"CUMAYERİ CAZİBE MERKEZİ OLSUN İSTİYORUZ"

Musa Birdal, Ak Parti Cumayeri Belediye Başkanlığı için aday adayı oldu. Birdal, istihdam, tarımsal kalkınma ve turizm konularını ele alarak daha yaşanabilir bir Cumayeri ortaya çıkarma hayali ile aday adayı olduğunu söyledi.

"CUMAYERİ CAZİBE MERKEZİ OLSUN İSTİYORUZ"
19.12.2023 - 21:22
Kaynak: Haber Merkezi
200

Ak Parti Cumayeri Belediye Başkanlığı aday adaylarından Musa Birdal, neden aday adayı olduğunu ve Cumayeri için ne tür projeler üzerine çalıştığını anlattı. 

ÜÇ TEMEL NOKTA: İSTİHDAM, TARIMSAL KALKINMA VE TURİZM

Doğup büyüdüğü şehre neler kazandırabileceği sorusu üstünde durduğunu belirten Birdal, "Uzun yıllar siyasi ve ticari hayatın içerisinde olmanın getirdiği toplumun tüm kademeleriyle iç içe olma durumu yaşadığım şehri tüm yönleri ile keşfetme fırsatını sundu. Bu süreçte sorunları ve çözümleri irdeleme şansı buldum. Doğup büyüdüğüm ve yaşadığım şehre neler kazandırabilirim sorusunu kendime sorduğumda üç temel nokta olan üretime dayalı istihdam, tarımsal kalkınma ve turizm konularını ele alarak daha yaşanabilir bir Cumayeri ortaya çıkarma hayali aday adayı olmama vesile oldu. 

Üretime dayalı istihdam, turizm, tarımsal kalkınma olarak üç temel sacayağı üzerine oluşturacağımız kalkınma projelerini halkımıza sunmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"DÜZCE'NİN RAFTİNGDEN KATMA DEĞER SAĞLAMASINI İSTİYORUZ"

Cumayeri için projelerini detaylandıran Birdal, şunları söyledi: "Turizm alanlarını genişleterek sadece Dokuz Değirmen Köyümüzün değil tüm Cumayeri’nin hatta Düzce’nin raftingden katma değer sağlamasını istiyoruz. Buna yönelik çalışmalarımız tüm paydaşlarımızla yapılacak istişareler sonucunda uygulamaya koyulacaktır.

İlçemizin ekonomik altyapısını fındık ürünü oluşturmaktadır. Gündelik ticarette dahi fındığın tüm planlamalarda etkili olduğunu görüyoruz. Tek ürüne dayalı ekonomik zincir zaman zaman sorunları da beraberinde getiriyor. Alternatif ürünlere dayalı bir üretim modeli benimseyerek sadece fındık kenti imajından kurtulmak istiyoruz. Buna yönelik uzman görüşleri alınarak hazırlanmış projeler ve fizibilite çalışmaları elimizde bulunuyor."

BUTİK TURİZM KENTİ CUMAYERİ

Tarım ve turizmi temel alarak yeni bir gelir modeli inşa etmek istediklerini söyleyen Birdal, "Üretime dayalı istihdam ise tarımsal kalkınma hamlemizin vatandaşlarımızı doğrudan bu sürecin içerisine katarak oluşturulacak bir yapıyı ifade ediyor. İlçemiz halkını tarım ve turizm temelli üretimin doğrudan içerisine alarak planlanan tesisleşme süreçlerinde istihdam ederek yeni bir gelir modeli inşa etmek istiyoruz. 

Sanayi üretimine elbette ülkemizin ihtiyacı var. Ancak Cumayeri butik bir turizm kenti olarak, doğası ve havasıyla cazibe merkezi olsun istiyoruz. Havası temiz, kaynakları verimli kullanılan bir yaşam merkezi hayalimiz var." şeklinde konuştu.

"KAPIMIZI VATANDAŞA GÖSTERMELİK OLARAK AÇMAYACAĞIZ"

Seçilmesi halinde nasıl bir belediye başkanı olacağını da aktaran Birdal, "7/24 ulaşılabilir bir belediye başkanı olarak vatandaşlarımızın dertleriyle dertlenip “Kubbede hoş bir sada bırakmak” gayesiyle çalışacağız. Her düşüncenin bize ulaşabilmesini sağlayacak istişare meclislerini kurup vatandaşımızla birebir iletişimde olmak istiyoruz. Kapımızı vatandaşa göstermelik olarak açmayacağız. Gönül belediyeciliğinin esas tanımı olan gönüllere açılan kapıyı her daim açık tutacağız. 

Liyakatli, ufku geniş, yetenekli kadrolarla çalışarak bize verilecek “Şehr-ül Emin” sıfatını günü geldiğinde başımız dik alnımız ak teslim edeceğiz. Esas gayemiz çalışmak, yaşanabilir bir Cumayeri hayalini sağlamak ve hayırla yad edilen bir yönetim anlayışı ortaya koymak olacaktır. Yönetim anlayışımız bildiğini okumak üzerine değil istişare eden, her sese kulak veren bir temel üzerine inşa edilecektir." dedi. 

MUSA BİRDAL KİMDİR?

"1971 Yılı Düzce doğumluyum. İlk, orta ve lise eğitimimi Düzce’de tamamladım. Evli ve 3 çocuk babasıyım. 1996 yılında öğrenci taşımacılığı ile başladığım ticari hayatıma 2002 yılında kurmuş olduğum Cumayeri Sürücü Kursu ve Gümüşova Sürücü Kursu ile devam ediyorum. 21 Sürücü kursunun bağlı bulunduğu Düzce Sürücü Kursları Derneği’nin başkanlığını yürütmekteyim. 

Kuruluşundan bu yana AK Parti içerisinde köy temsilciliği, yönetim kurulu üyeliği, 8 yıl Cumayeri ilçe başkanlığı ve Düzce il yönetim kurulu üyeliği görevlerinde bulundum." 


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız