Belediyeden yıkılan Düzce Kasrı ile ilgili açıklama!

Düzce Belediyesi yapmış olduğu açıklamada, Düzce Kasrı’nın prefabrik bir yapıdan ibaret olduğu, yeterli taşıyıcı kolonlarının olmadığı, temel bağlantı noktalarının çürüdüğünü ve adeta bir teneke yığını durumunda bulunduğu belirtilerek, “Mimar ve mühendislerimizin çalışmaları ile ortaya çıkan ortak karar, Düzcemiz’e kalıcı bir eser kazandırma amacı taşımaktadır” dendi.

Belediyeden yıkılan Düzce Kasrı ile ilgili açıklama!
29.07.2020 - 16:33
1355

   Düzce Belediyesi yapmış olduğu açıklamada,  Düzce Kasrı’nın prefabrik bir yapıdan ibaret olduğu, yeterli taşıyıcı kolonlarının olmadığı, temel bağlantı noktalarının çürüdüğünü ve adeta bir teneke yığını durumunda bulunduğu belirtilerek, “Mimar ve mühendislerimizin çalışmaları ile ortaya çıkan ortak karar, Düzcemiz’e kalıcı bir eser kazandırma amacı taşımaktadır” dendi.

 

   Düzce Kasrı’nın yıkılmasıyla ilgili Düzce Belediyesi yazılı bir basın açıklaması yaptı.

 

   Yapılan açıklamada,  Düzce Kasrı’nın, prefabrik bir yapıdan ibaret olduğu, yeterli taşıyıcı kolonlarının olmadığı, temel bağlantı noktalarının çürüdüğünü ve adeta bir teneke yığını durumunda bulunduğu belirtilerek, “Mimar ve mühendislerimizin çalışmaları ile ortaya çıkan ortak karar, Düzcemiz’e kalıcı bir eser kazandırma amacı taşımaktadır” dendi.

 

KALİTESİZ İNŞA MALZEMESİ

 

   Düzce Belediyesinden yapılan açıklama şöyle;

 

   “Bahçeşehir’de yaklaşık 20 yıl önce inşa edilen ve daha sonra kullanım hakkı belediyemize geçen, sosyal tesis şeklinde hizmet veren Düzce Kasrı, kalitesiz inşa malzemesi ve yapı biçiminin elverişli olmaması sebebi ile işletmecisine yıllarca zarar ettirmiştir.

 

TADİLATI YAPILACAKTI AMA PROJESİ BULUNAMADI

 

   Yapım amacına uygun kapasitesini karşılayamayan, çelik konstrüksiyon şeklinde lanse edilen ancak büyük bir kısmı adeta teneke malzeme ile inşa edilmiş bu yapıyı tamir ve tadilata alarak güçlendirme amacıyla başlattığımız çalışma öncesinde söz konusu yapının projesi bulunamamıştır.

 

TAŞIYICI KOLONLARI YOKTU

 

   İç cephe kaplamaları içinde taşıyıcı kolonların olmadığını tespit eden teknik personelimiz, söz konusu yapının mevcut hali ile tadilat edilmesinin çok daha masraflı ve ana demir direklerin temel bağlantı noktalarının çürümesi gerekçesi ile yıkılıp yeniden yapılmasına karar verilmiştir.

 

MİMAR VE MÜHENDİSLER KALICI BİR ESER İÇİN ÇALIŞIYOR

 

   Bu bilgiler ışığında kamuoyunu yanlış yönlendirme amacı güden paylaşım ve iddialarda bulunan şahıslara bildirmek isteriz ki; bahse konu Düzce Kasrı, prefabrik bir yapıdan ibaret, yeterli taşıyıcı kolonları olmayan, temel bağlantı noktaları çürümüş, adeta bir teneke yığınıdır. Mimar ve mühendislerimizin çalışmaları ile ortaya çıkan ortak karar, Düzce’mize kalıcı bir eser kazandırma amacı taşımaktadır.”

 

   İşte Düzce Kasrı projesi