ÖZLÜ YENİ KABİNEYE ÇAĞRILIR MI?

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabineye parlamentodan isimlerin kaydırılmasına sıcak bakmadığı ve AK Parti iktidarlarının önceki dönemlerinde bakanlık ve milletvekilliği yapmış isimlerin kabineye alınabileceğinin gündeme düşmesinin ardından Düzce’de ilk akla gelen isim ise eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı şimdiki Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü oldu.

ÖZLÜ YENİ KABİNEYE ÇAĞRILIR MI?
26.11.2019 - 13:12
539

Kongre sürecine giren ve bu kapsamda teşkilatlarda revizyonun başladığı AK Parti’de, kabinede değişiklik beklentisi de sürüyor. Ancak Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kabineye parlamentodan isimlerin kaydırılmasına sıcak bakmadığı ve AK Parti iktidarlarının önceki dönemlerinde bakanlık ve milletvekilliği yapmış isimlerin kabineye alınabileceği belirtildi.

 

Yeniçağ gazetesinin haberine göre yerel seçimlerden yaralı çıkan iktidar partisinde revizyonun ilk adımı bilindiği üzere teşkilatlarda atılmış ve Kütahya, Manisa, Kırşehir, Amasya, Siirt, Iğdır, Balıkesir ve Çanakkale il başkanları, genel merkezin talebi doğrultusunda görevlerinden istifa etmişlerdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, kabinede değişim için biraz daha bekleyeceği öne sürülürken, olası bir revizyonda kabineye parlamentodan isimlerin kaydırılmasına sıcak bakmadığı, yeni hükümet sisteminde milletvekillerinin kabineye girmeleri halinde, milletvekilliğinden istifa etmeleri gerekmesinden ötürü de Erdoğan’ın partisinin milletvekili sayısında bir eksilme istemediği ve parlamentodan kabineye transferler olması halinde, AK Parti’nin TBMM ihtisas komisyonlarındaki çoğunluğunu kaybedeceği ihtimalini göz önünde bulundurduğu belirtildi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bazı milletvekillerinin de kurulacak yeni partilere geçme ihtimaline karşılık bu yaklaşımı sergilediği öğrenildi.

 

Erdoğan’ın bu sıkıntıları aşmak adına eski bakan ve milletvekillerini kabine de görevlendirmesi düşünüldüğünde, 65. Hükümette Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yapmış olan mevcut Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yeni kabineye çağrılıp çağrılmayacağı sorusu akla geliyor.