AÇILIŞA EFSANE LİDER KIRIMOĞLU GELİYOR

Düzce Belediyesi imkanları ile geçtiğimiz Haziran ayında temeli atılarak 6 ay gibi kısa bir sürede yapımı tamamlanan Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi 9 Aralık Cumartesi günü Kırım Türkleri’nin efsane lideri Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun katılımı ile açılacak.

AÇILIŞA EFSANE LİDER KIRIMOĞLU GELİYOR
7.12.2023 - 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
79

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün yaklaşık 6 ay önce ‘Kırım ile aramızda manevi bir bağ var, burada yaşayan Kırım Türkleri için bir merkez inşa edeceğiz. Bu merkezde tarihi bağlarımız, genç kuşaklara aktarılacak’ sözleri ile temel atma törenini gerçekleştirdiği Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi’nin açılışı bu hafta sonu düzenlenecek törenle gerçekleştirilecek.

Düzce Belediyesi imkanları ile Kırım Türkleri Derneği’nin kullanımı amacıyla inşa edilen merkezin yapımı tamamlandı, bahçesine sürgün yıllarını tasvir eden bir anıt inşa edilerek Kırım Türklerinin efsanevi lideri, Ukrayna Yüksek Şurası Üyesi, Aktivist Mustafa Abdulcemil
Kırımoğlu’nun büstünün yer aldığı yapının çevre düzenlemesi de tamamlanarak açılışa hazır hale getirildi. Mustafa Abdulcemil Kırımoğlu’nun Düzce ziyaretine uygun şekilde planlanan açılış töreni 9 Aralık Cumartesi Günü saat 16:00’da Nusrettin Mahallesi İstiklal Caddesi üzerinde bulunan Kırım Türkleri Kültür ve Eğitim Merkezi’nin bahçesinde Düzce protokolü, vatandaşlar ve Kırımoğlu’nun katılımı ile yapılacak.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız