CHPyi anlayan beri gelsin

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Düzce’de kongre takvimi işletilirken aynı zamanda delege tespitlerinin yapıldığı bir dönemde Merkez İlçe örgütünün görevden alınması ve yerine yeni yönetimin atanması, beraberinde soru işaretlerini de getirdi.

CHPyi anlayan beri gelsin
23.11.2019 - 16:34
530

CHP il ve ilçe teşkilatlarında kongre takvimi işletilmeye başlanmışken ve süreç dahilinde mahalle delegelerinin seçimi sürerken, nedendir bilinmez Merkez İlçe örgütünün topyekün görevden alınarak, yerine yeni yönetimin atanması, doğal olarak Düzce kamuoyunda farklı iddia ve senaryoların işletilmesine neden oldu.

 

Kulislere yansıdığı şekliyle, mevcut merkez ilçe yönetiminin görevden alınmasının ardında başta İl başkanı ve yönetimden bazı isimlerle olmak üzere, yeni ilçe yönetimindeki bazı isimlerin olduğu bunu da devam eden delege seçimlerinde ellerini güçlendirmek için gerçekleştirdikleri konuşuluyor.

 

   Amaçlarının ise kendileri lehine delege gücünü artırarak, yapılacak il ve merkez ilçe kongrelerinde seçimi garanti etmek istedikleri de CHP kulislerinde yer alan iddiaların başını çekiyor.

 

Konunun buraya kadar ki kısmı parti içi siyasi çekişme olarak nitelendirilebilirken, CHP Genel Merkezinin böyle bir olay karşısında nasıl sessiz kaldığı ve nasıl izin verdiği ayrı bir merak konusu olarak kulislere yansıyor

 

Öte yandan kulislerde konuşulan diğer bir iddiaya göre eski İl Başkanlarından Zekeriya Tozan gibi eski Merkez İlçe Başkanı Alaaddin Duran’ın da partilerinin genel başkanlık seçiminde Muharrem İnce’yi desteklemesinden ötürü CHP genel merkezinin bu operasyona izin vermiş olabileceği iddiaları şekilleniyor.

 

Parti içerisinde bu tarz olaylar yaşanadursun, CHP’lilerin büyük bir çoğunluğunun, operasyonla ilgili atılan adımların farkında oldukları, görevden alınan yönetimin hakkının yendiği görüşünde birleştikleri belirtiliyor.