DÜZCE BELEDİYESİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI

Düzce Belediye Meclisi, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda meclis başkan vekili ve komisyon üye seçimleri yapıldı.

DÜZCE BELEDİYESİ’NDE YENİ DÖNEM BAŞLADI
23.04.2024 - 10:44
Kaynak: Haber Merkezi
22

Düzce Belediye Meclisi yeni dönemin ilk toplantısını Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin yanı sıra belediye meclisinde grubu bulunan partilerin il başkanlarının ve partili üyelerinin de izlediği toplantıda komisyon üyeleri belirlendi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, alınan oyların dağıtılması sonucunda 19’u AK Parti, 9’u Yeniden Refah Partisi ve 3’ü Cumhuriyet Halk Partisi üyesinden oluşan Düzce Belediyesi’nin yeni meclisi, ilk toplantısında buluştu.

Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün başkanlığındaki toplantı, saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmaları ile devam etti. Başkan Özlü, kürsüden seslendiği meclis üyelerine yeni dönem çalışmalarında başarılar diledi.

MECLİS BAŞKAN VEKİLİ ALİ DİLBER OLDU
Ardından geçilen meclis gündeminde, meclis başkan vekilliği ve komisyon seçimlerine geçilirken, yapılan oylama neticesinde Düzce Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Av. Ali Dilber, 2. Başkan Vekili ise İshak Şengüloğlu oldu. Meclis Kâtip üyeliklerine Dilale Seyyar ve Ahmet Özdemir asil üye olarak seçilirken, Selma Kurt ve Muhammet Oğuzhan Çelebi ise yedek üye oldu. Belediye encümenine ise Murat Ayyıldız, Özlem Kapoğlu ve Burak Coşkun seçildiler.

KOMİSYON ÜYELERİ SEÇİLDİ
5 kişilik Plan Bütçe Komisyonu’na AK Parti’den Mustafa Tok, Ahmet Biriktir ve Mine Met, Yeniden Refah Parti’sinden Hatice Saral, CHP’den Emre Güleç seçildiler. 4 üyeli İmar Komisyonunda AK Parti’den Nurullah Yıldız, Erkan Özkasap, Muhammet Oğuzhan Çelebi, Yeniden Refah Parti’sinden Vedat Nair göreve getirildi. 4 üyeden oluşan 5 Yıllık İmar Komisyonu üyeliğine AK Parti’den Fahrettin Yılmaz, Ayşe Nimet Özer ve Selma Kurt, Yeniden Refah Parti’sinden İbrahim İbrahimoğlu seçildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) üyeliğine Mehmet Saygun asil olarak seçilirken, Ahmet Özdemir yedek üye olarak seçildi. Batı Karadeniz Kalkınma Birliği (BAKAB) üyeliğine Hasan Günden ve Fahrettin Yılmaz asil üye olarak seçilirken, Dilale Seyyar ile Özlem Kapoğlu yedek üye oldu. Düzce İli Katı Atık Birliği (DİKAB) üyeliğine ise Ali Dilber asil, Selma Kurt ise yedek üye olarak seçildi.

Gündemdeki diğer konuların görüşülerek karara bağlanması ve bir sonraki toplantının 6 Mayıs 2024 Pazartesi günü saat 18.00’da yapılmasına karar verilmesi ile Meclis toplantısı sona erdi.

Düzce Belediye Meclisi’nde; AK Parti’yi Ahmet Biriktir, Erkan Özkasap, Ayşe Nimet Özer, Servet Rutci, Hasan Günden, Burak Coşkun, Mine Met, Ahmet Özdemir, İshak Şengüloğlu, Nurullah Yıldız, Dilale Seyyar, Muhammed Oğuzhan Çelebi, Ali Dilber, Özlem Kapoğlu, Selma Kurt, Fahrettin Yılmaz, Mustafa Tok, Murat Ayyıldız, Mehmet Saygun temsil ederken, Yeniden Refah Partisi’ni Hatice Saral, Vedat Nair, Mehmet Ali Çelik, Vedat Macit, Uğur Gürsoy, Taner Altun, Süheyla Şamandar, İbrahim İbrahimoğlu, Gökhan Yiğit, CHP’yi ise Emre Güleç, Çağatay Alper Karaosmanoğlu, Berna Sözat temsil ediyor.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız