Doğuma hazırlık eğitimleri devam ediyor!

Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Doğuma Hazırlık Eğitimleri”nin ilk etabı tamamlandı. Önümüzdeki dönem de devam edecek eğitim programı için yeni kayıtlar alınmaya başladı.

Doğuma hazırlık eğitimleri devam ediyor!
21.10.2019 - 14:26
299

   Düzce Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde “Doğuma Hazırlık Eğitimleri”nin ilk etabı tamamlandı.  Önümüzdeki dönem de devam edecek eğitim programı için yeni kayıtlar alınmaya başladı.

 

   Eğitim sürecinde gebeler doğum ile ilgili bilgi alarak hem doğuma hazırlanıyor, hem de korkuları ortadan kalkıyor. Toplam 12 saatten oluşan eğitimler sırasında gebeler doğumda aktif olarak kullanabilecekleri nefes ve gevşeme egzersizlerini deneyerek öğrenme şansı buluyor. Doğumun normal, sağlıklı ve fizyolojik bir süreç olduğunu öğrenen anne adayları doğum şeklinden bağımsız olarak (normal/vajinal doğum ve sezaryen doğum) hazırlanıyorlar.

 

   16’ıncı gebelik haftasından doğuma kadar olan süreçteki gebelerin başvuru yapabildiği eğitim programına gebeler isterse tek, isterse eşleri ile birlikte katılabiliyor. Grup olarak verilen ‘Doğuma Hazırlık Eğitimleri” ile ilgili 0 505 629 58 86 telefon numarasından ayrıntılı bilgi verilerek kayıtlar alınıyor.

 

   Düzce Üniversitesi Hastanesi’nden yapılan açıklamada; “Sevgili gebeler unutmayın doğumun şekli değil niteliği önemlidir. Doğum şekliniz ne olursa olsun bebeğiniz ve kendiniz için doğuma hazırlık eğitimlerine katılmalısınız.” ifadelerine yer verildi.