CHP’ den Vali Dağlı ve Başkan Özlü’ye ziyaret!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz ve CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret etti.

CHP’ den Vali Dağlı ve Başkan Özlü’ye ziyaret!
9.06.2020 - 15:40
716

  CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuz Yılmaz ve CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir Düzce Valisi Zülkif Dağlı’yı ve Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü makamında ziyaret etti.

 

   Hafta sonu Düzce’ye gelerek Akçakoca İlçemizde doğal afetlerden zarar gören köylerimizi ziyaret ederek vatandaşın sorunlarını dinleyen CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz ve CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir pazartesi günü Düzce Valisi Sn. Zülkif Dağlı’yı makamında ziyaret etti.

 

   Ziyarette pandemi süreci hakkında bilgiler veren Sn. Zülkif Dağlı “maalesef süreçte 13 vatandaşımızı Korona virüsten dolayı kaybetmiş bulunmaktayız” diyerek, Düzce İlimiz konumu itibari ile birçok büyük şehrin arasında bir kavşak noktası olması itibari ile İl giriş çıkışlarında toplamda 8 noktada kontrol noktaları oluşturulduğunu, özellikle Kocaeli ve Gebze’ de tatil edilen fabrikalarda çalışan birçok işçinin gelmiş olmasından dolayı da özel önlemler alındığını, Akçakoca İlçemizin hafta sonları giriş çıkışa kapatıldığını ifade etti.

 

   CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal hafta sonu gerçekleştirdiği Akçakoca İlçemizde doğal afetlerden zarar gören köyleri ziyaretlerinden derlediği vatandaş sorunlarını Sn. Valiye sunarak; “21-22 Mayıs tarihlerinde meydana gelen dolu felaketinden zarar gören çiftçilerin zarar ziyan tespitlerinin Tarsim tarafından 10 gün geç yapılmasından kaynaklı zarar tespitinin doğru yapılaması mümkün değildir, yetkililer muhtarları telefon ile aranarak tespit yapmaya çalışılmaktadır, bir çok vatandaş Tarsim sigortasına güvenlerinin olmadığını çünkü zarar olsa da zararlarının tam olarak karşılanmadığını bu yüzden tarım sigortası yaptırmak istemediklerini söylemektedir” şeklinde vatandaş şikayetlerini dile getiren Sn. Tanal ayrıca geçen sene meydana gelen sel felaketinden zarar gören köyler ile ilgili vatandaş sorunlarına da değinerek “sel sonrası dere yatakları çevresinde bulunan tarlalara mil dolduğu için vatandaş sebzesini meyvesini yetiştiremez duruma gelmiştir, Melenağzı köyünde deniz kenarı kordonda aydınlatma ışıklarının çalışmaması sorunlara neden olmaktadır, yine aynı bölgede kumsallarda selin biriktirdiği dal, çalı ve yıkılmış ağaçlar bulunmakta kumsallar kullanılamaz haldedir, köylerdeki çöp konteyner sayıları yetersiz ve çöplerin alınma sıklığı uzun olduğu için köy merkezlerinde kirlilikler oluşmaktadır, selde yıkılan bir çok köprü yapılmadığı için vatandaş nehir karşısındaki tarlalarını ekip biçmeye gitmekte zorlanmakta ve risk alarak nehirlerden geçmektedirler” diyerek vatandaş sorunlarını dile getirdi.

 

   CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir de köy ziyaretleri sırasında vatandaşların özellikle sordukları soruyu dile getirerek “İstanbul içme suyu koruma havzasında olan Düzce’nin atık sularının arıtılarak Melen nehrine dökülmeden, borular ile karadenize taşınarak denize deşarj edilmesi projesi ile ilgili vatandaş yerlerinin büyük zarar göreceği konusunda endişelerini dile getiriyor, bu proje ile ilgili gelişmeler ve nasıl bir süreç olacağı konusunda bilgilendirmelerin yapılmadığı söyleniyor” diyerek vatandaşın bu konudaki sorunlarını da Valiye yöneltti.

 

   Söz konusu sorunlar ile ilgili mevcut çalışmalar hakkında bilgiler veren Sayın Vali yapılan çalışmalar ve ihaleler ile ilgili vatandaşa gerekli bilgilendirmelerin yapılması konusunda özel hassasiyet göstereceklerini ifade ederek ziyaretleri ve özellikle üçüncü bir göz olarak İlimizin sorunlarına sunmuş oldukları katkılardan dolayı CHP heyetine teşekkürlerini iletti.

       

                                          

CHP’den Özlü’ye ziyaret

 

   Düzce’ ye gelerek bir dizi ziyaretlerde bulunan CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve CHP Zonguldak Milletvekili Sn. Deniz Yavuzyılmaz, CHP Düzce İl Başkanı Haluk Demir eşliğinde Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ yü makamında ziyaret etti.

 

   Pazartesi günü gerçekleştirilen ve İl yöneticileri ile Merkez İlçe yöneticilerinin de hazır bulundukları ziyarette pandemi ile mücadele süreci ile ilgili konular ağırlıklı olarak konuşuldu. Görüşmede Belediyenin yürütmüş olduğu projeler, toplu taşıma ile ilgili yapılan çalışmalar ve vatandaşın genel şikâyetleri dile getirildi. Pandemi ile mücadelede ilaçlama konusuna ağırlık verildiğini anlatan Özlü ayrıca Belediye olarak maske üretimine geçtiklerini ve bu konu ile ilgili 2.5 ton kumaş alınarak, yeni satın alınan baskı ve dikim makinası ile günde 120.000 adet maskenin kullanıma hazır hale getirilebildiğini belirterek CHP İl Başkanı Haluk Demir’ e ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere 5000 adet maske hazırlattığının da haberini verdi.

 

 

   CHP heyetine nazik ziyaretleri için teşekkürlerini ileten Faruk Özlü değerli milletvekillerini Belediyede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.