BAŞKAN ÖZLÜ 3 MAHALLEDE SEÇMENLERLE BULUŞTU

Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, seçim çalışmaları kapsamında Dedeler, Dereli Tütüncü ve Cumhuriyet Mahallesi’nin sakinleri ile bir araya geldi. Çadır toplantısına onur konuğu olarak katılan Düzce siyasetinin sevilen ismi Ömer Küçük, Başkan Faruk Özlü’ye açık destek verirken, Özlü de “Bizim Ömer bizimle” ifadesini kullandı.

BAŞKAN ÖZLÜ 3 MAHALLEDE SEÇMENLERLE BULUŞTU
28.02.2024 - 19:54
Kaynak: Haber Merkezi
50

31 Mart’ta yapılacak seçimler öncesinde mahalle ziyaretlerini sürdüren Düzce Belediye Başkanı ve AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü’nün son durağı Dedeler, Dereli Tütüncü ve Cumhuriyet mahalleleri oldu. 
Dedeler Mahallesi’ndeki Gençlik Merkezi’nde vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Özlü, yaptığı ve yapacağı projelerden söz ederek destek istedi. 
5 yıldır tam zamanlı belediye başkanlığı yaptığını ifade eden Başkan Özlü, “5 yıl önce belediye başkanı adayı olduğumda bazı kesimler bu adam seçilir, Ankara’dan gelmez dediler. İddia ediyorum; benden önceki belediye başkanları dahil herkesten daha fazla Düzce’deyim, işimin başındayım. Ben 5 yıldır tam zamanlı belediye başkanlığı yapıyorum” dedi.5 yılın 2,5 yılının covid-19 ile mücadele, 2 sel ve 1 deprem afeti ile geçtiğini, kalan 2,5 yılda ise 63 projeyi hayata geçirdiğini anlatan Başkan Özlü, “Düzce’de dokunulamaz denilen ne varsa bunların hepsine dokunduk. 2019 yılında sizlere vaad ettiğimiz, yapacağız dediğimiz ne varsa ya yaptık bitirdik veya başladık devam ediyoruz. Atladığımız bir tek konu yoktur. Ben size ‘söz verdiysem ne olmuş, bir daha söz veririm’ diyemem. Benim yüzüm kızarır” dedi. 

“BU KİTAPTA YER ALAN PROJELER GERÇEKTİR”
Seçim dönemi için “Türkiye Yüzyılında Düzce İçin 100 Proje” kitabı hazırladığını ve hem geçmiş 5 yıllık süreçte yaptığı, hem de yeni dönem için planladığı projeleri bu kitapta topladığını ifade eden Özlü, “Bu kitapta yer alan 100 projemizin tamamı, üzerinde yaklaşık 6 ay çalışılan projelerdir. Hepsi gerçektir, rasyoneldir. Biz hayal satmıyoruz. Kimseye de şirinlik yaparak kandırmaya çalışmıyoruz. Dolayısıyla bu kitapta yer alan projeler gerçektir, Düzce için hazırlanan projelerdir. Bütün hedefimiz bu şehri Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 şehri arasına sokmaktır” ifadelerini kullandı.Sade bir belediye başkanı olmayacağını 2019 yılında söylediğini ve şehrin hangi sorunu varsa, ne derdi varsa o nu kendi derdi bildiğini vurgulayan Başkan Özlü, şöyle konuştu: “Düzce’nin kronikleşmiş ne kadar sorunu varsa ben bunları çözmek istiyorum. Biz bugünü değil, gelecek 50 yılını planlıyoruz. Bunun için de büyük bir kongre yaptık, Düzce İktisat ve Kalkınma Kongresi. Bu kongreden çıkan sonuca göre Düzce’nin Çevre Düzeni Planını biz yapıyoruz, bitmek üzere. Düzce tarımda, turizmde, ticarette ve sanayide hangi istikamette gidecek onları planlıyoruz. Ben kalıcı işler yapmaya ve bu şehrin çehresini değiştirmeye kararlıyım” ifadelerini kullandı. Vatandaşlardan destek isteyen Özlü, “31 Mart’ta beni unutmayın” şeklinde konuştu.

5 YIL ÖNCEKİ RAKİBİ ÖMER KÜÇÜK’TEN ÖZLÜ’YE AÇIK DESTEK
Başkan Faruk Özlü, ardından da Dereli Tütüncü ve Cumhuriyet Mahallesi’nin sakinleri ile ortak çadır toplantısında bir araya geldi. AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ile Düzce Kadın Kolları Başkanı Av. Şulenur Kubilay Yılmaz’ın da katıldığı toplantının onur konuğu ise Düzce siyasetinin sevilen ismi ve Başkan Özlü’nün 2019 yılındaki yerel seçimlerdeki rakibi Ömer Küçük oldu. 2019 seçimlerindeki bir diğer rakibi Erdoğan Bıyık’ın da destek verdiği Başkan Özlü, Ömer Küçük’e teşekkür ederek, “Bizim Ömer bizimle” şeklinde konuştu. 

KÜÇÜK: DAHA GÜZEL İŞLER YAPACAĞINA İNANCIM TAM 
Ömer Küçük ise, Başkan Özlü’nün Savunma Sanayii Müsteşarlığı yaptığı dönemden itibaren Düzce’ye ve Düzcelilere birçok katkısı olduğuna işaret etti. Özlü’den övgüyle söz eden ve destek isteyen Küçük, “Bu dönem bana da çok teklifler geldi. Düşündüm, taşındım. Projelerimiz ortadaydı. Sayın bakanımıza teşekkür ettim, bizim projelerimizin birçoğunu hayata geçirdi. Düzce’de sayın bakanım sağolsun bize iş bırakmadı. Daha güzel işler yapacağına, daha güzel kazanımlar sağlayacağına inancım tam. Kendisi ve ekibi gerçekten iyi niyetli. Tüm samimiyetleriyle koşturuyorlar, çalışıyorlar. Bize de sayın bakanıma destek vermek düşer. Onun için sahip çıkalım. Düzce bizim, hepimizin. Düzce’yi yönetenlerin Düzce’yi düşünmesi gerek, Düzce’ye katkı sağlaması gerek, Düzceliyi unutmaması gerek. Son 5 yılın 2,5 yılı gerçekten çok zor geçti. Ama her türlü zorluğa rağmen bir başarı görüyorsak sayın bakanımızın ve belediye personelimizin üstün gayretleri var. O gayretlerin devamını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.  

ŞENGÜLOĞLU: BİLİM MERKEZİ 3 MAHALLEYE DEĞER KATACAK
AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ise, Düzce’yi Türkiye’nin en gelişmiş ilk 10 ili arasına sokmak için gece gündüz çalışacaklarını tekrarlayarak, “Bunu sizlerin desteği ile yapacağız. 2 tane bakanımız geldi Düzce’ye. İkisinden de Düzce için güzel yatırımların müjdesini aldık. Bu yatırımların toplam tutarı 1,5 milyar TL’dir. Bu sözleri almak öyle kolay değil. Bütün bakanlıklar bütçelerinin yüzde 80’ini deprem bölgesine aktarmış durumda. Bu dönemde bu kadar yatırımı Düzce’ye kazandırmak kolay değil. Bu ikili diyalogla, tecrübe ile ve geçmişe sair dostluklarla oluyor. Düzce Belediyesi ölçeğinde bir belediyenin bu büyük projeleri yapması çok zor. Bu yatırımları yapabilmek için bakanlık bütçelerinden, Avrupa Birliği hibelerinden pay alabilmek gerekir. Bu konuda da neyi, kimden, nasıl alacağını çok iyi bilen bir belediye başkanı var” dedi. Cumhuriyet Mahallesi’nde bulunan ve pazaryeri olarak inşa edilmesinin ardından atıl kalan binanın üst katının çocuk üniversitesi, alt katının ise Bilim Merkezi’ne dönüştüğünü ifade eden Şengüloğlu,  “Türkiye’de 7 tane Bilim Merkezi var, 1’i Düzce’de. Bu da sayın bakanımızın bakanlığı döneminde Düzce’ye kazandırmak için gayret gösterdiği, ama belediye başkanlığı dönemine nasip olan bir projesidir. Bu 3 mahalleye değer katacak bir yatırımdır. Gençlerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.


Editör: B. Zengin

Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Düzce Rota (www.duzcerota.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Resmi İlanlar

Mobil Uygulamalarımız

Android Uygulamamız