Asılsız haberler ile algı oluşturuluyor!

Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, bazı basın yayın organlarında gündeme gelen ‘mahalle çöplük oldu’ şeklindeki haberlerin gerçek dışı olduğuna ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Asılsız haberler ile algı oluşturuluyor!
24.09.2019 - 17:02
471

   Düzce Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü son günlerde kamuoyunun gündemine taşınan ve çöplerin toplanmadığına ilişkin yaratılan yanlış algıya ilişkin açıklamada bulundu.

 

   Çöp toplama konusunda yetersiz kalındığı, çöplerin uzun süre toplanmadığı yönünde kamuoyunu yanlış yönlendiren asılsız haberlerin gerçeği yansıtmadığı yönünde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

   “Temizlik işleri müdürlüğümüz bünyesinde, evsel atıklar günlük olarak toplanmakta bunun yanı sıra ticaret alanları ve insan akışının yoğun olduğu ana arter ve caddelerde haftalık yıkama işlemi ve el ile süpürme işleminde vazifeli daimi personeller bulunmaktadır. Ana arter ve caddelerin haricinde 56 mahalle genelinde mıntıka temizliği yapmak üzere görevli temizlik personelleri ile parklar ve sokakların temizliği de rutin periyotlar halinde yapılmaktadır. Bahçe atığı,eski eşya,tadilat atığı ,moloz türü çöpler, kepçe ve damperli araç ile ekiplerimiz tarafından toplanmakta olup bu tür atıkların günlerce kaldırım üzerinde ya da konteyner çevresinde görüntü ve çevre kirliliğine sebebiyet vermemesi için vatandaşlar tarafından 153 Beyaz Masa veya doğrudan müdürlüğümüze bilgi vermesi büyük önem taşımaktadır. Konteyner çevresine gelişi güzel atılan atıklar, çöp toplama noktaları haricinde kaldırım ve sokaklara bırakılan ve bilgi verilmeyen atıklar için 5326 Sayılı Kabahatler Kanunu gereğince cezai işlem uygulanacaktır.”