Spor Girişimcileri Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluşmaya Devam Ediyor

Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin birlikte düzenlediği ''Spor Girişimcilerimizle Buluşuyoruz-2'' etkinliği, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Spor Girişimcileri Düzce Üniversitesi Öğrencileriyle Buluşmaya Devam Ediyor
17.04.2024 - 18:30
Kaynak: Haber Merkezi
26

Programa; Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Akpınar, Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ömer Sivrikaya, spor girişimcileri Şaban Edis, Elif Edis, Aslı Delibal, Hasan Çetin ile Düzce Üniversitesi öğretim üyeleri ve öğrencileri katıldı.

Programın moderatörlüğünü gerçekleştiren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Sivrikaya, konuşmasında “Ülkemizin en uzak noktasında girişimcilik yapan ve öğrenci olarak geldikleri şehrimizde girişimcilik faaliyetlerine devam eden dört spor girişimcisini, öğrencilerimizle buluşturduğumuz için çok mutluyum. Sizler de hayata atıldığınızda bazı zorluklarla karşılaşacaksınız. Bu zorlukların neler olduğunu, nasıl başa çıkacağınızı girişimci sporculardan dinleyerek öğrenmiş ve deneyim kazanmış olacaksınız.” şeklinde konuştu.

Programda; özgeçmiş, girişim fikrinin oluşumu, işletme ve yer seçiminin önemi, branş tanıtımı, elde edilen dereceler, tüzük ve bürokrasi hakkında bilgiler paylaşıldı. Şaban Edis ve Elif Edis konuşmalarında, 2019 ve 2020 yılında Düzce Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Hakkâri Yüksekova’da öğretmenlik yaparken, spor salonu fikrini hayata geçirmek için verdikleri büyük mücadeleden söz etti.

Hasan Çetin ve Aslı Delibal ise “Biz de sizler gibi Düzce’ye öğrenci olarak geldik. Milli sporcularız. Kendimize ait spor salonumuzu kurduktan sonra birçok öğrencimiz oldu. Büyüdük ve salona sığmadık. Şu an Düzce’nin en büyük alana sahip salonunu işletiyoruz ve hedefimiz kendimiz gibi şampiyon milli sporcular yetiştirerek ülkemize hizmet etmek. Biz hobimizi iş olarak yapıyoruz. Hayal edin ve hayalinizin peşinden gidin.” ifadelerini kullandılar.

Program, Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Selahattin Akpınar tarafından konuşmacılara teşekkür belgesi ve hediye takdiminin ardından sona erdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız