D.Ü.’nden Erasmus Macerası ve Erasmus Programına Dair Merak Edilenler

Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi iş birliğinde düzenlenen “Erasmus Macerası ve Programa Dair Merak Edilenler” başlıklı etkinlik İstiklal Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

D.Ü.’nden Erasmus Macerası ve Erasmus Programına Dair Merak Edilenler
15.12.2023 - 20:27
Kaynak: Haber Merkezi
74

Programın konuşmacısı Uluslararası Ofis Koordinatörlüğü’nden Öğr. Gör. Beyza Şahin, Erasmus hakkında öğrencilere bilgiler aktarırken programın süreçlerinden de bahsetti. Yükseköğrenim kurumlarının birbirleri ile ortak projeler üretip hayata geçirdikleri, kısa süreli öğrenci ve personel değişimi olan Erasmus kapsamında Düzce Üniversitesi’nin; 23 farklı ülke ve 105 üniversite ile anlaşmasının olduğunu belirten Şahin, bu programa ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin başvuru yapabileceğini ifade etti. Erasmus programına oldukça ilgili olan öğrencilere başvuru şartlarını dile getirirken genel not ortalaması ile yabancı dil puanının da oldukça yüksek olması gerektiğinin altını çizdi.

Öğrencilerin bu süreçte hangi adımları izlemesi ve neler yapılabileceği konusu üzerinde duran Beyza Şahin, Erasmus ile Erasmus Staj programlarının farkını da anlatarak bu programlar için öğrencilere verilen hibe desteğini sözlerine ekledi.

Düzce Üniversitesi’ne Erasmus programı ile Slovakya’dan gelen Janka Motesicka ve daha önce bu programla yurt dışına giden Düzce Üniversitesi öğrencisi Furkan Çörek; bu süreçte nasıl ilerlediklerini, neyle karşılaştıklarını ve neler yaptıklarını öğrencilerle paylaştılar. Slovakya hakkında bilgiler veren Janka, ülkesini tanıtmak adına oraya özgü yemeklerini, geleneksel kültürlerini, adetlerini ve Türkiye ile ortak özelliklerine değindi. Türkiye’deki insanların sıcakkanlı olmasından dolayı Erasmus programında Türkiye’yi seçtiği ifadelerine yer verdi.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız