KADINA ŞİDDET BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR!

DEVA Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz, ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’ nedeniyle bir basın açıklaması yaptı. Caymaz, kadınlara karşı şiddetin kabul edilemez olduğunu belirterek, “Kadına yönelik her türlü şiddet bir insan hakkı ihlalidir” dedi.

KADINA ŞİDDET BİR İNSAN HAKKI İHLALİDİR!
25.11.2021 - 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
723

   Deva Partisi Düzce İl Başkanı Murat Caymaz’ın bildirisi şu şekilde: “Kadına yönelik her türlü şiddete cevaz veren, bu şiddeti sistematik hale getiren kişi ve kurumlara karşı ortak politikalar belirlenmeli, bilinçlendirmeye yönelik eğitim faaliyetlerine ağırlık verilmeli, kadınların hak ve özgürlüklerine dair yasal düzenlemelere hız kazandırılmalıdır.

   Kanunlar kadını koruyamıyor. Bugün Türkiye’de kadınların öğrenilmiş çaresizlikleri var, kader diyerek katlandıkları şiddet bunların başında geliyor. Kadına şiddet kader değildir, olmamalıdır. Kadın cinayetleri ve şiddet, doğru kanunlar ve uygulamalarla önlenebilir. Ülkemizde kadına şiddet ve cinayetler sonucu günde ortalama bir kadın ölüyor. Cezaların yetersiz ve etkisiz kalması planlı kadın cinayetlerini arttırıyor.

   Bizler bir canı daha kaybetmemek için çabalarken devlet yükümlülüklerini yerine getirmesini destekleyen anlaşmadan çekilmiştir. İstanbul Sözleşmesi’nden usulsüz çekilen iktidar kadar, konuyu çok farklı mecralara taşıyan toplum kesimlerinin de vebali ve sorumluluğu büyüktür. İşte tam bu sebeple İstanbul Sözleşmesi çekilme kararından geri dönülmelidir.”


Editör: B. Zengin