 5 yıl önce 50 proje açıklamıştı. Ama hayata geçen proje sayısı 63. Şimdi 100 proje açıklıyor, ama 100’ün üzerinde gerçekleştireceğine inanıyorum. Bu kitapçığı, sizlere de dağıtıyoruz. Burada yer alan projeleri gerçekleştiremezsek gelin hesabını sorun diye dağıtıyoruz. Boş vaatlere inanmayın. Seçim sathı mahallinde herkes bir şeyler anlatıyor, ama hiç kimse böyle bir kitapçık bastırmaya cesaret edemez. Bu kitapçığı, vaat ettiği projeleri gerçekleştirecek olan kişi hazırlar. 31 Mart’ta sizden 5 sene için daha güçlü bir destek istiyoruz.”

ROMANLARLA BULUŞMASINDA COŞKU ZİRVEYE ULAŞTI
Başkan Faruk Özlü ve beraberindekilerin ikinci durağı ise Roman vatandaşların yaşadığı bölge oldu. Özlü’nün “İlle de Roman olsun” şarkısı eşliğinde seçim çadırına gelmesi ile birlikte coşkunun zirveye ulaştığı akşamda, kalabalık çadırdan taştı. Vatandaşları selamlayan Özlü, arka fonda çalan şarkı eşliğinde, “Oturdum göbek taşına... Sürmeler çektim kaşıma… A be AK Parti’yi çekemeyenler… Çatlasın, patlasın Allah aşkına...” manisini okudu. Özlü’nün manisi ve sonrasına AK Parti’nin meşhur “Dombıra” şarkısı romanların coşkusunu adeta katladı. Eğlence dolu geçen Roman vatandaşlarla buluşmasında konuşan Özlü, “Sevgili kardeşlerim, yaklaşık 1 aydır mahalle mahalle dolaşıyorum, çok sayıda yere gittim. Ama siz başkasınız, muhteşemsiniz. Sizin kadar candan, sizin kadar içten, sizin kadar neşe dolu bir başka mahalle görmedim. Gerçekten muhteşemsiniz. 31 Mart’ta seçimler var. Bu seçimlerde sizlerde destek istiyoruz. Bizlere destek olun. Bu akşam burada sizlerle olmaktan çok mutluyum. Sevgili kardeşlerim; biz sizin yanınızdayız. Muhtarımızla sürekli temas halindeyim. Sizlerin istekleri, talepleri başımızın tacı. 31 Mart günü sandıkları patlatalım, Cumhurbaşkanımıza buradan çok güzel haberler gönderelim” dedi. Ardından üzerinde çalışma yaptığı sosyal konut projesi hakkında konuşan Özlü, “Çamköy’e bir sosyal konut çalışması yapacağım” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız