Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanında bir ilki gerçekleştirdi!

Düzce Valisi Dr. Zülkif DAĞLI’nın öncülüğünde ve Düzce İl Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, sağlık alanında yürütülen çalışmalar kapsamında Türkiye de bulunan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanında bir ilki gerçekleştirdi.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi alanında bir ilki gerçekleştirdi!
22.08.2019 - 11:50
680

   Sağlık Bakanlığı, Medipol Üniversitesi ve HIMSS Avrupa işbirliğiyle yürütülen Dijital Hastane çalışmaları kapsamında O-EMRAM Seviye 6 kriterlerini yerine getirerek, yurt dışında dahi az sayıda bulunan bu unvanı, Türkiye’de almaya hak kazanan ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu. Böylece dijital olma seviyelerinin uluslararası düzeyde derecelendirildiği bu süreçte başarısını bir kez daha belgeledi.

 

   HİMMS (Elektronik Medikal Sağlık Kaydı Adaptasyon Modeli) 1961 yılında kurulmuş; dünya çapında Amerika, Avrupa ve Asya’da yapılanmaları bulunan ve kar amacı gütmeyen bir organizasyon olarak çalışmalarını devam ettirmiştir. Kuruluş amacını bilgi teknolojilerinin, sağlık hizmetleri sunumunda ve geliştirilmesinde en uygun düzeyde kullanımını sağlamak olarak tanımlamaktadır. Yapılan değerlendirmelerde, sağlık sektöründe verilen hizmetlerde bilgi teknolojilerini kullanma seviyesi denetlenerek akredite edilmektedir.

 

   Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde akreditasyon sürecinde yapılan iyileştirmeler arasında;

 

   1.Kullanılan Hastane Bilgi Yönetim Sisteminde hasta güvenliğini arttıran uygulamaların yanı sıra hekimlere Klinik Karar sürecinde destek olması için çeşitli ekranlar oluşturuldu.

 

   2.Türkiye’de Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerinde ilk kez “Hemşirelik Hizmetleri Birimi ” ilk kez oluşturuldu ve bu birimde kullanılmak üzere Tıbbi Cihaz temin edildi. Hemşirelik Hizmetleri ile hekimin gerekli görmesi halinde tüm yaşamsal bulguların ölçümlenerek kayıt altına alınması sağlandı.

 

   3.Merkezde yapılan işlemlerden özellikle protez ve sterilizasyon uygulamalarının kesintisiz takibi için oluşturulan barkod sistemleri ile süreç gözlemleri netleştirildi.

 

   4.E – Nabız kullanımına yönelik personele ve hastalara bilgilendirmeler yapılması yer aldı.

 

   5.Hasta okuryazarlığını arttırmak için Hastane Bilgi Yönetim Sistemi (HBYS) ile entegre olan SMS uygulamasına başlandı.

 

   HIMSS Türkiye Direktörü Dr. İlker KÖSE Başkanlığında HIMSS yetkililerince Başhekim Dt. Savaş AKÇA, İdari Mali İşler Müdürü Gürcan ÇİÇEK ve HIMSS Komitesinden bilgi alınarak yapılan yerinde değerlendirmede Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Avrupa’da da az sayıda bulunan  HİMMS O-EMRAM “Dijital Hastane” unvanlı ilk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi oldu.

 

   HİMMS O-EMRAM Seviye 6 akreditasyonunun sağlanmasının ardından hem hasta hem de çalışan güvenliğini en üst seviyeye çıkartmak, verimliliği ve hızı arttırmak gibi birçok parametreyi üst seviyelere çekerek bilgi teknolojilerini sistemli bir şekilde kullanmak ve Bakanlığımız kalite hedefleri doğrultusunda en iyi hizmeti vatandaşlarımıza vermek hedeflenmektedir.  HiMMS O-EMRAM Seviye 6 sertifikası ile teknolojiyi Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinde verilen sağlık hizmeti, hem çalışanlar hem de hastaların hizmetine sunulmaktadır.