Vizyon Konferanslarının konuğu Dr. Cem Kozlu!

THY Eski Genel Müdürü, Coca Cola Orta Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanı ve Yazar Dr. Cem Kozlu Düzce Belediyesi Türkiye Vizyon Konferanslarının konuğu olacak.

Vizyon Konferanslarının konuğu Dr. Cem Kozlu!
2.12.2019 - 11:25
401

   THY Eski Genel Müdürü, Coca Cola Orta Avrupa, Avrasya ve Ortadoğu Grup Başkanı ve Yazar Dr. Cem Kozlu Düzce Belediyesi Türkiye Vizyon Konferanslarının konuğu olacak.

 

   Düzce Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye Vizyon Konferansları birbirinden önemli isimleri Düzcelilerle buluşturmaya devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü'nün bizzat takip ettiği ve büyük önem verdiği konferansların 6 Aralık Cuma günü saat 18:30’da yapılacak oturumunda konuşmacı konuğu Türk Hava Yolları Eski Genel Müdürü, Coca Cola Orta Avrupa, Avrasya, Ortadoğu Grup Başkanı ve Yazar Dr. Cem Kozlu olacak. Amerika, İsviçre ve çeşitli ülkelerde üst düzey yöneticilik ve bir dönem milletvekilliği de yapan Dr. Kozlu’nun konferansta ticari işletmelerin işleyişi ile üst düzey yöneticilik tecrübelerini Düzcelilerle paylaşması bekleniyor. 6 Aralık Cuma günü saat 18:30’da Kültür Merkezinde ücretsiz olarak düzenlenecek etkinliğe katılmak isteyen vatandaşlar Düzce Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğüne 0(380) 523 43 22 numaralı hattan ulaşarak bilgi alabilir.

 

Dr. Cem Kozlu Kimdir?

 

   Dr. Cem Kozlu orta ve lise öğrenimini Robert Koleji'nde, üniversite öğrenimini ise Denison Üniversitesi'nde 1969 yılında ekonomi dalında şeref derecesi alarak tamamladı. Yüksek lisans (MBA) derecesini Stanford Üniversitesi'nden, doktorasını ise Boğaziçi Üniversitesi'nden aldı.

 

   1978-1981 yılları arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde Uluslararası Pazarlama ve İhracat İdaresi dersleri veren Kozlu, 1985 yılında da Denison Üniversitesi İktisat Bölümü'nde misafir profesör olarak görev yaptı.

 

   Cem Kozlu, Noktacom Medya İnternet Hizmetleri A.Ş. ve Singapur merkezli Evyap Asia’nın Yönetim Kurulu Başkanıdır. Ayrıca Istanbul merkezli Coca-Cola Satış ve Dağıtım A.Ş.; Anadolu Endüstri Holding; Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş.; Kamil Yazıcı Yönetim ve Danışmanlık A.Ş., The Marmara Hotels & Residences ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nun yönetim kurullarının da üyesi olan Kozlu, TAV Havalimanları Holding’de yönetim kurulu danışmanı, Anadolu-Johns Hopkins Sağlık Merkezi ve İstanbul Modern Sanatlar Vakfı’nda da mütevelli heyeti üyesidir.

 

  1996 yılından bu yana Coca-Cola şirketinde farklı görevlerde bulunan Dr. Kozlu, Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Cumhuriyetleri Bölgesi İcra Direktörlüğü'nün ardından Viyana merkezli Orta Avrupa, Avrasya ve Orta Doğu Grubu'na Başkanlık yaptı. Halen Coca-Cola şirketinde danışman olarak görev yapmaktadır.

 

   Amerika Birleşik Devletleri, Ohio'da National Cash Register Co. Pazarlama Uzmanı olarak başladığı kariyerine İsviçre Cenevre'de Procter&Gamble Pazarlama Müdürlüğü, Komili Pazarlama ve Dış Ticaret Genel Müdürlüğü ve Komili Holding İcra Direktörlüğü görevleri ile devam etti. 1988-1991 yılları arasında Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü ve Yönetim Kurulu Başkanlığı, 1990'da Avrupa Havayolları Birliği (AEA) Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1991-1995 döneminde milletvekili olarak, 1997-2003 yılları arasında da THY Yönetim Kurulu Başkanı olarak kamu hizmetini sürdürdü.

 

   Kozlu’nun “Uluslararası Pazarlama”, “Türkiye Mucizesi için Vizyon Arayışları ve Asya Modelleri”, “Kurumsal Kültür”, “Sogo-Şoşa” (Dışa Açılmada Bir Japon Dersi), “Öfke’den Çözüm’e”, “Bulutların Üstüne Tırmanırken”, “Liderin Takım Çantası”, “Avrupa’ya Hayır Diyebilen Türkiye” adlı eserleri bulunmaktadır.