Gürcü Dili Grameri: Morfoloji (Yapıbilim) Ders Kitabı Basıldı!

Düzce Üniversitesi Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğretim görevlileri Doç. Dr. Maka Salia, Doç. Dr. Şorena Lomaia ve Dr. Fevzi Çelebi tarafından kaleme alınan Gürcü Dili Grameri: Morfoloji (Yapıbilim) ders kitabı, Düzce Üniversitesi yayınları arasında yerini aldı.

Gürcü Dili Grameri: Morfoloji (Yapıbilim) Ders Kitabı Basıldı!
23.11.2021 - 16:03
Kaynak: Haber Merkezi
745

   Kitap, Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dallarında okutulacak özelliğe sahip olup, yazarlar tarafından ders içeriğine uygun bir tarzda kaleme alındı. Konular ise; geçmiş Gürcü dili grameri uzmanlarının eserleri ve çağdaş araştırmacıların inceleme ve araştırmaları dikkate alınarak yazıldı. Kitap, Gürcü edebi dilinin en önemli konularını içermekle birlikte ana teması morfoloji, yani yapıbilimi anlamını taşıyor.

   Kitabın muhatap kitlesi, öncelikle Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı öğrencileri olmakla birlikte, Gürcü dili üzerine çalışan ilgililer ve diğer kimseler de kitaptan istifade edebilecek.

   Kitap, bir saygı ve şükran nişanesi olarak meşhur Kartvelolog Prof. Dr. Tariel Putkaradze’nin aziz hatırasına ithaf edildi. Prof. Dr. Tariel Putkaradze, Düzce Üniversitesi Kafkas Dilleri ve Kültürü Bölümü altında Gürcü Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı’nın açılması ve ders programının oluşturulması sırasında önemli akademik destekler sağlamıştı.

   Düzce Üniversitesi tarafından düzenlenen dil ve kültür sempozyumuna katılmış ve ilgiyle dinlenen bir sunum gerçekleştirmişti. Kendisi Türkiye ve Gürcistan’ın kültürel ilişkilerinin geliştirilmesi ve iki ülkenin güçlü ve sürekli dostluk ilişkileriyle birbirlerine bağlanması gerektiğini düşünen bir eğitim insanıydı.


 


Editör: B. Zengin