Düzce Üniversitesi’nde Deprem Semineri Gerçekleştirildi

Düzce Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Topluluğu (DÜMİTO) tarafından düzenlenen Deprem Semineri’nde Yüksek İnşaat Mühendisi, Mimar ve Deprem Uzmanı Yoshinori Moriwaki, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda Düzce Üniversitesi öğrencileriyle buluştu.

Düzce Üniversitesi’nde Deprem Semineri Gerçekleştirildi
17.11.2023 - 20:32
Kaynak: Haber Merkezi
93

Programda Yoshinori Moriwaki, 12 Kasım Düzce depremi anısına “İki Ülke Arasındaki Deprem Felaketlerini Önleme Farklılıkları” başlıklı sunumunu katılımcılarla paylaştı. Türkiye ve Japonya’daki fay hatları hakkında bilgiler paylaşarak sunumuna başlayan Yoshinori Moriwaki, Türkiye’nin geçmişte yaşadığı depremlere değindi.

Türkiye ve Japonya’nın depremlerinden bahseden davetli konuşmacı, Türkiye’nin en büyük depreminin 7.9, Japonya’nın en büyük depreminin şiddetinin ise 9.0 olduğunu ifade etti. Yapı denetiminin zorunlu hale gelmesi, sismik izolatör, eğitim ve tatbikat konularından söz eden Moriwaki, önceden alınması gereken önlemlerin önemi üzerinde durarak, yaşam üçgeninde yanımızda bulunması gereken malzemeler konusunda da bilgiler aktardı.

Son olarak Afet Yönetimi hakkında bilgi ve tecrübelerini paylaşan Yoshinori Moriwaki’ye, Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğr. Gör.  Büşranur Güleç Demirel plaket, DÜMİTO Topluluk Başkanı Benan Aydemir teşekkür belgesi takdim etti.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız