BAŞKAN ÖZLÜ GELECEK DÖNEM İÇİN İDDİALI KONUŞTU

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart Yerel Seçimlerine yönelik çalışmalarına devam ediyor. Düzce MÜSİAD üyeleri, Küçük Sanayi Sitesi esnafları ile Düzce Tır ve Kamyoncular Kooperatifi üyelerini ziyaret eden Başkan Özlü, seçimlere yönelik iddiasını yineleyerek, “Biz verdiğimiz sözü tutarız. Hiç kimse, hiçbir siyasi parti proje üretmede ve yapmada bizimle yarışamaz” dedi.

BAŞKAN ÖZLÜ GELECEK DÖNEM İÇİN İDDİALI KONUŞTU
26.02.2024 - 17:53
Kaynak: Haber Merkezi
56

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, 31 Mart yerel seçimleri yaklaşırken çalışmalarını sürdürüyor. Düzce’de faaliyetlerini sürdüren STK temsilcileri ile hem istişare hem de seçimlerde destek isteme amaçlı bir araya gelen Başkan Özlü ilk olarak Düzce MÜSİAD yönetimi ve üyelerini ağırladı. Daha sonra Küçük Sanayi Sitesi esnafları ile Düzce Tır ve Kamyoncular Kooperatifi üyelerini ziyaret eden Başkan Özlü, yeni dönemde Düzce için hazırladığı 100 projeden bahsetti.

“BELEDİYECİLİK ŞEHRİ BİR BÜTÜN OLARAK GÖRMEKTİR”

Başkan Özlü, ziyaretlerindeki hitabında şehrin bir bütün olarak görülmesi gerektiğini belirterek 5 yıldır tam zamanlı olarak bu görevi yürüttüğünü ifade etti ve şöyle konuştu: “2019 yılında göreve geldim. 5 yıldır belediye başkanlığı yapıyorum. Belediye başkanlığı genel seçimlerden daha fazla önem vermemiz gereken bir seçim. Çünkü belediye başkanının görevi siyasi değil. Herkes bunu farklı anlıyor; kimi çok sosyal yardım yapmak diyor. Kimi hasta ziyareti yapmak diyor. Kimi cenaze düğüne gitmek diyor. Belediyecilik bunların hiçbiri değildir. Belediyecilik şehri bir bütün olarak görmektir. Bu ülkeyi yönetmek isteyen bir dönem belediye başkanlığı yapmalıdır. Belediye başkanlığı insanlarla vasıtasız iletişim kurulan bir alan.”

“ÇALIŞMA YAPARKEN EN ÖNEMLİ UNSUR BÜTÇEDİR”

Mali disiplin tedbirleri uygulaması ve belediyeye katkılarından söz eden Başkan Özlü, belediyeye hiç kimse kredi vermezken bütün ödemeleri düzene koyduğunun altını çizerek, “Mantıklı ve makul yapılacak her iş için söz veririz, verdiğimiz sözü de tutarız. Bu işlerde önemli olan bütçedir. Bütçeniz varsa çalışırsınız. En çok dikkat ettiğim şey; gelir gider dengesidir. Göreve geldiğimde ilk yaptığım şey bütçe düzenlemesini gelir üzerinden yapmaktı. Bugüne kadar tüm ödemelerimizi zamanında yaptık. Ne kadar borç varsa ödedim, ama ben de borç yaptım. Yine bunları da ödüyoruz. Yatırım yapmak borç ile olur, öz sermaye ile yapılmaz. İşletmelerde de bu işler böyledir. Sizler iş adamısınız bilirsiniz; %30 öz sermaye, %70 kredidir. Asfalt dökmemiz gerekiyor, kredi alıyor ve ödüyoruz. İller Bankası ve diğer bankalardan aldığımız krediler ile yapıyoruz” dedi.

“AK PARTİ HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜREN PARTİDİR”

Düzce’de yaptığı çalışmalardan söz ederken küskünlere de seslenen Başkan Özlü, “AK Parti hayalleri gerçeğe dönüştüren partidir” diyerek “1978-80’lerden bahsediyorum. Bir dergi verdiler bana kapağında şöyle yazıyordu; zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın. Ayasofya bugün açıldı. Ayasofya’yı kim açtı? Biz açtık, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan açtı. Bugün Taksim’e cami yapıldı. Bunu da biz yaptık. Meslek lisesi ve İmam Hatip liselerinin kat sayı haksızlığı vardı. Bu farkı da biz kaldırdık. Bugün başörtülü vali, akademisyen var. Malezya’ya savunma sanayi ihracatı yaptık. 300 Milyon Dolarlık Cumhuriyet tarihinin tek kalemde en büyük ihracatını yaptık. Mazlezya’ya gittik, kimi örtülü kimi açık. 25 yıl sonra biz onlarla aynı yerdeyiz bunu da yapan AK Parti’dir. Rahmetli Erbakan Hoca’nın hayallerini gerçekleştiren siyasi parti AK Parti’dir. Hiç kimse miras kavgasına girmesin. Yapılanları unutmamak lazım. Manevi hizmetleri göz önüne alsak bu bize yeter.”

“DÜZCE’YE TIR PARKI YAPACAĞIZ, 130 MİLYONLUK ALTYAPI PROJEMİZ DE HAZIR”

Düzce KSS esnafı ile Tır ve Kamyoncular Kooperatifini de ziyaret eden Başkan Özlü, burada yaptığı konuşmada, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile görüştük, 130 Milyon TL’lik altyapı projemizi hazırladık. Küçük Sanayi Sitesi’nin alt yapısını yapacağız. Bir kooperatif ile yönetildi, yapıldı. Alt yapı bozuk belediye nerede diyorlar. Biz yapmadık ki bu işi. Yağmur yağıyor, sel basıyor bize kızıyorlar. Projemizi hazırladık, 130 Milyon TL maliyeti var. Bu çalışmayı yapacağız. Yine orada dükkanı olan arkadaşlarımız için projesine uygun olmak şartı ile iskanlarını vereceğiz. Onun dışında Düzce’miz Anadolu’ya açılan en önemli kavşak noktalarından biri, lojistik geçiş üssü. Burada bir tır ve kamyon parkı yapılması için gerekli ön çalışmayı yaptık, onu da şehrimize kazandıracağız inşallah” ifadelerini kullandı


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız