Bölge Odaları İstişare toplantısı!

Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı” TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 23 Oda ve Borsa başkanının katılımlarıyla Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde gerçekleştirildi.

Bölge Odaları İstişare toplantısı!
24.10.2019 - 17:57
376

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde gerçekleştirilen “Bölge Oda ve Borsaları İstişare Toplantısı” TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve 23 Oda ve Borsa başkanının katılımlarıyla Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde gerçekleştirildi.

 

   Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesislerinde TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya; TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Eski Tarım Bakanlarından Kudbettin Arzu, Eski Milletvekili Erdoğan Özegen, Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, Meclis Başkanı Ahmet Dertli, Yönetim Kurulu ve Meclis Üyeleri, Düzce Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Karslıoğlu, Düzce TB Meclis Başkanı Bilal Mutlu, Akçakoca TSO Başkanı Mehmet Nazım Pazvant, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, Kocaeli TSO Başkanı Necmi Bulut, Sakarya TSO Başkanı Ahmet Akgün Altuğ, Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Serkan Kayıova, Başkan Vekili Adem Sarı,  Zonguldak TSO Başkanı Metin Demir, Akyazı TSO  Başkanı A. Şener Bayraktar, Alaplı TSO Başkanı Recep Ocak, Bartın TSO Başkanı Halil Balık, Bilecik TSO Başkanı Şükrü Keskin ve Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ercan Düzgün, Bozüyük TSO Başkanı Buğra Levent, Çaycuma TSO Başkanı Zekai Kamitoğlu, Devrek TSO Başkanı Haldun Hacıkulaoğlu, Gebze TSO Başkanı Nail Çiler, Gerede TSO Başkanı Ersin Kaşka, Kastamonu TSO Başkanı Oğuz Fındıkoğlu, Kastamonu Ticaret Borsası Başkanı Sedat İşeri, Kdz. Ereğli TSO Başkanı Arslan Keleş, Kırklareli Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altınel, Körfez TSO Başkanı Recep Öztürk, Tosya TSO Başkanı Metin Ekşi, Yalova TSO Başkanı Tahsin Becan katılım sağladı.

 

   Açılış konuşmasını yapan ev sahibi Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu Düzce’nin Topuk Yaylası’nda konuk etmekten dolayı büyük memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Hisarcıklıoğlu’na ve toplantıya katılım gösteren tüm bölge oda başkanlarına teşekkür etti.

 

   Şahin konuşmasında; “Yönetim Kurulu ve Meclis Üyelerimiz ile birlikte 750 program ve etkinliğe katılım sağladık. Bu programların 521 tanesi şehir dışı ve yurt dışında gerçekleşen etkinliklerdi. 229 etkinlik ve program ise odamız dahilinde veya ilimizde gerçekleşti. 17 aylık görev süremiz dikkate alındığında hemen her gün 1,5 etkinliğe katılmış oluyoruz. Yoğun bir tempoyla Düzce için, istihdamımızı arttırmak, nitelikli personel yetiştirmek ve iş insanlarımızın önünü açabilecek birçok girişimimiz bulunuyor.

 

    Göreve gelir gelmez ilk işimiz kendi SWOT Analimizi çıkarmak oldu. Düzce Üniversitesi’nden akademisyen arkadaşlarımızın katkılarıyla kendi eksiklerimizi ve risklerimizi çıkardık. Bu eksikliklerin üzerine önlemler almaya çalıştık ve çalışıyoruz.

 

    Meslek komitelerimizin yanı sıra sektörlere yönelik olarak çalışma komisyonları oluşturduk. Bunlardan bir tanesi de dış ticaret komisyonu. Bu komisyondaki arkadaşlarımız ve odamızdaki birimimizle birlikte Düzce’de üretimi bulunan sanayicilerimizi uluslar arası pazara çıkarmaya, uluslar arası pazardan pay kapmaya çalışacağız.

 

    Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği akreditasyon sistemini devreye aldığı andan itibaren akredite oda konumunda olan odamız, her geçen gün hizmet kalitesini arttırarak kendini geliştirmeye ve akreditasyon kriterlerini her koşulda uygulamaya devam etmektedir. Akreditasyon kriterlerini odamızda sadece kağıt üstünde uygulamaya değil, iç ve dış paydaşlarımızla birlikte yaşamaya gayret ediyoruz.

 

   TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da büyük destekleri neticesinde gerçekleştirdiğimiz 1. Düzce tarım fuarı bölge insanımızdan çokça teveccüh gördü. Biz de oda olarak bölgemizin ihtiyaçlarına karşılık verebilecek modern ve güçlü bir fuar alanı oluşturmak için çalışmalara, araştırmalara başladık.

 

   Bir önceki eğitim öğretim döneminde düşük doluluk oranıyla eğitim veren, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin odamızın himayesine verdiği Mevlana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, girişimlerimiz ve iyileştirme çalışmalarımız neticesinde bu eğitim öğretim sezonunda %100 doluluk oranına ulaşılmıştır.

 

   Odamız bünyesinde faaliyete aldığımız proje birimimizde sonuçlandırılmış 4, sürmekte olan 7 ve ortak olduğumuz 5 proje olmak üzere toplamda 20 projede imzamız var.

 

   Düzce ticaret ve sanayi odası olarak öncelikli adımlarımız kamu-sanayi-üniversite işbirliğini oluşturmak. Bu konuda özellikle düzce üniversitesi rektörümüz Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür etmek isterim. Kendisi talepte bulunduğumuz hemen her konuda üniversitenin kapılarını sonuna kadar bize açtı. Üyelerimize yönelik danışmanlık yapmak üzere hocalarımızı yönlendirdi, DÜBİT, Teknopark gibi üniversite içindeki bilim alanlarını üyelerimizin hizmetine sundu.

 

   Düzce Ticaret ve Sanayi Odası olarak Türkiye’de ilk olan bilim ve teknoloji komisyonumuzu kurarak teknopark bünyesinde kuluçka merkezi oluşturduk. Burada fikri olan gençlerimiz ve iş insanlarımız fikirlerini geliştirecek ve bizler de onları melek yatırımcılarla buluşturacağız.

 

   Bölge odaları istişare toplantılarımız sayesinde karşılıklı fikir alışverişi yapmanın yanı sıra, ortak sorunlarımıza da çözüm aramaya gayret ediyoruz. Birlik olarak bölgemize daha fazla ne katabiliriz sorusuna ortak akılla çözümler arıyoruz.

 

   Biz Düzce TSO olarak 2018’de göreve geldiğimiz andan itibaren 31 meclis üyesi, hep birlikte odamız için çalışıyoruz. Başkandan ziyade bizler sözcülük yapıyoruz. Aldığımız her kararı ortaklaşa ve istişare ederek alıyor, Düzce ve bölgemizin kalkınmasına katkı sağlamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

   Toplantıda konuşan Düzce TSO Meclis Başkanı Ahmet Dertli ise; “Barış pınarı operasyonunda şehit olan başta kahraman Mehmetçiğimizin ve güvenlik kuvvetlerimiz ile bölge halkımızın mekanları cennet olsun, geride kalan ailelerine ve sevenlerine camiamız ve şahsım adına sabırlar diliyorum.

 

   Batı Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları olarak son dönemde yakalamış olduğumuz sinerji sanırım birliğimiz tarafından da görülmekte ve takdirle karşılanmaktadır.

 

   Düzce TSO olarak amacımız sadece kendi içimizde uyum halinde çalışmak değil, çıtamızı yüksek tutarak bölge ve ülke genelindeki odalarımızla da sıkı diyalog halinde olmayı amaçlıyoruz. Yönetim Kurulu Başkanımız Tuncay Şahin’in de belirttiği üzere Düzcemiz ve bölgemiz için el birliğiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz.

 

   İçinde bulunduğumuz bu büyük camianın ülke ekonomisindeki rolü tartışılamaz. Bu nedenle sorumluluklarımızın farkındalığı içinde, ortak çalışma kültürü ve disipliniyle, ülkemiz ve bölgemiz için gayretle çalışıyoruz.

 

   Küçük olsun, bizim olsun felsefesiyle değil, bir bütün haline gelebilmek için sürekli bölge odalarımızla istişareler yapıyoruz. Sadece bölgemizle kalmıyoruz.

 

   Fikir çeşitliliğin güzelliğine inanıyor, bu güzel organizasyonlar sayesinde ortaya çok önemli sonuçlar çıktığını da yakından gözlemliyoruz. Verimli bir toplantı olacağına inancımız tam. Katılımlarınızdan dolayı tekrar teşekkür ediyor, toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum.

 

   TOBB Başkanımızın başkent protokolündeki yeri ve biz oda-borsa başkanlıklarının il-ilçelerindeki protokoldeki yeri ülke ekonomisine yön veren ve her fırsatta hükümetler ile koordinasyon halinde olan, krizlerde her türlü desteği veren çatı kuruluşumuz, TOBB ve oda borsaların protokoldeki yerleri, kendi üyelerinin bile çok altında bulunmaktadır. Bu konuda sayın başkanımız tarafından girişim yapılmasının hak ettiğimiz ülke ekonomisine en büyük katkıyı veren kurumlar olarak temsil adaleti adına yararlı olacağı kanaatindeyim.

 

   Türkiye’nin birçok yerinde TOBB tarafından yaptırılan ilkokulların yeterli özeni görmediğini gözlemliyoruz. Proje okullarımızda olduğu gibi TOBB ilkokulları için de Milli Eğitim Bakanlığımız ile protokol yapılarak bu okullarımızın da oda ve borsalarımızın kontrolüne verilmesi, okullarımızın eğitim kalitesini, görünürlüğünü ve niteliğini arttıracak bir hamle olacaktır.

 

   Proje meslek liselerimizde, okulu ilk 5 sıralarda bitiren ve üniversite sınavında yeterli puanı alabilen öğrencilerimize TOBB ETÜ %100 burslu eğitim alma hakkı tanımalı, bu sayede gençlerimizin proje okullarımıza olan ilgisi arttırılmalıdır.

 

  Bu arada ilimizden bir gencimiz TOBB ETÜ’de yapay zeka bölümünü %100 burslu olarak kazanmıştır. Buradan gencimize başarılar diliyoruz. “ dedi.

 

   Düzce programına ulaşımda yaşanan aksaklıklar dolayısıyla geç katılabildiğini belirten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, özellikle Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın son yıllarda kat ettiği mesafeden memnuniyet duyduklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, Globalleşen ekonomik dünyada artık işbirliği çalışmaları ve projelerin rağbet gördüğünü, bu aşamada da Batı Karadeniz Bölge Oda ve Borsaları arasındaki sinerjinin olumlu olduğunu ifade etti. Düzce TSO Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Şahin’in birlik çalışmalarında da sürekli olarak aktif hareket ettiğini belirten M. Rifat Hisarcıklıoğlu, bu yıl içerisindeki ikinci bölge istişare toplantısını gerçekleştiren Düzce Ticaret ve Sanayi Odası’nın tüm kademelerine teşekkür etti.

 

   Açılış konuşmalarının ardından toplantı, bölge oda ve borsa başkanlarının TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na ve heyetine aktardıkları bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri ile, Hisarcıklıoğlu’nun paylaşılan konular hakkındaki görüşlerini belirtmesiyle devam etti.

 

   Güncel ekonomik konuların ve bölgesel odak politikalarının konuşulduğu toplantı, gece 01:30’da sona ererken, Bölge Oda ve Borsa Başkanları yapılan bu önemli istişare toplantısı ve Düzce TSO birimlerinin misafirperverliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.